Miért nem lehet hagyni, hogy terjedjen egyszerűen szabadon a vírus?
Miért nem lehet hagyni azt, hogy a természet tegye a dolgát? Természetes szelekció van, volt, lesz. Miért akar ebbe az ember beleavatkozni?
Kezdjük azzal, hogy a folyamatos korlátozások miatt fog mutálódni maga a vírus, hiszen így tud csak életben maradni majd, ha felveszi a versenyt különböző szigorításokkal pl maszk.
Ha nem lenne semmi csak terjedhetne akkor szépen lassan mindenki elkapná, a vírus is élne csak mint marci hevesen, nem lenne kedve mutálódgatni.
Másrészt egészséges emberekre rettentően kevés veszélyt jelent. Őszintén az, hogy valami láncdohányos és/vagy extrém dagadt emberre veszélyes engem hidegen hagy, maguk baja. Meg most az, hogy egy 80+ évesre veszélyes, de rá is inkább akkor ha komoly(abb) alapbetegségei is vannak, nem igazán tényező. Persze nem azt mondom milyen jó, hogy hullanak. Pusztán ez az élet természetes velejárója.
"Őszintén az, hogy valami láncdohányos és/vagy extrém dagadt emberre veszélyes engem hidegen hagy, maguk baja. Meg most az, hogy egy 80+ évesre veszélyes, de rá is inkább akkor ha komoly(abb) alapbetegségei is vannak, nem igazán tényező."
Ha a te családtagod lenne láncdohányos vagy extrém dagadt, akkor hidd el, nem hagyna hidegen. Ha lennének 80+ éves nagyszüleid, akkor hidd el, nem hagyna hidegen. Az elmúlt 1,5 év tanulsága pedig többek között az is, hogy nem csak az idősekre, és alapbetegségekben szenvedőkre veszélyes. Az én unokatestvérem 0 alapbetegséggel, 0 túlsúllyal feküdt 37 évesen élet-halál között a kórházban a covid miatt. Próbálj egy kicsit érettebben gondolkodni erről.
2es
Nekem is vannak nagyszüleim, felvették a harmadik oltást köszönik szépen. Ennyit tudtak tenni.
Halt meg rokonom tüdőrákban, láncdohányos alkoholista volt egész életében. Nem tudtam sajnálni és kész, mert tudok racionálisan gondolkozni. (persze tudom majd jön egy gyári melós biológus aki szalag mellől megírja nekem, hogy nem a napi 2 doboz cigitől kapott tüdőrákot hanem csak úgy xd)
A te unokatestvéred egy sajnálatos eset, ugyanakkor ha az egész országra vetített mintát nézed akkor még a kb 1-2%-os kivételnek is egy extrém szélsőséges esete, önmagában semmit nem jelent ha jut rá 120 öres 4-5 egyenként is életveszélyes alapbetegséggel.
Ez olyan mintha azt mondanád, hogy az autózás életveszélyes és be kéne tiltani mert az unokatestvéred tegnap meghalt egy autóbalesetben
De amúgy akkor milyen értelmes javaslataid lennének?
Nyitogatás csukogatás? Hányszor? Sorozatosan bukott meg. Maszkozás? Tisztában vagy azzal, hogy terjed már a delta a legelső variánshoz képest? Olvastál erről friss kutatásokat?
Legyen kijárási tilalom meg ingyenes parkolás?
"Nekem is vannak nagyszüleim, felvették a harmadik oltást köszönik szépen. Ennyit tudtak tenni."
Ennyit tudtak tenni, és még így sem biztos, hogy túlélik majd, ha elkapják. Nem hiszem, hogy akkor is a természetes szelekciót éltetnéd, ha ez neadjisten bekövetkezne.
"Halt meg rokonom tüdőrákban, láncdohányos alkoholista volt egész életében."
Akkor arról valószínűleg ő tehetett, a covidról viszont nem tehet senki - legalábbis az egyszerű emberek közül senki.
"Nem tudtam sajnálni és kész"
Az elég baj.
"mert tudok racionálisan gondolkozni"
Ez nem racionalitás kérdése. Érzéketlen vagy, és ez probléma.
"A te unokatestvéred egy sajnálatos eset, ugyanakkor ha az egész országra vetített mintát nézed akkor még a kb 1-2%-os kivételnek is egy extrém szélsőséges esete"
Teljesen mindegy, hogy hány százalék. Az emberi életnél nincs drágább. Ezt kellene megértened.
"önmagában semmit nem jelent ha jut rá 120 öres 4-5 egyenként is életveszélyes alapbetegséggel"
De nagyon is sokat jelent. Minden emberi élet kimúlása nagy tragédia.
"Ez olyan mintha azt mondanád, hogy az autózás életveszélyes és be kéne tiltani mert az unokatestvéred tegnap meghalt egy autóbalesetben"
Az autózás opcionális. Ha akarsz, autózol, ha nem, akkor nem. Ha elindulsz jogosítványt szerezni, akkor vállalod azt a felelősséget, hogy meghalhatsz autóbalesetben. A covid viszont nem opció. Akaratlanul is elkaphatod, a legnagyobb óvatosság ellenére is.
"De amúgy akkor milyen értelmes javaslataid lennének?"
Fogalmam sincs, mit tennék. Nem lennék jó miniszterelnök, ezért nem is leszek az. Az viszont szent, hogy az emberi életnél nincs drágább, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb ember haljon meg. Ez pedig nem érhető el úgy, ha hagyjuk elszabadulni a vírust.
Kérdező te is belehalhatsz.
Annak örülnél?
Csak mondom hogy rengeteg mindenbe bele lehet halni a mindennapokban. Amikor influenza járvány van akkor sem kell maszkot meg sem ilyen hülyeséget viselni meg tönkretenni az életünket miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!