Orbán Viktor hogy lehet ekkora politikai zseni hogy egy ekkora, masszív szavazótábort ennyire egyben tud tartani?
#11. "Ezt mar vagy 10 kerdesnel leirtam."
Sajnos nem úgy működik, hogy ha sokszor leírod, akkor igazzá válik. :((
nyilván a sikerrecept sok hozzávalós
néhány ezek közül:
- családtámogatások
- viszonylagos jólét (kb mint a Kádár-rendszerben)
- függőségi viszonyok kialakítása
- ellenségkép, amellyel sikeresen harcol
- kiismerte a magyar néplelket, kvázi piacszegmentál, tudja hová milyen üzeneteket kell eljuttatni a cél elérése érdekében
- leszámol a párton belüli viszályokkal, felderíti a fenyegetéseket és kiiktatja
- rendőrség és tek fejlesztése, hatékony titkosszolgálat
továbbá megteremtette az életszínvonal emelkedés gazdasági alapjait:
+ keleti nyitás
+ eu-s pénzek megkapása
+ rengeteg beruházás
nem vagyok se fideszes, se ellenzéki, objektíven szerintem ezek a legfontosabb tényezők, és a tervének kivitelezésében én géniusznak találom. az, hogy mi jó Magyarországnak és a magyar népnek már más kérdés.
jaj a legfontosabbat kihagytam: médiafölény*
*semmiképpen sem mondanám, hogy diktatórikus a rendszer, hiszen fejből több ellenzéki portált tudok megnevezni, mint kormányközelit, ugyanakkor Mari néni postaládájában reggel biztos, hogy kormánysajtó lesz és az üzenetek konkrétan a tudatalattit célozzák, senki nem gondolatébresztő cikkeket készít ezekbe a lapokba, és az m1 híradóba sem.
és most egyébként ezt is lehet érezni az összefogáson, hogy a fidesz programjánál nem tudnak jobbat mondani, nincs mit hozzáadni egész egyszerűen, max egy áfa csökkentést, de azt a költségvetés nem bírná. emiatt az előválasztás óta elégnagy a csend, a korrupción, a főügyész személyén és hűbérrendszeren kívül mást nem tudnak kommunikálni, még azzal se nyernek zavazót, ha zöld programot hirdetnek, tekintve, hogy már a fidesz is behúzta magának ezt a témát.
a korrupció meg azért nem ijesztő senki számára, mert a legtöbb ember korrupt, én is korrupt vagyok, te is az vagy, sőt még Svájcban is van, aki korrupt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!