Statisztikailag kimutatható (lenne), hogy a baloldalon több a gyengébbképpességű ember?
Itt a GYK-n is tettenérhető eme mentalitás, több dologra kilehetne térni, de vegyük a legjellemzőbbeket.(tisztelet a kivételnek.)
1.Naívság, átgondolatlanság:
->Le akarják váltani az állitólagos rossz kormányt egy olyanra, ahol a bukott exminiszterelnök felesége a legerősebb ellenzéki párt feje Lefordítva:
állítolagos rosszból->a biztos rosszba
2.Tagadás és konteógyártás: ha kell tagadják az álltaluk favorizált politikus nyílvánvaló nyilatkozatait(gondolok itt mzp-re meg a gombás kijelentésre.) Illetve előszeretttel veszik elő a krumplis legendát, mintha ténylegesen a krumpliosztástól függne a választási eredmény.
3. Gyülölködés, frusztráció:
->Az egy dolog hogy a külhoni honfitársainkat alapból le románozzák (stb.), De az hogy a saját életük nyomorúságának teljességét is a mindenkori kormányra vetitík az inkább szánalomra méltó.Nyugodtan körül lehet nézni egy-egy plázába akár hétköznap hogy mennyire "mélyszegénység van".
De hogy egy kis hivatalos objektívitással is éljek, itt az IMF nyilatkozata a magyar gazdaság mostani teljesítéséről.
(Igen most jön az első pontom, a szimpla tagadásotok, meg hogy az indexet felvásárolták. Jhaj hagyjuk már, esetleg az IMF-et is?..)
4. Manipulálhatóság:
Pl a Ceu-s néphülyítés hogy elmennek, (nem, nem ment el sajnos)
"rabszolgatörvény"
Aminek igazság szerint azóta se érezzük a mindennapokban, (de tény nagyon hangzatos neve van.) MTA székházas cirkuszról nem tudok bizonyosságot mondani, de biztosra veszem hogy akadtak akik benyelték ezt a fidesz diktatúrásdis, földönfetrengős balosképviselős elmebajt.🤷♂️
Mielöbbi megvilágosodást kívánok, minden iszapban kutakodó és hadováló balosnak.
Ezeket minden héten kiírod?
És baloldalon több a gyengébb képességű?
Konkrétan tudományos kutatások vannak arról, hogy a liberális emberek átlagosan intelligensebbek, mint a konzervatívok. Az ateizmus is pozitív korrelációt mutat az intelligenciával, ami szintén a baloldalra és a liberálisokra jellemző.
Hirtelen csak egy régi, 2017-es statisztikát találtam, de ha iskolázottságra bontod le a különböző pártok támogatottságát, akkor ott is azt látod, hogy a Fidesz szavazóinak többsége csak 8 általánossal rendelkezik (34%), míg a baloldalnál ez az arány 24%. A baloldal szavazónak 38%-a rendelkezik felsőfokú végzettséggel, míg a Fidesznek csak 27%.
"Le akarják váltani az állitólagos rossz kormányt egy olyanra, ahol a bukott exminiszterelnök felesége a legerősebb ellenzéki párt feje "
Dobrev a miniszterelnöki jelöltjük volt, a párt elnöke hivatalosan is Gyurcsány. Bármennyire nem szeretem Gyurcsányt, egy nagykoalícióról van szó. Egy olyan koalícióban, ahol minden szavazat kell a többséghez, a legkisebb párt is zsarolóhelyzetbe kerül, így a pártok nagysága annyira nem is számít. A kicsi pártok ennek az egésznek a nyertesei, nem a DK.
"Tagadás és konteógyártás: ha kell tagadják az álltaluk favorizált politikus nyílvánvaló nyilatkozatait(gondolok itt mzp-re meg a gombás kijelentésre.) Illetve előszeretttel veszik elő a krumplis legendát, mintha ténylegesen a krumpliosztástól függne a választási eredmény."
Nem találkoztam még a gombás kijelentéssel, de megmosolyogtatott. Márki Zaynak viszont szerintem is vissza kellene fogni magát, hiába támogatom. A krumpli pedig egy metafora arra amikor kb a semmivel nyerik meg a szavazókat. Ilyen ez ténylegesen a krumpli, 10.000 Ft-os erzsébetutalványok vagy a közmunka ígérete. Szegényebb régiókban ezek tényleg számítanak, főként az utóbbi.
"Nyugodtan körül lehet nézni egy-egy plázába akár hétköznap hogy mennyire "mélyszegénység van"."
Annyira utáltam mindig is ezt a plázás példálózást. Értelemszerűen nem a mélyszegénységben élők mennek shoppingolni. Azért egy 10 milliós országban fel lehet tölteni minden plázát többször is minimum a munkásosztályba tartozó emberekkel többször is. Mindeközben még létezni fognak szegények is. A kettő nem zárja ki egymást.
A gazdaságból is ki lehet emelni 1-1 dolgot, de az összképet kellene nézni. Ennyi erővel én meg idedobhatom ezt a tanulmányt, ami az egy főre jutó tényleges fogyasztást méri a kontinensen, ami jobban érzékelteti az átlagos életszínvonalat:
A CEU-s rész no comment. Több kormánytagnak megfelelt a CEU színvonala, hisz ott végeztek. A CEU nagyrésze pedig átköltözött már Bécsbe, mindössze néhány szakon lehet Budapesten tanulni.
A rabszolgatörvény egy érdekes következménye (ne csak az első bekezdést olvasd el):
5/ a legkisebb párt is zsarolóhelyzetbe kerül, így a pártok nagysága annyira nem is számít. A kicsi pártok ennek az egésznek a nyertesei, nem a DK.
Igen, és váladztás után mi a helyzet? szerinted nem a többség dominál?
Ne haragudj, de már az első bekezdésednél lezsibbadtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!