Pár kérdés a Hungaristákhoz a PAX és az MNA-ról?
Ahogy én eddig kivettem az írásokból:
"Mi a külömbség a PHM és az MNA között?"
Az MNA tényleg cselekszik,ott vannak és csinálják:kiképzés,oktatás,rendezvények stb.
Míg a PHM a fórumozgatásnál,matricázásnál van leragadva.
Az MNA 20 éve építi a mozgalmát,itt az oldalon az egyik válaszoló több ezer taggal dicsekedett,.Azt hogy miért rúgták össze a port,nem tudom.Majd valamelyik NBH-s tégla biztos felvilágosít :D
A vita oka: miután meghalt (Tudós-)takács János, az MNA felhozta az ügynöki múltját, amit a PHM egyből letagadott, mert ez bemocskolja "János bácsit". Az MNA ekkor nyilvánosságra hozta az aktákat, a PHM meg kivált az MNA-HM-ból. Meg állítólag az MNA be akarta olvasztani a PHM-et a HM-ba, de a PHM-esek ezt is sérelmezték.
Az MNA '89 óta létezik, míg a PHM alig néhány éve a VBKE betiltása óta. Az MNA-ba nem tudnak beszivárogni az NBH-sok, mert anniyra zárt és összetartó közösség. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a katonai kiképzésekre, mert elképzelésük szerint egy globális összeomlás fog néhány éven belül bekövetkezni, és akkor majd ők tartják fent a rendet, és ők vezetik majd az országot (hogy erre mennyi az esély, azt nem tudom, de nagyon alacsony). Az MNA egy "újkori" hungarizmust követ, ami nem a volt nyilas politikusok által deklarált dogmák terjesztésében merül ki. Az MNA e téren a "ne az őseidet kövesd, hanem azt amit az őseid követtek" el alapján vallja a hungarizmust.
Ezzel szemben a PHM nagyon elvont, túlságosan értelmiségi, a hungarizmus '45 előtti tanait megváltoztathatatlannak tartja, és propagandaeszközükben általában a matricázás, plakátozás, néha egy-egy köztéri előadás szerepel. Tagjait tekintve töredéke az MNA-nak.
Hagyjuk mert az MNA múltját érdemes utánanézni.
Egyébként az MNA valamikor egy erős szervezet volt de az utóbbi években egy jelentéktelen szervezet lett semmiféle érdemi dolgot nem tettek le az asztalra Györkös István a saját mozgalmát is szétverte elüldőzte maga mellől a skinheadeket akik ingyen fölépítették a Bőnyi kiképzőtábort meg azokat akik vállalták sokat tettek mozgalomért.
Ráadásul Györköst a Hungaristák soha nem ismerték el vezetőjüket de ahogy elnézem most már tudom hogy miért.
Aki nem hiszi el annak ajánlom a Metapediát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!