Ez a jövő évi minimálbéremelés mit takar tulajdonképpen?
Fura ez a 160 órás havi munkaórához ragaszkodásod.
Jellemzően csak februárban ennyi, de négyévente még februárban is többnyire 168 óra; attól függően, hogy milyen nappal kezdődik a hónap.
30 és 31 napos hónapokban nagyon nem ez a jellemző.
Lásd: [link]
2022-ben 260 nap lesz a hétfő-péntek napok száma, ezekből lejön 6 munkaszüneti nap; marad 254 munkanap, ami teljes munkaidő esetén (254*8=) 2032 munkaóra. A te 10%-kal emelt órabéreddel ez (2032*1540=) 3129280 Ft. Ami egy hónapra, átlag (3129280/12=) 260773,3 Ft.
Ha te a havi munkanapok számától függetlenül csak havi 160 órát dolgozol, akkor nem vagy teljes munkaidős, a jogszabály szerint arányosan alacsonyabb órabért kell megállapítani, mint a teljes munkaidős.
Igen, a munkavállaló számára azért hátrányos az órabér, mert a havi bére függ a munkanapok és így a munkaórák számától; ha kevesebb a munkaóra, kevesebb a bér. De ez nem a minimálbér vagy garantált bérminimum témája.
11#
Utánanéztem. Elnézést kérek! Mikor 2014 ben kezdtem, már akkor is órabért alkalmaztak, csak azt követően mindig felette voltam valamivel, aztán valahogy kialakult bennem ez a tévképzet. Egyébként az a 6 nap fizetett ünnep. Tehát a számítási módszereddel az 1495 órabér, a havi 260 ezerhez viszonyitva, arányosan van megállapítva.
13#
Miért pont 2014hez viszonyítva? Egyébként egy kicsivel több mint a dupláját.
Igen a 2014es fizetésed mennyi volt ,és a mostani?
Amúgy vonatkozni kéne neked, a szakmunkásminimálbér.
Melyik ér többet? Az akkori vagy a mostani fizetésed?
15#
A mostani, de nehéz megmondani hogy mennyivel. Olyan 20% körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!