Veszélybe kerülne a teljes ellenzéki média, ha nálunk is külföldi propaganda ellenes törvényt fogadnának el lengyel mintára?
"Mert a magyar termékenységi ráta a Bokros csomagtól kezdve 2011-ig csökkent"
Nettó hazugság, a magyar termékenységi ráta az 1975-ös lokális csúcs óta folyamatosan csökken.
" 2020-ban érte el a termékenységi ráta a Bokros csomag előtti szintet"
Nettó hazugság. A KSH még nem adta ki a 2020-as demográfiai adatokat. 1994-ben a termékenységi arányszám 1,64 volt; 1995-ben 1,57; 2016 és 2019-között 4 éven át 1,49. A Bokros csomag idején nem volt kiugró változás a termékenységi arányszámban, az 1990 és 1999 között folyamatosan csökkent, a Bokros csomag előtt is.
" és azok akik az utóbbi 4-5 évben hazajöttem, Ilyen állapot ezelőtt 10 évvel elképzelhetetlen lett volna, de ettől még nem fog növekedni a lakosság."
Arra a rekord évi 1300-rőfe gondolsz? :D
"Nettó hazugság. A KSH még nem adta ki a 2020-as demográfiai adatokat."
Ezzel szemben 2020-ban a KSH mérése szerinti teljes termékenységi ráta 1,55-re emelkedett. Ekkora mértékű termékenységi ráta legutóbb 1995-ben volt. Ebben az évtizedben 0,32-dal emelkedett, amelynél nagyobb javulás legutóbb a hetvenes évek közepén volt csupán.
Forrás: [link]
"Arra a rekord évi 1300-rőfe gondolsz? :D"
Nem, és mert az is nagy valami hogy fokozatosan többen jönnek vissza mint elmennek és ez elképzelhetetlen lett volna 10 évvel ezelőtt.
"Ezzel szemben 2020-ban a KSH mérése szerinti teljes termékenységi ráta 1,55-re emelkedett"
El kell hogy szomorítsalak, a 2020-as táblázat nincs kitöltve a KSH oldalán, ilyen jöttem láttam oldalakat nem fogadnék el a KSH-val szemben. Majd ha ugyanezt meg tudod mutatni a KSH oldaláról linkelve akkor elhiszem.
Ez már igen. Ez még a KSH demográfiai táblázatába nincs feltöltve :)
Majd pár év múlva kíváncsi leszek az eredményekre, mert ha ebben a csoknak jelentős szerepe van, akkor a 2021-es évben még tovább fog nőni a szüleséti szám aztán a csok kivezetése után lennie kell egy erős visszaesésnek. Ez majd csak utólag fog kiderülni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!