A TAJ szám kizárja-e más egészségügyi biztosításokat?
Tehát ha valakinek más országokban van egészségügyi biztosítása (pl Németország, Hollandia, Svájc, Ausztrália stb) és akar TAJ számot az megoldható-e? Vagy le kell mondjon az ottaniakról?
(Mellesleg kint nem kell lemondani a magyarról, ezt tudom, de visszafelé igaz-e?)
*kizárja-e más országok egészségügyi biztosításait?
(Szofisztikáltabban fogalmazva)
Jelezned kell a NAV -felé. Pár dolog így fizetős lesz számodra itthon, de alap ellátás továbbra is térítés mentes.
Viszont ha nem mondod le, akkor járulékfizetési kötelezettséged keletkezik, amit 5 évre visszamenőleg is kérhetnek.
Ez havi 7~8 ezer ft körül van, ami évi 90 ezer, 5 évre kb. 450 ezer.
Szerintem kevered a társadalombiztosítást az egészségbiztosítással.
Itthon attól hogy van TB számod, szerződhetsz magánbiztosítóval egészségügyi ellátásra. Szerintem külföldön is.
#9: az csak akkor nem volt ha soha nem éltél Magyarországon.
gyerek - diákként alanyi jogon megkapják, aztán vagy önmagának fizeti, vagy munkáltató vonja a béréből % -ként.
Én is így jártam, suli után kimentem mivel senkim nem volt ide haza, és ott jól lehet keresni, aztán mikor haza jöttem, jött a meglepetés, hogy már végrehajtás alatt van több éves TB tartozás.
Akkor 360 ezret kellet kifizetnem a NAV -felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!