Nem kellene kivenni az adómentes minimálbér ötletét az ellenzék programjából?
2002 után volt adómentes 2008-ig és nem lett jó vége.
A vállalkozók majdnem mindenkit minimálbérre jelentettek be ebben az időszakban. Még saját magukat is.
2002-ben én is hivatalosan 50 000 forintot kerestem havonta és a többit, 150 000 forintot zsebbe kaptam minden hónapban, informatikusként, keleti megyeszékhelyen.
Ez a "zsebbe" fizetés nagyon népszerűvé vált. Onnan lehetett tudni, hogy ki mennyit keres valójában, hogy a hülyébbek elhencegtek vele (hátha egy rosszakarója feljelenti az APEH-nél).
Hatalmas adókiesést okozott az adómentes minimálbér, egy egész ország feketézett.
Szerintem ezúttal inkább arra kellene ösztönözni a vállalkozókat, hogy minél többet fizessenek a munkavállalóknak, bejelentve.
Szerinted?
Szerintem igazságosabb ha adómentes a minimálbér, mintha csak egyes csoportokat tömnek ki adómentességgel.
Az adómentes minimálbérnek meg nem azért lett rossz vége mert az ötlet volt rossz, hanem mert rosszul csinálták.
Meg akkoriban a munkaerőpiac kínálati volt, most meg inkább keresleti. Magyarán kevés a melós.
inkább a minimálbér legyen adómentes ,mint az 1 milliót keresők kapjanak adómentességet csak mert van 1 gyerekük.
Igazságosabb adórendszer kell mint a mosatni
Most teljesen logikátlan módón kapnak egyesek adómentességet, olyanok is (főleg olyanok) akik amugy nem szorulnának rá
Pl:
Van egy minimálbéres anyuka aki egyedűl neveli a gyerekeit, keres havi 120 ezret.
űAz ő fönöke havi 800 bruttón van és szintén van egy gyereke.
És ő most visszakapja gyakorlatilag az összes befizetett adója nagyrészét, mi ebben az igazságos? Mi ebben a logikus, Hol van a szociális igazságosság?
Nem a jómodúaknak kell ajándék milliókat adni, hanem segíteni azokat akik kevesebbet keresnek.
Nem lehet mindenki bankigazgató, minden munkát el kell végeznie valakinek, És azért az elvárható hogy a fizetésből meg lehessen élni, és akkor még a lakásvásárlást, családfentartást meg sem említettem.
A több kulcsos adózás igazságosabb...
Főleg egy olyan országban ahol rengetegen dolgoznak minimálbéren vagy annak közelében!
Ja. Még Lakodalmas Lajosnak sem sikerült, pedig ő nem egy rossz trombitás. 😁
Szabad országban élünk. Senki sem tiltja meg hogy idős korára nyomorogjon mert felélte az összes pénzét. IPhone nélkül is létezik élet a földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!