A politikusok mezőgazdasági földterületeket vásárolnak meg ?
Köszönöm.
Kérdező:
Az a bajom A videóval, hogy én kb. 5 percet gyakorizok egyszerre, és nap 30 percet szánok rá összesen.
Ebből 26 perc csak a te videód.
Ha videót akarok nézni, akkor azt fogok, de ahhoz köszi, nem kell ajánlás.
Ha videókról akarok vitatkozni, én az adott videó alatt teszem ezt a komment szekcióban.
Javaslom, tedd ezt te is.
Az 56-os válszomat úgy írtam, hogy el se indítottam a videót.
Se időm, se kedvem hozzá.
Általában írtam, hogy a dió most már évek óta beteg, szinte az egész országban.
Ha x helyen nem az, örülök neki.
De ettől még nem érdekel amit linkeltél.
Nem videózni jöttem ide.
Én meg nem azért vettem fel a kapcsolatot másokkal, hogy valaki közölje velem, hogy kevés ideje van és nem érdekli a link, se semmi.
Javaslom, hogy még 30 percet se szánj a gyakorira.
Aha.
"Majd én eldöntöm, hogy mit kérdezek, mit válaszolok, mit eszek, mit iszok."
"Nem írta le jól érthetően, hogy mi baja van velem azon kívül, hogy nem vagyok a haverja"
Miután leírom, meg még meg akarod mondani, hogy én hogyan osszam be a szabadidőmet.
(láthatóan nincs annyi, mint neked)
"Javaslom, hogy még 30 percet se szánj a gyakorira."
Kettős mérce, ugyebár.
Mindegy.
Az eredeti kérdésedre válaszoltam, kifejtettem miért abszurd a felvetés.
Egyébként ha kiírsz egy uj kérdést, azzal, hogy:
"Üdv emberek!
A 49-es hozzászólásba illesztett videó után egy másik videót, egy másik problémát szeretnék megosztani.
https://www.youtube.com/watch?v=0BGm8ZxI.."
Nos, ki fog derülni, hogy a többség nem néz meg 20 perces, és méghosszabb videókat csak azért, hogy egy kérdésre választ adjanak.
Szóval... Lehet, hogy segítő jellegű volt az első válaszom, miszerint írd le.
Csak mondom.
#63 "300HA magánszemélyre vonatkozik, ám cégeken keresztül (főleg, hogy bármennyi céged lehet) ez korlátlan."
Cég nem vásárolhat termőföldet.
Kevered a családi gazdaság fogalmát azzal, hogy cég vásárolhatna földet.
A családi gazdaságok tulajdonában is csak úgy lehet 300Ha helyett max. 500Ha föld, ha az a család tulajdonát képezi, a tagoknál betartva a 300Ha-os felső határt. Maximum 1200Ha termőföld olyan jogi személy tulajdonába kerülhet csak amely egy bank és a tartozás fejében lett övé a föld, vagy termelőszervezet és ez a munkájuk, hogy mezőgazdasággal foglalkoznak. Az állattartáásal és vetőmagtermeléssel foglalkozó mezőgazdasági termelőszervezetnek lehet max. 1800 Ha kivételes esetben a földtulajdona.
Az egész földtörvény pont azért jött létre 2013-ban, hogy megakadályozza a magyar földek külföli tulajdonba kerülését, főleg a cégeknek a föld felvásárlását.
"9. § (1) Föld tulajdonjogát nem szerezheti meg:
a) külföldi természetes személy;
b) az államon kívüli más állam, illetve annak valamely tartománya, helyhatósága, ezek bármely szerve;
c) az e törvényben meghatározott esetek kivételével jogi személy."
"4. A tulajdonszerzési jogosultság
10. § (1) Ha e törvény másként nem rendelkezik, a föld tulajdonjogát belföldi természetes személy és tagállami állampolgár szerezheti meg.
(2) A földművesnek nem minősülő belföldi természetes személy és tagállami állampolgár - a (3) bekezdésben meghatározott személyek kivételével - akkor szerezheti meg a föld tulajdonjogát, ha a birtokában álló föld területnagysága a megszerezni kívánt föld területnagyságával együtt nem haladja meg az 1 hektárt.
(3) A (2) bekezdésben foglaltakat nem kell alkalmazni, ha földművesnek nem minősülő belföldi természetes személy vagy tagállami állampolgár a tulajdonjogot átruházó személy közeli hozzátartozója.
(3a) * A (2) bekezdést nem kell alkalmazni a rekreációs célú földszerzés esetén.
(4) A (2) bekezdésben meghatározott tulajdonszerzési jogosultság mértékének megállapításánál a területnagyság mértékébe a földdel azonos helyrajzi számon nyilvántartott művelés alól kivett terület (alrészlet) területnagyságát is be kell számítani.
11. § (1) A 10. §-ban foglaltaktól eltérően, a föld tulajdonjogát - a Nemzeti Földalapról szóló törvényben meghatározott földbirtok-politikai irányelvek érvényesítése, valamint közfoglalkozás, illetve más közérdekű cél megvalósítása érdekében - az állam, valamint a (2) bekezdésben meghatározott jogi személy is megszerezheti a (2) bekezdésben meghatározott esetekben és feltételekkel.
(2) A föld tulajdonjogát
a) * a bevett egyház vagy annak belső egyházi jogi személye végintézkedéssel, tartási, életjáradéki, gondozási, ajándékozási szerződés alapján, valamint temető létesítése és bővítése céljából átruházással,
b) jelzálog-hitelintézet a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló törvényben foglalt korlátozásokkal és időtartamra,
c) * a föld fekvése szerint illetékes települési önkormányzat közfoglalkoztatás, szociális földprogram és településfejlesztés céljára, továbbá ha a föld helyi jelentőségű védett természeti területnek minősül, a földnek a természet védelméről szóló törvényben meghatározott védelme céljából
szerezheti meg."
"50 ezres támogatás csak egyetlen támogatási forma, tucatnyi másik létezik mellette."
De ezeket nem csak úgy adják, hogy nesze, tedd zsebre! Ezekért a pénzekért cserébe teljesítened kell, művelned kell a földedet. Nem lesz hasznod abból ha csak felveszed a támogatásokat, mert a föld művelésének költsége sokkal nagyobb. A földalapú támogatásokat azért adják, hogy ne legyen olyan drága megművelni, hogy már ne érje meg csinálni.
Tisztelt hölgyeim és uraim!
Orbán Viktor 4 db Margit-szigetnek megfelelő kiváló minőségű termőföldet adott oda egy autógyártónak.
Tehát az hazugság, hogy nem lehet építkezni termőföldekre.
# 65
Senki nem mondta, hogy nem lehet átminősíteni.
Csak azt, hogy nem egyszerű. Különleges indokkal lehet. Itt nyílván mérlegelték, hogy hány ember élne meg belőle termőföldként, és hány élne belőle, ha gyár van ott.
És (ahogy azt a fenti ábra is mutatja) nem lehet észrevétel nélkül megtenni.
Tehát nem teheti meg senki, hogy "suttyomban, észrevétel nélkül.
Ez inkább a szabályt erősítő kivétel volt.
Megint bebizonyítottad, hogy nem értesz hozzá, még így sem, hogy próbáltuk elmagyarázni.
Van mind a kettő, hidd el. Van átminősítéssel is, van észrevétlenül is.
Én most arra akartam felhívni a figyelmet, hogy fogy a kiváló minősítésű termőföld. Ne csodálkozzunk, hogyha majd nem lesz étel vagy csak nagyon drágán külföldről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!