Újabb fenyegetés Bige Lászlónak: az állam átveheti a műtrágyagyára üzemeltetését! Demokrácia,mi?
Ez egy monopol helyzetben levő vállalkozás stratégiai termékkel.Ha Tegyük fel hogy Bige úgy dönt hogy az összes műtrágyát amit gyárt külföldre adnja el.
Két lehetőség van.
Éljen a liberális demokrácia és jövőre szorozzuk meg az élelmiszer árakat kettővel.
Vagy azt mondja a kormány, hogy a magyar emberek biztonságos élelmiszer ellátása fontosabb mint egy vállakozó profitéhsége.
10-re:
Elolvastam a cikket.
Nem értem, miért írják benne, hogy aki az adott egyetlen napon nem tud Bige Lászlónál műtrágyát lekötni, az nem tud tőle vásárolni.
Akkor nem tőle vásárol, nagy kaland. Műtrágya van a kiskereskedelemben, elmegyek a boltba és veszek. És akkor nem Bige Lászlót gazdagítom a pénzemmel, ennyi.
Itt nem arról van szó hogy Pista bácsi vesz három zsák műtrágyát a kertbe. Tonnás tételeknél már komoly árkülönbségek lehetnek ha közvetlenül a gyártótól vásárolsz vagy kereskedőtől.
A szállítás sem mindegy, hogy a gyárból a vevőhöz megy a termék vagy még átrakják a kereskedőnél.
16-ra:
Magyarul lesz műtrágya, csak drágábban.
Vagyis Bige akciósan adta eddig a magyar gazdáknak, és ezt most nem csinálja tovább.
Komolyan, ezen a gazdáknak fönn kéne akadniuk?
Majd én is reklamálok, ha az olcsó kínai ruhaüzlet bezár, és a C&A-ban csak drágábban tudom ugyanazt megvenni. :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!