Ha Márki-Zay gazdaságilag nagyon is liberális, akkor baloldaliként mi értelme van rá szavazni?
Eredetileg az ellenzéki összefogást támogattam, de már katasztrófa az egész. Karácsony szimpatikus volt, Jakabra szavaztam volna, Dobrevrr szavaztam volna. De az MZP által behozott vadkapitalista stílus vállalhatatlan.
Csak azért szavazzunk rájuk, hogy ne Orbán legyen? Annyit nem ér ez az egész.
Ha ez a piacfetisiszta hatalomra kerülne, a munkavállalók még rosszabbul élnének mint a Fidesz alatt.
Nézd, akkor leírom mégegyszer, lassan és többször olvasd el, hogy megértsd.
A FIDESZ ott tesz be a munkásosztálynak, ahol bír. MZP csak néhány dologban, más dolgokban viszont nem.
Viszont nemcsak munkásosztály vs "burzsoáziáról" szól a téma, hanem pl. jogállamiságról.
A kiszámítható jogállamiság, az átlátható költségvetés, a kisebb korrupció mindenkinek érdeke. Kivéve a NER elitnek.
"Nyilatkozta ezeket, nem magamtól találtam ki"
És csak ezt az egy-két mondatot hallottad tőle, vagy a mondatot megelőző és követő 5 percben is meghallgattad, amit mond?
Pl.: mi bajod van a rezsiötletével? Téged nem érintene előnyösen a rezsiprogramja? Miért nem?
Pl többet kéne rezsire fizetnem
Márki-Zay azt is kimondta, hogy szerinte nincs szükség minimálbérre sem. Undorító.
Ha teret engedünk a neoliberális burzsoáziának, ismét ott fogunk kikötni, hogy 8 éves gyerekek 14 óráznak a gyárakban.
"Pl többet kéne rezsire fizetnem"
Nem véletlenül kérdeztem rá pontosabban a rezsire, nagyon levágós, hogy azt sem tudod mi a véleménye a dologról és hogy mivel akarja kiváltani. Nagyon szomorúnak tartom, hogy tájékozatlanul állsz bele a dolgokba.
Megnyugtatlak, hogy a Fidesz is (rabló) liberális gazdaságpolitikát fojtat... egy kis maffiakormányzással.
Annál MZP ezerszer jobb, és nem mellesleg lényegtelen, hogy konkrétan a miniszterelnök mit szeretne, az számít, hogy a parlamenti többség mit akar.
Várd ki az ellenzéki összefogás teljes programját, MZP ahhoz fog igazodni.
Csak azért is MZP-re fogok szavazni hogy a kérdezőnek szar legyen
Nyolc óra gyár meg búrzsoá nyugat is jöhet csak NEKED LEGYEN SZAAAAR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!