Mi az, hogy nem fogadják el a pedagógusok a 10% béremelést?
Amelyik nem fogadja el, annak ne emeljék a bérét..
Ez már tényleg vicc, hogy a kormány a kezét nyújtja, de ezek meg a karjukat akarják leharapni.
A kormány helyében kiadnék egy aláírandó dokumentumot, hogy ki aki elfogadja ki aki tovább ágáll ellenne , és aki nem írja alá az marad a jelenlegi béren és téma lezárva
Vajon miért nem megy el a tanár a versenyszférába? Mert ott teljesíteni kell keményen.
Ahogy sokszor leírták már a tanári pálya egy potya szakma a mai napokban sajnos, tisztelet a kivételnek. Kevés munka, az is semmi felelősség nélkül. Ezért nem járhat nagy fizetés. De mint mondtam, aki odateszi magát az igenis jól keres. Elvállal osztályfőnökséget, egyéb dolgokat és egyből több a fizetés is, emelett még pár magánóra ami bőven belefér az idejébe akkor simán kijön egy jó diplomás versenyszférás fizetés.
Aki meg csak bejár a 45 perces órára , felolvastatja a könyvet a gyerekekkel, felírja házinak, hogy na 45-50 oldalig jegyzeteljetek, az mit is érdemel? A jelenlegi fizetés is sok neki.
"PDSZ-re hivatkozni, netto marhaság. :)"
A pedagógus bértábla nyilvánosan elérhető, szóval aki azt nem tudja megnyitni, de nagyokat büfög mellé, nettó agyhalott :)
"Ezért nem járhat nagy fizetés."
Nem nagy kell, de a béka segge alatt vannak. A bérminimumra kell kiptolni egy egyetemet végzett bérért. Érted te ezt?
Árokpart drága! Rég túl vagyok az iskolás korszakon. Abba bele se megyek, hogy fizetésügyileg mi a helyzet.
A tanáraim legalább fele de inkább 70-80%-a tett az egészre. Az a kevés kivétel aki tényleg jól tanít, a diákokért és a tanításért van azokat sajnálom, de ez alapján sajnos nem lehet a többi koloncnak nagy fizetéseket adni. Bőven jó ami most van.
19-es vagyok
Jól le lett szavazva a válaszom, de valahogy senki se magyarázza el, hogy miért van rendben, hogy minimálbérre ki kell egészíteni a tanári alapbért :D
Csak kicsit számolgatva, ha 19 évesen kezdi az egyetemet akkor 5 év egyetem és 14 év munka => 38 éves korára éri el a minimálbért. (nők esetén ha elmegy egyszer szülni 2 évre, amit a mai politikai környezet el is vár, akkor pedig 40 éves korára) Legtöbb embernek ekkorra teljesedik ki a karrierje, tanár ezzel szemben elérte hogy ne kelljen kipótolni a bérét. Ilyen kilátásokkal és karrier úttal nem csoda hogy nincsenek jó tanárok, mert nekik van annyi eszük, hogy belássák csak saját magukat szopatnák meg egy életre ha ebbe a szakmába mennek. Lásd természettudományos tanárok: matekos inkább elmegy bankba elemzőnek, a kémia/biosz/fizika átmegy vegy-, orvostechnikai- , élelmiszer-, gyógyszeriparba. Informatika tanár jelen pillanatban el se tudom képzelni, hogy van még a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben. De a humán tanárok is egy sima SSC-be beülnek, főleg ha beszélnek egy nyelvet. Pesten a pályakezdő fizu ezeknél bruttó 450+juttatásoknál kezdődik, tanári bértábla ezt a bért mesterpedagógusnak adja 30 munkaév után.
Amíg ez a helyzet fenn áll egyáltalán nem várható el, hogy a tanári gárda teljesen kompetens emberekből álljon, egyszerűen más területek elszívják őket és maradnak a motiválatlan és a nem a legjobban teljesítő tanárok a közoktatásnak.
(Amúgy a non-plusz ultra, hogy többek között azért is vezették be a tanári életpálya modellt, hogy ne kelljen mindenféle pótlékokkal játszadozni. Erre most ott tartunk, hogy a fizu emelés pótlék formájában jelenik meg.)
Mert szimplán nem igaz amit írsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!