18-35 éves fiatalok, mi a bajotok az Orbán-kormánnyal?
Az biztos, hogy ha váltás lenne, akkor lenne csak káosz!!! Az ellenzékben egyedül Thürmer a komolyan vehető erő, mégha súlya nincs is. Nem vagyok narancsködben, de egy tudatos ember vegye észre, hogy Orbánékra hat az európai és világgazdaság, nem ők csinálták az inflációt.
Ha fejre állnak is, akkor is lesz infláció, meg dörömbölnek a menekültek.
Amúgy visszatérhetünk erre a kérdésre 2035 körül is, mi lett volna jó nekünk!
Nekem pl. az a bajom:
- a rendőr kezét nem fogja az állam
- felújítanak ezt-azt kifogásolható minőségben
- ingatlanárak elszabadultak, tehetetlen az egész kormányzat
- meg még milyen ár nem szabadult el...
Mindenesetre még mindig jobb, mintha a baloldal nyerne.
"Nyitánynak annyi, hogy pont akkor léptem ki a munkaerőpiacra, amikor ők 2011-ben "igazságossá" tették az adózást és minden nekem jó adókedvezményt, álláskeresési támogatást a fiataloknak megszüntettek, mindezt egy gazdasági válság közepén, eltörölték az adójóváírást, sorolhatnám, miután nem találtam munkát a diplomámmal ki akartak küldeni dolgozi egy mosodába közmunkásnak, mert, hogy szerintük majd megnevel a munka és csak azért nem találok, mert nem keresek, soroljam? Ezek után még csodálkozol, hogy utálom őket? És ez csak 2011 volt, de azóta is mindig ellenük szavazok, a legesélyesebbre, és a lista hosszú, hogy mi mindent csináltak még, ami miatt a bögyömben vannak."
Kedves 14-es! Belegondoltál, hogy éppen milyen helyzetben volt az ország? A gazdasági világválság hatásait nyögtük és erre még egy hatalmas lapáttal rátett a Gyurcsány-korszakot jellemző enyhén szólva sikertelen kormányzás.
Nyilvánvaló, hogy abban a szélsőséges helyzetben, megszorítások nélkül nem lehetett elkerülni a csődöt! Hiányzott az anyagi háttér, spórolni kellett.
De azóta azért jobb lett az élet (eltekintve a friss problémától, a COVID-tól) és gondolom, ma már neked se mosodai munkákat ajánlgatnak.
Megértem, hogy azt az időszakot nagyon rosszul élted meg, de inkább az igazi felelősöket kellene megkeresni az összefüggések rendszerében.
Nem "Pistikére" verni rá a dolgot.
Köszönöm az elgondolkodtató, érdemi választ.
"Az elképesztően szemtelen, pökhendi stílus, hogy ahol tudnak, keresztbetesznek (és erre Viktor még nagy büszkén veri a mellét) és a korrupciós ügyek sokasága."
Erre kénytelen vagyok azt mondani, hogy esetleges kormányra kerülése után az ellenzék ebben egy az egyben ugyanilyen lesz.
"Kezdjük azzal, hogy megakarták szüntetni az állami ösztöndíjas férőhelyek felét és hogy csökkentették a közoktatásnak és felsőoktatásban a büdzséjét. (...)
Aztán persze olyan kis apróságok is felmerülnek, hogy egyetemet még nem végzett lányt egyből államtitkár helyettesnek felvesznek, sőt a minimum követelményeket is törvényileg megszüntetik neki. (...)"
Igen, de ebben keményen benne van a gyáriparos-iparvállalati lobbi keze, mert ők növelni szeretnék a gyári munkaerő létszámát. A saját gyerekeiket persze nem a satupad mögé küldik, arra jó a másé... Mindazonáltal azt kell mondanom, ez a megerősödött csoport, "a hazai tőkésosztály" bármilyen kormánynál jó eséllyel keresztülviszi az érdekeit.
A csajos téma felháborító, de sajnos ez se kormányfüggő, nem rí ki vele a Fidesz. Mindenhol felbukkan az, hogy kinek a mijét tisztelhetjük a magabiztossá vált hölgyben? Ezeket az ügyeket nehéz kiszorítani a közéletből, nem olyan a közerkölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!