Miért megvetendő az, ha valaki név és arc nélkül szokott kommentelni facebookon?
Mert az egyenrangú vita, hogy az ő véleményük mögött ott áll az egész karhatalom, ami bármikor kirúgathat engem a véleményemért?
Arccal vitázok, akkor, ha arra méltó a vitapartner és a közeg. Facen egyik sem teljesül.
A platformnál ócskábbat kitalálni sem lehetne, mikor pl. valamilyen állapotomat változtatom meg, már rettegek, milyen poszt keletkezik belőle, ha kommentelek, akkor tudom, hogy az ismerőseimnek feldobja, ha valakivel vitázok, tudom, hogy privátban zaklathat és ezért semmiféle büntetést nem kap (nem egy példa volt rá, hogy a közösség alapelveit sértő hozzászólót nem büntették meg, pl. valaki román csoportban posztolta, hogy minden magyarnak meg kellene döglenie, több 100-an jelentettük az illetőt, mert nem 1 ilyen posztja volt, s jött a face válasz, hogy semmi rossz nincs abban, amit ír). stb... stb...
A faces közösség pedig mindennek a legalja. Annyi buta ember máshol sehol nincs, mint face komment szekcióban. Ahhoz pedig semmi kedvem, hogy hülyékkel vitázzak, akiket ha megcáfolok, elkezdenek személyeskedni s visszaélni azzal, hogy az arcomat és kilétemet adom ahhoz, amit írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!