Miért nem lehet hagyni, hogy terjedjen egyszerűen szabadon a vírus?
Miért nem lehet hagyni azt, hogy a természet tegye a dolgát? Természetes szelekció van, volt, lesz. Miért akar ebbe az ember beleavatkozni?
Kezdjük azzal, hogy a folyamatos korlátozások miatt fog mutálódni maga a vírus, hiszen így tud csak életben maradni majd, ha felveszi a versenyt különböző szigorításokkal pl maszk.
Ha nem lenne semmi csak terjedhetne akkor szépen lassan mindenki elkapná, a vírus is élne csak mint marci hevesen, nem lenne kedve mutálódgatni.
Másrészt egészséges emberekre rettentően kevés veszélyt jelent. Őszintén az, hogy valami láncdohányos és/vagy extrém dagadt emberre veszélyes engem hidegen hagy, maguk baja. Meg most az, hogy egy 80+ évesre veszélyes, de rá is inkább akkor ha komoly(abb) alapbetegségei is vannak, nem igazán tényező. Persze nem azt mondom milyen jó, hogy hullanak. Pusztán ez az élet természetes velejárója.
A korlátozások amiket bevezettek nem volt újak, 100 éve a spanyol nátha idején is alkalmazták.
Sőt voltak súlyosabb tettek is egy vírus megfékezésére, falvakat égettek fel pl. a pestis miatt.
Miért védekezünk, és próbáljuk megállítani!?
100~150 még volt természetes szelekció, magas is volt a gyermek halálozás. Általános volt hogy csak minden 3~4. gyerek érte meg a felnőtt kort.
Egy járvány pedig akár elnéptelenített egész térségeket.
Az elmúlt 100 évben a gyengébbek is túl élték és már több generációban gyengült a kollektív ellenálló képesség.
Manapság már egy ilyen "enyhe" járvány is komoly gondokat tud okozni a modern orvostechnológiák nélkül.
Ha pedig egy komolyabbal, mint a pestissel kellene szembe néznünk, 7 milliárdból 7 millióra csökkenne a föld népessége.
Én a számoknak hiszek és kész.
Nem a bullshiteknek.
8/12 anonim ***** válasza:
Jelen állapotban szinte zéró % a matematikai esélye annak, hogy belehalok. Az meg, hogy 15.000 öreg és/vagy krónikus beteg és/vagy dagadt dohányos mellett én leszek a 15.0001. ember azt leszarom, ennyi erővel az autó is elüthet holnap reggel
7/14 anonim ***** válasza:
Tolod a bullshit válaszaidat érdemi érvek, számok nélkül
"Jelen állapotban szinte zéró % a matematikai esélye annak, hogy belehalok."
Gyerekkori barátom, soha nem volt beteges, jó fizikai állapota, rendszeresen sportol, viszonylag fiatal, 28 évesen pár hét alatt bele halt, 3 gyerek maradt utána árván.
Ekkor én is elkaptam mivel egy társaságba voltunk, (felesége húga a párom)
Én enyhén túlsúlyos, rossz fizikai állapot, rossz szív és keringési gondok, enyhe asztma... minden nyavaja ledönt, amikor beadattam az influenza elleni oltást ~4 éve az is 1 hétre ágynak küldött...
Még is én éltem túl, úgy hogy még korházba se kerültem.
Szóval itt hol voltak az esélyek!?
16/17 anonim ***** válasza:
Igen, az egy elképesztően extrém kirívó szélsőséges esetedre jut pár tíz ezer másik ahol öregek, betegek az érintettek. Pont így jön ki a 99% feletti túlélési esély
Annyira nem bonyolult azért a matek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!