Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért azt mondják, hogy a...

Miért azt mondják, hogy a választási rendszer a Fidesznek kedvez? Amikor csak annyi kéne hozzá, hogy valamelyik másik párt megközelíti népszerüségben a Fidesz.

Figyelt kérdés

Igen, a választási rendszer aFidesznek lejt, de ennek egy oka van, hogy 2010 óta a Fidesz átlagban 45-50% között ér el a választásokon és közvéleménykutatók is így mérik kb. Igen így perse hogy a Fidesznek lejtt a rendszre különösen az egyéni körzetekben.

De viszont ez csak azért van, mert jelenleg nincs egy párt se, ami nemhogy a Fideszt beérné, de mévg oylan sincs, ami a népszerüsége a fele lenen a Fideszne´nek, tehát 25% körül állna. De ha lenne egy párt, ami mondjuk tartósan 30 és 40% között állna, akkor a billegö körzetekben annaka pártnak a jelöltjeének is lenne esélye önmagában verni a fideszes jelöltet. (összefogßas meg visszalépe´sek nélkül is9 De így persze, hogy egy párt sem éri el a Fidesz kívüla 25%-ot, így persze, a Fidesznek lejt a pálya....

Magyarán csak annyi kéne hozzá, hogy a választási rendszer nem a Fidesznek lehtsen ha lenne egy máisk párt, ami tartóssan 25-30% között lenne. Azért, hogy ilyen párt nincsen, arról elsösorben nem a Fidesz tehet

2021. dec. 17. 22:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Valóban, arról tényleg nem a Fidesz tehet hogy az ellenzék egy sapka sz@r.

A többiről viszont pl vastagon. Van egy jelentős réteg akihez csak a közmédia agymosása jut el és a helyett hogy a közmédia pártatlan lenne - ahogy lennie kellene - khm terelgeti az egybiteseket... :D

2021. dec. 17. 22:42
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
1: A közmédia Magyarországon soha nem volt pártatlan, miért most kellene annak lennie?
2021. dec. 17. 22:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Furcsa, mert én 2011 előtt elég gyakran -évekig - hallgattam a Kossuthot és ott bizony ekéztek mindenkit. Emlékszel még a médiatörvényre és Mong Attila egy perces néma csendjére amiért kirúgták? Na azóta kalap sz@r az egész és egy forintot sem ér :D
2021. dec. 17. 22:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem láttam olyan magyar települést, ahol bejön a HírTV, de az ATV nem.

2021. dec. 17. 22:49
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
Mert valamire fogni kell a vereséget.
2021. dec. 17. 22:51
 6/11 A kérdező kommentje:

1) Nem vagyok fideszs,de szerintem a köztv szerepét egyesek túlregálják, nem attól leht egy párt erös.

Pl a Jobbik vidéken 30% körül ért 2010-ben is a legtöbb településen, pedig az akkori köztvben is mega többi csatornánßan is, mega Fidesz közeli hírtvben meg az roszágos folyóiratokban is csak negatív színben tünették fel. És akkor még az internet se volt olyan széles körben fogható, mint ma...

2021. dec. 17. 22:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerinted egy ellenzéki erő (tetszőleges országban) mikor fogja mondani egy választási szabálymódosítást követően hogy az nem a kormánypártoknak kedvez? 😂

Ezzel együtt, a választási rendszer nem kedvez a törpepártoknak, az "egy visz mindent" elve van. Most összeállt az ellenzék, jövőre megtudjuk mi a történet vége. Ha buknak nem fogják tudni másra kenni, ha nyernek akkor meg lesz itt úgyis minden kommunikálva.

2021. dec. 17. 23:27
 8/11 anonim ***** válasza:

"de szerintem a köztv szerepét egyesek túlregálják"

A közTV az csak egy dolog. Mára már az összes megyei lap is ugyanúgy pártszócső ahogy a közrádió is.

2021. dec. 19. 10:26
 9/11 A kérdező kommentje:
"Mára már az összes megyei lap is" Már alig olvas valaki megyei lapt az internet világában. Én azt se tudom, hogy nálunka megyébne van-e megyei még megyei hírlap
2021. dec. 20. 02:23
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 van megyei lap, s az idősebb korosztály azt olvassa / TV-t néz nem internetezik.
2021. dec. 20. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!