Populizmus. Számodra mit jelent ez a szó?
Nálam a populizmus azt jelenti (és a köznyelvben is ilyen jelentéssel használják), hogy egy politikus egyrészt lehazudja a csillagokat az égről, másrészt minden a közéletben elhangzott állításról képes a jelentésének az ellenkezőjét megállapítani, csak, hogy jobb színben tűnjön fel a választóinak, mindezt úgy, hogy közbe az állampolgárokat hülyének, vagy legalábbis értelmileg közepesen visszamaradottnak tekinti.
Néhány példa: Ingyen BKV, a Gárda majd rendet tesz, elzavarjuk a Gárdát, bűnösök elszámoltatása, szörnyű a közbiztonság de mi megjavítjuk, mi vagyunk az igazi Magyarok, mi vagyunk a demokrácia utolsó védelmezői stb.
hát ezek is szempontok
"bűnösök elszámoltatása," ez nem populizmus, ez kötelesség!
""bűnösök elszámoltatása," ez nem populizmus, ez kötelesség!"
Ja, lehet hogy az, de ez akkor is populizmus. Merthogy nem igazán mutogatják az előkerült "csontvázakat" (szerintem amit találtak is, azt gyorsan visszatették, jó lesz az még), és az előző kormány embereit sem vezetgetik rabláncon. Szóval ez csak is parasztvakítás volt (=populizmus).
Egyszer az a baj, ha csontvázakról beszélnek, mer esik az ajró
másszorm eg populizmus az ,ha nem beszélnek csontvázakról!
sosem fogom megérteni ezt -.-
"és az előző kormány embereit sem vezetgetik rabláncon." ja mert nem ők a zsaruk
Hagyón jól áll a bilincs! passszol azarcához :D
Én arról beszélek, hogy a kampány idején (meg jóval előtte is) azzal hitegették a népet, hogy fú de mekkora elszámoltatás lesz, mindenki megkapja a méltó büntetését. Most meg hirtelen "elfelejtették", hallgatnak róla mint a sír. Szóval vagy nem találtak semmit, ami olyan eget verő szörnyűség lenne (ezt én is kétlem, hogy nincs SEMMI), vagy alapból parasztvakítás volt az egész, és eszük ágában sincs senkit elszámoltatni. Jó persze ott van Hagyó, meg még lesz egy két bűnbak, hogy csámcsoghasson rajta a nép, de ezzel vége is lesz.
Legalábbis, majd amikor az Orbán-rezsim kezdi majd a letartóztatásokat azt majd szép csendben fogják.
Nem hallgatnak róla! majd választás előt egy héttel kijönnek az eredmények
"Szóval vagy nem találtak semmit, ami olyan eget verő szörnyűség lenne (ezt én is kétlem, hogy nincs SEMMI)"
ez a kritika nem volt vmi jó :D
szerintem aki bűnös az bűnhődjön
szerintem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!