Egyre pofátlanabb dolgok derülnek ki a Gyurcsány-fiókáról. Valódi munka nélkül is így meg lehet tollasodni?
"De megint megy a ködösítés ezerrel, mert Karácsony sem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre"
Mármint mit kellett volna válaszolnia? Egyáltalán normális kérdés az olyan, hogy "figyelj, van egy munkatársad, akinek lehet, hogy a pénzéhez senkinek semmi köze és amúgy a facebookja sem nyilvános, de a pestisrácok elkezdték kiscreenshotolni azt, hogy gazdag, szóval miért adsz neki olyan nagy fizetést, amit aztán fel sem vesz, hanem eladományoz?"
Amit mondasz kérdező, hogy mi célja van a BKM-nek és azt a célt teljesíti e, az egy valid állampolgári kérdés, de ezek a cikkek, akárhogy olvasom, nem erről szólnak, hanem hogy megint ugrasszák egymásnak az embereket.
Azért nézzétek meg az előbb felsorolt, hirtelen megtollasodottak életútját és ezét a Mátha gyerekét. Volt ő már az MVM elnöke is nagyon fiatalon.
Melyik újgazdag végzett a Cambridge egyetemen teljes ösztöndíjjal?
Már meg is válaszoltak minden kérdést.
A BKM VEZETŐJE HELYETT A FŐTÁV (A BKM EGYIK DIVÍZIÓJA) REAGÁLT A SAJTÓBAN MEGJELENTEKRE.
Közösségi oldalukon azt írják:
Mártha Imre hálás Orbán Viktor Miniszterelnök úrnak és akkori kormányának, hogy az első Orbán-kormány idején, angliai egyetemi tanulmányai után 27 évesen kinevezték a Magyar Villamos Művek (MVM) élére vezető tisztségviselőnek, Igazgatósági tagnak. Hasonlóan megtisztelő volt számára, amikor Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök úr pár évvel később felkérte, hogy folytassa az MVM vezetését. Ezekben a döntésekben meglévő folytonosság komoly értéket jelent. (Önéletrajza a www.marthaimre.com honlapon megtalálható.)
Autó: A megfigyelés során lefotózott, 2008-as gyártási évjáratú autót Mártha Imre 2017-ben, használtan vásárolta. Így a jelenleg több, mint 13 éves jármű elsősorban műszaki kuriózum.
Ingatlan: A megfigyelés során lefotózott ingatlan több mint 12 éve van Mártha Imre családjának birtokában. A lakóingatlan alapterülete a töredéke a cikkekben jelzett méretnek.
Megjelent fotók: A többszöri, folytatólagos megfigyelés során készített és közzétett fotók, illetve azok feliratai bizonyítható módon utólag manipulálva lettek. A fotók kizárólag családi - baráti körben voltak hozzáférhetők.
Mártha Imre a világhírű University of Cambridge angliai egyetemen szerezte diplomáját és ezt követően az elmúlt évtizedekben számos világcégnél dolgozott a közmű iparágban. Magánvagyonára ebben az időszakban tett szert.
A Budapesti Közműveknél nemhogy elbocsátások nem történnek, de a társaság épp most számolt be arról, hogy jelentős létszámhiánnyal küzd. Jelenleg 232 nyitott pozícióra várják a jelentkezőket. A társaság számos lépést tesz annak érdekében, hogy biztosítsa a közszolgáltatásokhoz szükséges szakember-állományt.
Mártha Imre az FKF felügyelőbizottsági elnökeként a részére járó tiszteletdíjat az elmúlt közel kétéves megbízatása alatt egyetlen alkalommal sem vette fel, a hulladékbegyűjtésben, a kukásautókon dolgozó kollégák részére adományozta ezen összegeket.
Ha egy ekkora ász a gyerek akkor miért mindig az állami vállalatoknál tűnik fel ? Miért nem kell az üzleti szektornak egy ilyen kiválóság ?
Aki az üzleti szektorban szerzi a vagyonát, mondjuk a BMW vezérigazgatója az egy kicsit másképp hangzik mint amikor állami pénzből fizetük milliókat valakinek aki ráadásul rosszul végzi a dolgát mert nem képes az irányítása alá tartozó cégekben olyan bérszínvonalat biztosítani amivel fel tudná tölteni a létszámot hogy a cégek el tudják végezni a feladataikat a budapesti polgárok érdekében.
Jóember!!! 12-nél belinkeltem az életrajzát, olvass már utána.
13-nál a cikk a fideszes INDEX-ről van, leírják benne hogy idézem:
"Mártha Imre a világhírű University of Cambridge angliai egyetemen szerezte diplomáját és ezt követően az elmúlt évtizedekben számos világcégnél dolgozott a közmű iparágban. Magánvagyonára ebben az időszakban tett szert."
Gondolom a fizetését is azért nem veszi fel mert ebből él.
Régebben azt írták róla hogy az egyetemen szerzett kapcsolatai miatt került az MVM élére. Azon az egyetemen nem sok magyar tanult, tehát a kapcsolatai sem magyar érdekeltségűek. Nem neki érdeke ezeket a kapcsolatokat felhasználni, ezért teszik néha magyar gigacégek élére.
Talán az is le van írva hogy az MVM-hez a fidesz nevezte ki, a későbbiekben meg a Gyurcsány kérte fel a folytatásra.
Apropó bérszínvonal. Szerinted a Karácsony vezette főváros kap elég pénzt a kormánytól a feladatainak az ellátására? Mintha nem ezt olvastam volna a közelmúltban! Mintha visszatartott milliárdokról suttogtak volna!
Márpedig ha 10 forintot kapok a működésre akkor nem tudok 11-et adni, csak ha hitelt veszek fel. De ez miatt bizonyára ő nem végzi jól a dolgát.
Tudod, mint a viccben a lakatos. Jelentkezéskor megkérdik miért két vizsgamunkát csinált. Mondja hogy a bér 2000-5000 ft/órában volt meghirdetve. A fecskefészek szerű a kétezer forintos, a röntgen alá való varrat az ötezer forintos munkám :)
Ez a csóka annyira óriási hogy mindkét oldal felkéri, de mindkét oldal szavazói savazzák :))) Irigylem ezeket a mindkét oldali szűklátókörű, irigy embereket :)))
Akkor még egyszer leírom, mert nem egyértelmű: nekem nem a vagyonával van gondom, hanem azzal, ahogy ezt a nyilvánosságnak szánta. Ez a kivagyiság, ez a másik ember semmibe vétele, lenézése. Tudom, ez itt a GyK, de azért itt sem hemzsegnek azok, akik nívós külföldi egyetemeken végeztek, és azok sincsenek sokan, akik akár használt Bentleyt tudnának venni.
Vagy, ha nektek ilyen vagyonkátok lenne, ti is ilyen módon tolnátok a másik ember pofájába, hogy "nesze paraszt, nézzed", miközben a többség csekkbefizetési gondokkal küszködik? Értem én, hogy az ember büszke arra, amije van, de egy egészséges határa is van mindennek.
Én irigyelni nem irigylem, sőt, legyen neki szerencséje és szerezzen akár dupla ennyit, mint amije most van, nekem ez már kicsit sok lenne. De nyilván mindenkinek mások az igényei.
"nekem nem a vagyonával van gondom, hanem azzal, ahogy ezt a nyilvánosságnak szánta."
Nem szánta a nyilvánosságnak, a Facebook-ját csak az ismerősi köre láthatja, amarról pedig már a bíróság is kimondta egy másik ügyben, hogy nem számít nyilvánosságnak.
"Ez a kivagyiság, ez a másik ember semmibe vétele, lenézése."
Nem, ez az irigyek kiforgatása. Ha olyan posztokat írt volna, hogy "látjátok mennyim van, hozzátok képest?!" akkor egyetértenék, de az, hogy egy gazdag ember nyom egy fotót a medencéje mellett, vagy egyet a kocsijával és azt elítéljük...ez a "bocs, hogy lélegzem" kategória. És továbbra sem ezt a konkrét személyt védem, csak valamiért ugyanezt a felzúdulást nem látom más gazdagok, sztárok, cégvezetők és államfők környékén, pedig mindegyiküknek van luxusautós, yachtos és éttermes képe.
"Vagy, ha nektek ilyen vagyonkátok lenne, ti is ilyen módon tolnátok a másik ember pofájába, hogy "nesze paraszt, nézzed", miközben a többség csekkbefizetési gondokkal küszködik?"
Ha én egy elit egyetemen végeztem volna és már elég fiatalkorom óta a felső osztálybeliek köreiben mozognék, akkor nagyon valószínűneg tartanám, hogy a facebook ismeretségi köröm is csupa gazdagokból áll, akik nem esnek hasra, ha egy használt Bentley-vel fotózkodom. Te még mindig abban a tévhitben élsz, hogy a vagyonát nagy nyilvánosság előtt hirdette volna a csávó, holott ez nem igaz.
Csak ismételni tudom magamat: ha valami konkrét mutyihoz lenne kötve a csávó, akkor érteném a kritikát, de jelenleg arról szólnak az ellene szóló cikkek, hogy szégyellje magát, hogy milyen gazdag... Ami viszont egy f*szság.
Az előttem szólót kiegészíteném ezzel:
Minden csoda három napig tart, azt is elfelejtették elég gyorsan.
Ettől függetlenül Lázárt jó politikusnak tartom, szerintem ő a kiszemelt a királyság megöröklésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!