Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehet hagyni, hogy...

Miért nem lehet hagyni, hogy terjedjen egyszerűen szabadon a vírus?

Figyelt kérdés

Miért nem lehet hagyni azt, hogy a természet tegye a dolgát? Természetes szelekció van, volt, lesz. Miért akar ebbe az ember beleavatkozni?

Kezdjük azzal, hogy a folyamatos korlátozások miatt fog mutálódni maga a vírus, hiszen így tud csak életben maradni majd, ha felveszi a versenyt különböző szigorításokkal pl maszk.

Ha nem lenne semmi csak terjedhetne akkor szépen lassan mindenki elkapná, a vírus is élne csak mint marci hevesen, nem lenne kedve mutálódgatni.

Másrészt egészséges emberekre rettentően kevés veszélyt jelent. Őszintén az, hogy valami láncdohányos és/vagy extrém dagadt emberre veszélyes engem hidegen hagy, maguk baja. Meg most az, hogy egy 80+ évesre veszélyes, de rá is inkább akkor ha komoly(abb) alapbetegségei is vannak, nem igazán tényező. Persze nem azt mondom milyen jó, hogy hullanak. Pusztán ez az élet természetes velejárója.

2021. nov. 18. 18:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

A korlátozások amiket bevezettek nem volt újak, 100 éve a spanyol nátha idején is alkalmazták.

Sőt voltak súlyosabb tettek is egy vírus megfékezésére, falvakat égettek fel pl. a pestis miatt.

Miért védekezünk, és próbáljuk megállítani!?

100~150 még volt természetes szelekció, magas is volt a gyermek halálozás. Általános volt hogy csak minden 3~4. gyerek érte meg a felnőtt kort.

Egy járvány pedig akár elnéptelenített egész térségeket.

Az elmúlt 100 évben a gyengébbek is túl élték és már több generációban gyengült a kollektív ellenálló képesség.

Manapság már egy ilyen "enyhe" járvány is komoly gondokat tud okozni a modern orvostechnológiák nélkül.

Ha pedig egy komolyabbal, mint a pestissel kellene szembe néznünk, 7 milliárdból 7 millióra csökkenne a föld népessége.

2021. nov. 18. 19:40
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
"Amikor influenza járvány van akkor sem kell maszkot meg sem ilyen hülyeséget viselni" - Pedig aki beteg, annak kellene.
2021. nov. 18. 20:14
 13/27 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%
A hagynád terjedni, akkor egyrészt nagyobb pusztítást okozna, másrészt maguktól korlátoznák magukat az emberek. Tavaly is volt rá példa, hogy majdnem leállt a BKV, mert túl sokan kerültek betegállományba. Nemrég bezárt egy óvoda hasonló okokból. Az egészségügyről nem beszélve, ahol már most is korlátozások vannak a kapacitás miatt. És mindez korlátozások és oltások mellett.
2021. nov. 18. 20:27
 14/27 A kérdező kommentje:

Én a számoknak hiszek és kész.

Nem a bullshiteknek.

8/12 anonim ***** válasza:

Jelen állapotban szinte zéró % a matematikai esélye annak, hogy belehalok. Az meg, hogy 15.000 öreg és/vagy krónikus beteg és/vagy dagadt dohányos mellett én leszek a 15.0001. ember azt leszarom, ennyi erővel az autó is elüthet holnap reggel

2021. nov. 18. 20:28
 15/27 A kérdező kommentje:

7/14 anonim ***** válasza:

Tolod a bullshit válaszaidat érdemi érvek, számok nélkül

2021. nov. 18. 20:29
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

"Jelen állapotban szinte zéró % a matematikai esélye annak, hogy belehalok."

Gyerekkori barátom, soha nem volt beteges, jó fizikai állapota, rendszeresen sportol, viszonylag fiatal, 28 évesen pár hét alatt bele halt, 3 gyerek maradt utána árván.

Ekkor én is elkaptam mivel egy társaságba voltunk, (felesége húga a párom)

Én enyhén túlsúlyos, rossz fizikai állapot, rossz szív és keringési gondok, enyhe asztma... minden nyavaja ledönt, amikor beadattam az influenza elleni oltást ~4 éve az is 1 hétre ágynak küldött...

Még is én éltem túl, úgy hogy még korházba se kerültem.

Szóval itt hol voltak az esélyek!?

2021. nov. 18. 20:44
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert ennyi hulla nem fér el a temetőkbe, azt a utcán hagyva büdös lenne, meg a hullák nem dolgoznak, ami rossz hatással van a gazdaságra.
2021. nov. 18. 20:56
 18/27 A kérdező kommentje:

16/17 anonim ***** válasza:

Igen, az egy elképesztően extrém kirívó szélsőséges esetedre jut pár tíz ezer másik ahol öregek, betegek az érintettek. Pont így jön ki a 99% feletti túlélési esély

Annyira nem bonyolult azért a matek

2021. nov. 18. 20:58
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az azért megvan, hogy ha feltételezzük, hogy előbb utóbb mindenki belefut ebbe a vírusba, amikor azt mondod, hogy 99% túléli, akkor még mindig 99ezer halott emberről beszélsz? (annyi Magyarország lakosságának 1%)
2021. nov. 18. 21:05
 20/27 A kérdező kommentje:
Igen
2021. nov. 18. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!