A kormány és az emberek mikor fognak rájönni, hogy vissza kell térnünk a régi jól bevált kijárási tilalom alapú védekezésre?
A maszk az nem véd semmitől, az átmérők arányai alapján 99% a vírusoknak áthatol rajta. Az a kezdetektől fogva látszat intézkedés volt. Az oltás alapú védekezésben bíztunk eddig, és még mindig ebbe próbálunk kapaszkodni, de nem működik. Szarabb a helyzet és gyorsabban romlik mint amikor még egyáltalán nem volt vakcina. Bíztunk a csodában, hogy a régi vakcina hatásos lesz az új mutánsokkal szemben, de ez a csoda nem történt meg. Csodák ritkán történnek.
Az egyetlen sikeres védekezésünk a teljes bezárkózás alapú védekezés volt az első hullám idején. A többi hullámot elkXrtuk.
Mikor fogunk vissza térni az egyetlen eddig bevált módszerre, a teljes bezárkózásra? A részleges korlátozások nem segítettek semmit, csak a bezárkózás.
A nyugdíjasok nyugodtan elkerülhetnék a forgalmas helyeket. De várj csak maszk nélkül trécselnek a tömött piacot és veszik a virágot a szomszédjuk temetésére aki épp most patkolt el covidban.
Nem ironikus ?
Én igyekszem megérteni mindenki aggodalmát, de azt mondani, hogy a kijárási tilalom alapú védekezés bevált, vagy hasznos lenne az barokkos túlzás. Be kell látni, hogy az sem működik, hogy ezentúl minden évben a 12 hónapból 8-at bezárkózva töltünk. Ágazatok mennek így tönkre, emberek veszítik el az állásukat, a szociális háló csődöt mond. Az amúgy is instabil gazdaság pedig teljesen bekrepál.
Nyilván vannak olyan emberek akik felelőtlenek, de most megint ki vannak itt a fiatalok pécézve. Mint tavaly amikor a vendéglátósokkal együtt gyilkosoknak voltak kikiáltva. Azért őket is meg lehet érteni, hogy nem akarják a fél életüket a négy fal között tölteni.
Az első hullámban mi volt akkora siker? Én konkrétan másfél hónapig fájdalomcsillapítókon éltem a lyukas fogam miatt, amit nem voltak hajlandóak kezelni mert nem tekintették elég súlyosnak. Nem vagyok vírustagadó, két oltásom is megvan, de én kérek elnézést ha ezt az állapotot nem kívánom vissza. Ahogy a 8 órás takaródót sem, amikor délután 4-és 6 között mindenki egymás nyakában lihegett a boltokban meg a tömegközlekedésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!