Mi az oka annak, hogy Magyarországon a politikai vita és véleménnyilvánítás ilyen vallási karaktereket öltött?
Érdemes visszanézni videókat, amiken pl. Orbán vagy Gyurcsány részt vesz egy eseményen a "hívei" körében.
Az angol királyokat nem érte ilyen ováció már úgy a 18. század óta, még a Pápát is max valami csóró perui faluban, nálunk meg talán a középkorban imádták ennyire utóljára.
Amikor egy HírTV-s stáb kiment filmezni egy ilyen Gyurcsányos eseményre, az imádói olyan módon randalírozva próbálták takarni a kamerát meg elzavarni a riportert, mintha mondjuk egy próféta követői védenék őt a környéken feltűnő hitetlenektől.
MZP színrelépése, és a körülötte megjelenő cirkusz, rajongás meg leginkább valami új vallási mozgalomra, szektára hasonlít pl. a Szcientológiára vagy a Háre Krisnára.
Miért nem fogják már fel az emberek, hogy a pártvezérek nem istenek/próféták/papok, a pártok pedig nem egyházak? Nem természetfeletti lényt választanak, hanem hogy melyik öltönyös bürokrata üljön be 4 évre. Komolyan, mintha valaki ókori birodalomban élnénk, ahol a fáraó/császár egyben az Isten is volt.
#2, a pápának a gyűrűjét csókolják meg, igen kevesen.
Hölgyeknek a kezét igen sokan.
Nem értem a hasonlóságot.
#2 vagyok.
Elnézést, nem tudtam, hogy a pápának a gyűrűjét csókolják meg.
Viktor királynak a kezét csókolták meg, az biztos. Ez még 1998-2002 közötti uralkodása idején történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!