Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékiek eddig vérben...

Az ellenzékiek eddig vérben forgó szemekkel követelték, hogy az ellopott Mészáros vagyont adják vissza a népnek. Most, hogy ez megtörténik, miért hallgatnak, mint a sír?

Figyelt kérdés

Mészáros vagyona 500 milliárd Forint.

2,5 millió nyugdíjas kapott 80 ezer Forint nyugdíjprémiumot, melyek együttesen 200 milliárd Ft-ot tesznek ki.

1,9 millió magyar munkavállaló jogosult a 2022-es SZJA visszatérítésre, mely összesen 600 milliárd forintnyi összegre rúg.

E kettő támogatás 800 millárd Forint, ami jóval több, mint Mészáros vagyona. Ez azért nem kevés támogatás, el kell ismerni! Mégsem hallani az ellenzéki táborból, hogy na végre, tesz valami jót is a Fidesz, pedig eddig minden akörül a mészáros-féle vagyon körül forgott.

Most akkor 500 milliárd Forint mégsem olyan sok, említésre sem méltó?

2021. dec. 20. 20:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
98%
Nekem a nyugdíjprémiumot a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága utalta. Tudom, hogy Mészáros Lőrinc házasságot kötött; ez lett a házassági felvett neve? Ebből melyik a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete által engedélyezett utónév?
2021. dec. 20. 20:34
 12/30 ascelpius ***** válasza:
98%
Én egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt az okfejtést valaki kitalálta és teljesen komolyan gondolja, nem pedig trollkodik
2021. dec. 20. 20:35
 13/30 anonim ***** válasza:
98%
12) én már hozzászoktam bár bevallom nem ment könnyen,az átlag fideszesnek ennyi esze van sajnos.
2021. dec. 20. 20:39
 14/30 anonim ***** válasza:
98%
ilyen gyenge kérdésért is jár a krumpli?
2021. dec. 20. 20:42
 15/30 anonim ***** válasza:
97%
Nemes egyszerűséggel: te kuplungos vagy.
2021. dec. 20. 21:01
 16/30 A kérdező kommentje:

„Mészáros vagyona akkor el lett kobozva?? Az összes cég lekerült a nevéről?? Nem.”

Akkor honnan lett ez adva?? Az adókból adtak vissza pár forintot.”

Akkor a Mészáros-vagyon is csak pár Forint a mi adónkból. Nem is értem miért háborognak egyesek akkor Mészáros gazdagodásán. Hisz az nekünk csak pár Forint, nem?

Különben az állam mi másból tud adni ugyan, ha nem befizetett adókból? Hisz ez jóformán az egyetlen bevételforrása, az adók. Milyen forrásból kellene adnia az államnak, hogy neked is megfeleljen?

“Magasak az áfák a magas árú termékeken, az infláció mértékével emelkedik csak a fizu, de előrelépés az nincs.”

Ez nem igaz, az elmúlt 10 évben a fizetések jóval magasabb mértékben emelkedtek, mint amekkora az infláció volt.

„Ez az első kérdés a gyakori fennállása óta, amire csak 100% hasznosságú választ lehet adni. :)”

Akkor miért nincs egy 100%-os válasz sem? :)

“Ha mészáros vagyonából fizették ki, akkor nem kellett volna már koldusbotra kerülnie?”

Nem azt mondtam, hogy mészáros vagyonából fizették ki. Sokakat bezavar ez a “mészáros vagyon” szókapcsolat. A mészáros vagyon a megfogalmatásomban egy mérték egység.

1 mészáros vagyon = 500 milliárd Forint.

“Vagy a vagyona így is ugyan annyi, ergó ha ki is fizették onnan, már sokszorosan visszalopták”

Akkor hol van az a sokszorosan visszalopott pénz? 1000 milliárdról beszélsz. Akárhányszor a fidesz lopásai szóba kerülnek, Mészáros tudjátok csak felhozni.

“Most a fidesz tőlem lop (a hitelt a jövőbeli adómból fizeti vissza az akaratom ellenére) és ezt most éppen nem lölönek, hanem másnak adja.”

Akkor nem csak a fidesz lop, hanem minden kormány. Én pl nem akarok TB-t fizetni, sem nyugdíjjárulékot, mert leszarom mindkettőt. Sőt, semmilyen adót nem akarok fizetni. Mégis az akaratom ellenére vonják a fizumból.

“Két olyan dolgot mostál össze amelyeknek semmi közük egymáshoz.”

Egyetlen dologról van szó, 500 milliárdról, de két különböző kontextusban.

Ha Mészáros 500 milliárdja, akkor ez egy olyan összeg, amivel rommá lett lopva az ország. Nem nem Mészáros 500 milliárdja, hanem egy olyan összeg, amit szétosztanak a nép között, akkor csak “pár forint” (hogy innen idézzek).

#11-#14

Ti mind ugyanabban a betegségben szenvedtek: nem tudjátok értelmezni, hogy a mészáros-vagyon egy mértékegység.

“Nemes egyszerűséggel: te kuplungos vagy.”

Igen, foglalkozom azzal is, honnan tudtad? :)

Üdv: Jenő, az autószerelő.

2021. dec. 20. 21:05
 17/30 anonim ***** válasza:
98%
oké, nincs több kérdésem.
2021. dec. 20. 21:11
 18/30 A kérdező kommentje:

Miért, eddig mi volt?

2021. dec. 20. 21:57
 19/30 ascelpius ***** válasza:
100%

12-es vagyok

Jó, akkor megfordítom a logikát:

Ha nem Mészárosnál lenne az 500 milliárd, akkor a nyugdíjasok most kaphatnának 240e forintot, nem pedig 80at.

VAGY

Ha nem Mészárosnál lenne az 500 milliárd, akkor az SZJA kedvezményt ki lehetne tolni 27-28 éves korig és finanszírozná majdnem egy teljes kormányzati ciklusra. Így a támogatás az átlag gyerekvállalási kornál érne véget (KSH 2012-es adat szerint a nők első szülése 27,8 évesen történik, frissebb adatot nem találtam hirtelen), gyerektől pedig jár a CSOK. Ezzel máris át lehet hidalni a "honnan legyen önerőm lakásra" problémát, illetve lehet még tovább fűteni az építőipart és ezáltal a gazdaságot.

Hogy sok-e állami szinten 500 milliárd forint? Közel se. (a magyar 2020-as mérleg -1,127 BILLIÓ volt, magyar államkincstár oldalán megnézhető)

Hogy ennyire "kevés" pénzből lehetne egy társadalmi csoport életét könnyebbé és/vagy jobbá tenni? Igen.

Hogy miért egy embert tömnek ki ennyire "kevés" pénzzel, nem pedig a társadalomba forgatják vissza? Örök rejtély...

2021. dec. 20. 22:04
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezö az eu meg Brüszel elöt fogsz térdelni hirtelen nem jönn pénz kezdik elövenni a korupcios ügyeket.Itt nyomhatod a fidesz az lesz amit mondanak neked különben repülsz.Az összes fideszes most szépen le térdrl és várja a pénzt.Most Orbának kel menni ha nem teljesited továbra se lesz pénz és az emberek majd cselekednek.Teszitek amit mondanak vagy repültök.
2021. dec. 20. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!