Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mivel érdemli ki az ellenzék...

Mivel érdemli ki az ellenzék a szavazatomat?

Figyelt kérdés
Mitől lesznek ők jobbak, mint a Fidesz? Az olyan érvek nem érdekelnek, mint a "nem fognak annyit lopni" és társai.
2021. dec. 22. 13:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Mivel a kérdés bennem is megfogalmazódot és ugyanígy nem látom előnyüket, így a kutyapártra fogok szavazni.
2021. dec. 22. 13:50
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

A bírói rendszer, de főleg az ügyészség erősen megsérült a fidesz alatt, értsd: a NER befolyási hatókörébe kerültek.

A végrehajtó rendszer részrehajló lett és politikai érdekek mentén járnak el, mikor azok felmerülnek.

A törvényhozási rendszer is szintúgy politikai érdekeket szolgál ki, ahol teljesen megfordult a trend a szokásos problémákhoz képest. Eddig az volt a szokásos gond, hogy az emberek próbálják megkerülni a törvényeket. A fidesz ezt megfordította, és ami gond felmerül nekik, arra hoznak egy törvényt, akár alkotmányos szinten is.

Aztán vannak gazdasági érvek is, amiből ha teljesen kivonjuk a korrupciót, akkor is felmerülnek olyan kérdések, hogy egy válság közepén miért áldozunk több mint 100 milliárdot sportegyesületek támogatására, nem pedig például annak a 100-200 ezer megsegítésére, akik elvesztették a munkájukat az első és második covid hullám után? Nem lett volna rossz dolog, hisz az a sokat hangoztatott 3 hónapos álláskeresési járadék sem mindig 3 hónap. Ha például én pályakezdőként 1 évet dolgoztam mégcsak folyamatosan, akkor örülhetek HA 1 hónap járadék jár nekem, utána értelemszerűen költözhetek vissza a szüleimhez, hogy ne csak engem tartsanak el, de légyszi fizessék a maradék X hónapnyi albérlet díjamat, mert még tart a szerződés, vagy akármi.

De ez csak egy példa volt. Mondhatnám másik példának a kórházi adósságok rendezését is, ami most rekordokat döntött. Vagy akármi.

2021. dec. 22. 13:51
 13/15 anonim ***** válasza:
33%
Orbán túl sok emberrel veszett összekülföldön, az ellenzék még nem veszett össze annyi emberrel a külföldi politikusok közül. Ez az egyedüli és legerősebb érv az ellenzékkel kapcsolatban.
2021. dec. 22. 13:51
 14/15 anonim ***** válasza:
27%
11) az olyan mintha el sem mennél szavazni.
2021. dec. 22. 14:00
 15/15 anonim ***** válasza:
88%
#14 ha a kutyák nem lennének, azt tenném. El sem mennék szavazni. Mérték már a kutyákat bejutási küszöb körül. Ha bejutnak, a fidesztől vesznek el mandátumot. Ha nem jutnak be, akkor kint maradnak. Nem fogok egy ilyen "összefogásra" szavazni. És a fideszre sem.
2021. dec. 22. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!