Transznemű nőként mennyire veszélyes illete mennyire van diszkrimináció most magyarországon?
Jelenleg kint élek Angliában de haza szeretnék jönni.. Azért kérdem. Sok rosszat hallottam az elmult 2 évben.
Trollok, idióták kiméljenek.. Köszi.
#20 "Egyébként a Pride-ot a rendőrség kíséri és védi, a minimális létszámú kb 20 főből álló neonáci ellentüntető tábort gondosan elszeparálja. Ez ellentmond azzal, hogy Magyarországon a lmbtq ember üldöztetésnek lenne kitéve."
Két egymást követő mondatban mondasz ellent magadnak. Magyarországon akkor lesznek biztonságban az LMBTQ közözség tagjai, amikor nem lesz arra szükség, hogy a rendőrség szeparálja őket. Amíg az egyszerű, ártatlan tüntetőket ilyen szinten kell védeni, addig igenis kimondható, hogy nincsenek biztonságban.
Miért, szerinted ha egy 30 ezres tömeget véd a rendőrség egy összesen 20 főből álló ellentüntető tábortól, szerinted valóban szükség van a rendőri védelemre?
Azért hoztam föl ezt a tényt, mert a rendőrség itthon védi őket, nem pedig szétveri, mint egyéb külföldi országokban.
Fölösleges amúgy ez a támadó hangnem, nem kötekedni akarok, csak a véleményemet mondtam el.
Ilyen alapon egy ember sincs biztonsagban, hisz létezik a rendorség. Ha biztonsagban lennenek az emberek nem lenne szukseg rendorokre, nem igaz?
22: Azt állítod tehát, hogy a CÖF tüntetését is attól kellett védeni, hogy nehogy valaki pl. kővel meghajigálja a felvonulókat?
Összehasonlításod a többi aktívan LMBTQ ellenes országgal nem azt mutatja, hogy őszinte lennél. Én is örüljek amikor valami rossz történik zebrán áatsétálva elüt egy autó, mert máshol még zebra sincs? Abszurd. Mindennek van fokozata, a transzfóbiának is.
23: Annak idején Ruby Bridges volt az első fekete kislány, aki az USÁ-ban egy csak fehérek által látogatott iskolába mehetett. Rendőrök kellett kísérjék, különben bántalmazták volna. Kimondhatjuk tehát, hogy amíg egy fekete kislányt rendőrök kell kísérjenek az iskolába, addig minden rendben van, mert hát a rendőrök amúgy is léteznek? Természetesen nem. Onnantól érezzük, hogy a fekete gyerekek is biztonságban vannak iskolába menet, amikortól nem szükséges számukra a rendőri kíséret.
Most akkor egész Magyarország transzfób és homofób, mert a szélsőjobbos Budaházyék évről évre kimennek 20-30 félkegyelmű csatlósukkal mellet döngetni a pridera? Még a legliberálisabb országokban is vannak szélsőjobbosok, de biztos pont itt nálunk a legszarabb, meg a haladó nyugaton mennyire király, stb, mindegy, nincs kedvem ezen vitatkozni.
A véleményem mindettől függetlenül fenntartom, az LMBTQ szervezet az ügyeteknek sajnos többet árt, mint használ. Úgy érzem egy higgadt párbeszeddel sokkal többre lehetne menni, félre tenni az áldozati pózt es a fóbia kártyákat, talán nem alakult volna ki ez, és a kormány se harapott volna rá erre a témára.
Ha az emberre rá akarják kényszeríteni, hogy kritika nélkül szeressen valamit, meg akarják mondani mit gondoljon, és a véleménye miatt büntetik vagy megbélyegzik, az csak kizárólag ellenszenvet és gyűlöletet szülhet.
"az LMBTQ szervezet az ügyeteknek sajnos többet árt, mint használ"
Melyik szervezetre gondoltál? Így konkrétumok nélkül nem igen lehet reagálni.
"Ha az emberre rá akarják kényszeríteni, hogy kritika nélkül szeressen valamit, meg akarják mondani mit gondoljon, és a véleménye miatt büntetik vagy megbélyegzik, az csak kizárólag ellenszenvet és gyűlöletet szülhet."
Senki nem várja el, hogy szeressék, ezt nem tudom honnan vetted. A minimális tisztelet és az emberi jogok tiszteletben tartása iránti igény nem extra jogok követelését jelentik. Neked és nekem sem kell lemondjunk semmiről ahhoz, hogy ez normális mederbe terelődjön.
Félre kellene tenni az áldozati pózt, az önsajnálatot és a szalmabáb érvelést. Talán nem alakult volna ki ez, és a kormány se harapott volna rá erre a témára, ha nem lennének erre kapható zsigeri ösztönök egyes rétegekben, amit politikai célokra ki lehet használni.
Tudtommal egy bzi sem kap rendőri kíséretet sem az iskolába, sem a munkahelyre menet. Kijelenthetjük tehát, hogy Magyarországon biztonságban vannak bzik. Szerintem igen. Ha te meg arra hivatkozol, hogy ez nem egy felvonulás, akkor nincsenek biztonságban Angliában sem, hisz ott is van rendősi felügyelet.
Én a rendőri kíséretet nem mint mindent söprő érvet hiztam fel, hanem a 20-as hozzászólására reagáltam.
Angliában is vannak gondok a homofóbia terén, ha ismered az országot, ezt magad is tudod.
#26 Nézd, én mindaddig megadom a tiszteletet a másik embernek, amíg ő is tisztelettel viszonyul hozzám, illetve azt latom, hogy a környezetéhez is tisztelettudóan viszonyul.
Korábban azt hiszem világosan kifejtettem, hogy nem az úgynevezett LMBTQ emberekkel van bajom általánosságban, én teljes mértékben elfogadom, hogy ti más életstílust folytattok, van ilyen és tudomásul veszem. Sőt én szemely szerint a meleg házasságot is engedelyezném, indokolt esetben az örökbefogadást is. Az én életem nem lesz se jobb se rosszabb tőle.
Viszont amikor azt látom, hogy egy szekta, ami különféle jogvédő szövetkezetek álcája mögé bújik, begyűjt és behülyít titeket, hogy vonuljatok föl és legyetek minél hangosabbak, látványosabbak, idegesítőbbek, sértődjetek meg mindenen, találjatok ki új nyelvet, fogalmakat, írjatok át az eddig tudományos alapokon nyugvó tényeket, és ezt azt eredményezi, hogy az amúgy nem homofób, békés polgárokat, akik eddig teljes mértékben ignoráltak titeket, elkezditek vegzálni, terrorizálni, mert már nem tetszik nekik, hogy a csapból is ez a téma folyik. Én erre gondolok, ezért nő az ellenszenv.
Én is már rohadtul unom és felbasz a dolog, pedig sose bántottam (és nem is fogom) a melegeket, sőt egy nagyon jó barátom is meleg.
De ez, hogy véleményterrort próbáltok alkalmazni, ez nem azt mutatja, hogy békés együttélésre és kölcsönös tiszteletre törekedtek.
Viszont már unom ezt a szélmalom harcot, valószínűleg én sem tudom normálisan, érthetően átadni mire gondolok, hisz folyton kiforgatva látom a mondandómat. Mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!