Miért akkora baj, ha valaki kritikákat fogalmaz meg az idősebbekről, akik a szociban szocializálódtak?
Előre leszögezem nem vagyok öregellenes, viszont azért hadd ne kelljen térdre borulni előttük.
Nagyon sokukat jellemzi a pökhendiség,ki ha nem én stílus.
Vitatkozni nem lehet velük,kritikákat megfogalmazni nem lehet, mert akkor te leszel a semmirekellő,tiszteletlen fiatal.
Az egyik mítosz,hogy ők építették fel ezt az országot.
Ők nem az országot építették,hanem a szocializmust,amibe belesimultak és ma is epekednek érte.
A másik az,hogy ők ledolgozták az idejüket.
A szocializmusban olyan volt a munkaszervezés, hatékonyság, egy 3 ember végezte 1 ember munkáját.
Meg, 2 órát vártak a buktára és közben semmit sem csináltak és még sorolhatnám mennyire fegyelmezetlenek voltak akkoriban az emberek.
Plusz, ez a "ledolgoztam az időmet" ott sántít,hogy egyrészt alapból az 50-es éveikben mehettek el nyugdíjba.Másrészt, ők az a generáció, akik pénzt adtak az orvosnak,hogy zsírozza le a korai nyugdíjazást rokkantosítást.Nyilván az orvosok meg nem mondtak nemet, hanem azt,hogy "persze Bélám, már írom is a papírt."
Miattuk szigorították meg most ennyire.
"Nagyon sokukat jellemzi a pökhendiség,ki ha nem én stílus."
Konkrétan téged jellemez ez a stílus a nyitókérdés kifejtésében.
Üdv, egy 48 éves.
Kedves kérdező, mire végigolvastam hosszas kommentedet, megértettem, miért viselnek el nehezen. És tényleg igaz: a pökhendi beképzetek mindig a világról képzelik ugyanezt. Kicsikét próbáld figyelmesebben olvasni a történelemkönyveket, mert azokban nem az áll, amit hiszel.
Azt jósolom, ötven év múlva (ha élsz), te egy siránkozó öreg ember leszel, aki azon bánkódik, hogy a világ nem érti, nem segít, és egyébként is undok.
Kérdező tudod miért ilyen szar a magyar GDP ? Mert a 89 után a nagy demokráciában született korosztály ugyanolyan tróger módon dolgozik mint az elődeik a szocializmusban. Nézd meg a magyar építőiparnak nevezett gányolást. Ugyanúgy támasztják a lapátnyelet mint régen.
Semmi sem változott ebben az országban az elmúlt 30 évben. A fiatal ugyanúgy lop csal mint az öreg.
Ha 10 magyar vállalkozóból 2 felfogja mi a modern munkaszervezési módszerek szerepe a hatékony termelésben akkor sokat mondok.
A többi csak azt tudja hogy bejelent minimálbérre a többit meg elcsalja. Ezeknek a vállalkozóknak jelentős részre bizony nem dolgozott a szocializmusban ők az új magyar demokráciai gyermekei.
Aztán mégsem következett be a változás.
Van egy kis különbség a kritika és a fikázás között.
Én a családomban szocializálódtam, és kb mindenki más is.
Mi spec osztályidegenként, hát gondolhatod!
Mindig rendesen dolgoztam, mert nem a "gazdát" becsüljük, hanem a munkát.
Azért van több közöm a jövőhöz, mert van négy gyerekem, tehát min +60 évig a saját erőfeszítéseim eredményéről van szó.
Hogyne érintene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!