Transznemű nőként mennyire veszélyes illete mennyire van diszkrimináció most magyarországon?
Jelenleg kint élek Angliában de haza szeretnék jönni.. Azért kérdem. Sok rosszat hallottam az elmult 2 évben.
Trollok, idióták kiméljenek.. Köszi.
Hasonlattal élve mint 1943-ban zsidónak lenni.
Nem olyan gáz csak gyűlölnek, leköpnek, és dögölj meget üvöltenek utánad kb minden 3. ember.
azért csak 3. mert ennyi a fidesz támogatottsága és normális ember nem nemi identitás alapján ítél meg.
Attól hogy transz, meleg, stb vagy még lehetsz egy tisztességes korrekt, gerinces ember. Persze a fordítottja is igaz lehet de amióta Kövér elvtárs a melegek és a pedofilok közé egyenlőség jelet rakott a bugyuta birka fideszesek mindenkit megölnének aki nem fehér, hetero.
Hát biztos, hogy lenne aki csúnyán nézne bőven. Én sem kedvelem a transzokat, őszintén szólva elme zavarnak tartom.
De nyilván ez a te életed. Megteheted, hogy leszarod az embereket. Fényes nappal a kutya nem fog foglalkozni ezzel szerintem, szóval pár csunya nézésen kivul nem lesz semmi szerintem.
Nem hallottam még hazai transzneműt ért komolyabb atrocitásról, de őszintén szólva elég kevés ilyen ember lehet idehaza, én még sosem láttam transzneműt (látványosan meleget viszont elég sokat). Biztosan vannak olyan primitív emberek, akik ha kiszúrnak egy transzot, beszólnak neki, kigúnyolják, de szerintem az átlagembereket ez nem érdekli. Itt, legalábbis Budapesten az a tapasztalatom, hogy full közönyösek egymással az emberek, de ha ennyire nagyon látszik rajtad, hogy férfi voltál, sanszos, hogy megbámulnak (hiszen, mint mondottam itthon nem megszokott ez, nem futunk bele lépten nyomon transzneműekbe), de valószínűleg nagy százalékban arra lehet számítani, hogy megnéznék rosszalóan vagy csodálkozva, agresszíven talán ilyen neonáci arcok közeledhetnek, de ha úgyis nagydarab vagy és 2 m magas, kettétöröd őket, mint egy ropit :) viszont ha nem vagy hivalkodóan kurvásan öltözve, hanem úgy, mint egy átlagos, szolid nő, feltételezem békénhagynak, ugyanis akkor nem egyértelmű, hogy tulajdonképpen faszi vagy, vagy egy nagyon ronda nő. Ha szivárvány zászlóba csavarod magad, csillogós miniszoknyát veszel föl tűsarkúval, neccharisnyával, és ezáltal közszeméremsértően nézel ki, egészen biztosan beléd kötnek... De ehhez nem kell transznak lenni, ha valaki provokatívan öltözködik és viselkedik, azt nem fogják tolerálni. Mint pl egy sima prostira is undorodva néznének.
Ha ilyen a stílusod, és úgy érzed muszáj ily módon megélned, akkor ezt be kell vállalni.
Ha valaki extrém stílusú, pl. metalos, és mondjuk tele van varrva okkultista szimbólumokkal, meg szegecses bőrcuccokat visel, akkor az erre érzékeny emberek ő rá is úgy néznek majd mint a véres rongyra.
Ha igénytelen csöves punk, akkor is.
Ja, jut eszembe, budapest tele van csövessel, mindenkit rohadtul irritálnak, mégsem verik össze őket...
Összefoglalva véleményem szerint nem esne bántódásod, de nem is rajonganának különösebben körbe.
"hiszen, mint mondottam itthon nem megszokott ez, nem futunk bele lépten nyomon transzneműekbe"
Vagy csak nem tűnik fel sokszor. :)
Mert azért szinte nincs is olyan transz aki az a sztereotíp kinézetű eltúlzott öltözetű lenne. (Az inkább egy másik csoportra jellemző akik nem transzok.)
"Vagy csak nem tűnik fel sokszor. :)
Mert azért szinte nincs is olyan transz aki az a sztereotíp kinézetű eltúlzott öltözetű lenne. (Az inkább egy másik csoportra jellemző akik nem transzok.)"
Akkor igazából nincs is mitől rettegni, ha fel sem tűnnek senkinek :)
Nagydarab, magas, karakteres arcú nők is léteznek.
Mivel nem az a cél, hogy kirívóak legyenek, hanem hogy beolvadjanak mint nők, így nem mindig tűnhet fel a születési nemük. :)
Akkor ha normálisan néznek ki, nem úgy, mint valami igénytelen prosti (netes transz celebből ilyeneket láttam),akkor szerintem nem para, hiszen észre sem vesszük.
Az volt a kérdés, hogy a kérdezőnek mennyire kell tartania a magyar emberek negatív reacióitól, akkor a fentiek tükrében semennyire, még akkor se, ha maszkulin teste és arcberendezése van. Ha nem sminkeli magát drag queennek és öltözködik úgy, nem teszi közszemlére a szőrös dekoltázsát, akkor nagy valoszínűséggel inkább csak egy csúnya nőnek fogják nézni, hiszen valószínűleg itthon sokak fejében inkább a sztereotípiák élnek ezekről az emberekről.
Ismerkedésnél lehet, hogy neccesebb, ha hetero férfiakhoz közeledne, azok nem valószínű, hogy elfogadják, de egy nagydarab férfias biológiai nőnek is kevesebb esélye van sajnos. Mindenesetre párkapcsolati ismerkedésnél mindenképp korrekt lenne bevallani mi a szitu.
Egyéb helyzetekben,pl álláskeresés, stb sokmindentől függ, pl az okmányokban már nőként szerepel e, illetve milyen munkakörre pályázik. Ez biztos nehezebb azért.
"Igen sajnos tényleg így van a politika hatalmas befolyása miatt."
"Nagyon rossz a helyzet jelenleg Magyarországon. A kormány kampányának jelenleg központi eleme az lmbtq elleni uszítás."
Ez nem igaz. Az LMBTQ iránti ellenszenvet az LMBTQ mozgalom és az ahhoz köthető hasonló politikai ideológiát követő "érdekképviseleti" szervezetek kitartó munkájának köszönheti.
Egyébként a Pride-ot a rendőrség kíséri és védi, a minimális létszámú kb 20 főből álló neonáci ellentüntető tábort gondosan elszeparálja. Ez ellentmond azzal, hogy Magyarországon a lmbtq ember üldöztetésnek lenne kitéve.
Soha nem értettem egyet a Pride-al, mindig is kontraproduktívnak gondoltam (holott a meleg emberekkel amúgy semmi bajom), úgy látszik mostanra érett be a dolog, ez és az egyelőre külföldről beáramló egyre agresszívabb, agymosó PC propaganda miatt az emberekben megnőtt az ellenszenv. Amikor ilyen külföldi esetekről hallani, hogy valakit kirúgtak a munkahelyéről pusztán azért, mert képtelen volt nőként kezelni egy transznőt, vagy beperel és agresszíven tüntet az LMBTQ, mert egy átoperálatlan transzot nem engedték be az uszoda női öltözőjébe, vagy mikor JK Rowlingot hurcolják meg és fenyegetik halálosan a véleménye miatt, akkor a többségi társadalomban ez nem elfogadást és szimpátiát fog szülni.
Úgy tűnhet az LMBTQ célja nem a tolarencia és a békés együttélés elérése, hanem kizsarolni a feltétel nélküli szeretetet, az Lmbtq emberek jogait a többségi társadalom jogai fölé emelni.
Ez a diktatúra, nem az, amit a kormány csinál.
Én őszintén sajnálom az lmbtq embereket (jobb szó híján nevezem így őket), mert ez a mozgalom nem értük van, ez is egy szélsőséges politikai szervezet, aminek kellett egy elesett csoport, akit a zászlajára tűz és kihasznál. Nem vitatom, hogy vannak ennek a szektának őszinte hívei és jóakarói, sajnálom őket és azokat a melegeket, transzokat, akik őszintén elhiszik, hogy ettől nekik jobb lesz, és ez értük van. Az alap "cég" nem erről szól. Nem szeretném a meleg, leszbikus, stb embereket az lmbtq-val azonosítani, számomra elválasztandó a két dolog, tehát amikor véleményt mondok az Lmbtq szektárol, akkor nem az általuk beszippantott emberekre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!