Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj az, ha valaki...

Miért baj az, ha valaki "magyarabbnak" tartja a határon túli magyarokat, mint sok magyarországi magyarul beszélő állampolgárt?

Figyelt kérdés

Én nagyon tisztelem a határon túli magyarokat, azért, mert óriási ellenszélben, képesek voltak megőrizni az identitásukat,nyelvüket,kultúrájukat.

Pedig az adott államok többször próbálták őket felhígítani,eltüntetni,de szerencsére nem sikerült.Több országban magyar nyelvű egyetemet,egyetemi szakok létrejöttét is kitudtak maguknak harcolni.Ez pedig nem kis teljesítmény és nem is munka eredménye.

Ellenben, ha megnézel egy átlag baloldali/liberálist amint elköltözik külföldre és ha vállal gyereket (bár ez nem gyakori),akkor a gyereke nem fog tudni magyarul,nem fogja ismeri felmenői örökségét, kultúráját.

Ezért a határon túli magyaroknak erkölcsi, morális felsőbbrendűsége van az előbb említett réteggel szemben.

Mindig is volt magyar meg magyarul beszélő állampolgár.

2021. dec. 5. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem határon túli magyarként sokkal könnyebb megőrizni a magyar identitást, mert nem kell nap mint nap szembesülnöd az "orbáni korrupt kokainista erkölcstelen bűnöző kereszténynemzethy magyarkodás" mocsokfertőjével.
2021. dec. 5. 10:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Te most nem a kettőtt állítod szembe egymással, hanem a határon túlit és a külföldre költöző, integrálódó magyart. Hazugság a kérdés, mert az utóbbi nem képviseli a magyarokat itthon.

Nem tudhatod mennyire "magyar" valaki, amíg nem forog kockán az identitása. Az hazai magyaroknak semmi oka nincs rá, hogy igyekezzenek megélni a magyarságukat, mert azt teljesen természetesnek veszik és bármikor megtehetik.

2021. dec. 5. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hogyan lehet mérni?
2021. dec. 5. 13:42
 4/4 molnarmarcell21 ***** válasza:

Én asztat szeretem, hogy általában azok aggódnak leghangosabban a magyar kultúráért, akik le sem tudják írni helyesen.

Egyébként magyarnak lenni mióta jelent erkölcsi fölényt?

Én csak magyarul beszélő állampolgár vagyok, ha itt születtem, szocializálódtam, vannak Magyarországról szól blogjaim, azaz az átlagnál talán jobban ismerem az országot, de a remélhetőleg külföldön születő gyerekemnél nem tartom fontosnak, hogy legyen magyar identitása?

2021. dec. 5. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!