Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Volna egy elméleti kérdésem,...

Volna egy elméleti kérdésem, főleg az oltáspártiakhoz?

Figyelt kérdés

Mit szólnátok ahhoz, ha a társadalmat felosztanák A és B típusú emberekre?

Ez a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy az A héten az A típusú emberekeknek lenne szabad kijárása este 8 és reggel 5 között, a B típusúaknak ezen időszakban kijárási tilalom lenne. A B héten pedig a B típusú embereknek lenne szabad a mozgás este 8 és reggel 5 között, az A típusúaknak nem. Nappal senkinek sem lenne korlátozás, lehetne mozogni mindenkinek, viszont volna pár szabály.

Az első és legfontosabb a tömegközlekedésen lenne. Lenne A busz az A típusú emberekeknek, és lenne B busz a B típusúaknak, és egymás buszaira az ellenkező típusúaknak tilos lenne felszállni. A vonatok szerelvényeit meghosszabbítanák, és a vagonok ellenének különítve A és B részlegre.

A közoktatásban is meg lenne a rendszer. Vagy hibrid oktatás lenne, és egyik héten az A típusú diákok, a másik héten a B típusúaknak lenne jelenléti oktatás, vagy az osztályokat szétszednék, és lenne az A csoport, és lenne a B csoport.

A munkaadóknak is lehetőségük volna arra, hogy a munkahelyen A és B típusú csoportokra osszák az emberanyagukat.

A típusú ember: oltott vagy gyógyult

B típusú ember: oltatlan vagy már nem védett

A kijárási tilalom alól, csak a munkábajárás, vagy egészségügyi ellátás jelentene felmentést, viszont lehetne egy olyan szabály is, hogy az A héten a B típusúaknak ne lehessen szabad éjszakai műszakot vállalni, kivéve ott, ahol nincs elegendő A típusú.

Kérdésem szigorúan elméleti, kíváncsi lennék, hogy mit gondolnátok erről.

Szerintem alapvetően ezzel a két réteget hatékonyan ellehetne választani. Az oltottaknak nem kellene attól félni, hogy oltottakkal találkoznak, illetve az oltatlanoknak sem kellene attól félni, hogy a tünetmentes oltottak megfertőzik őket.

A védettségi igazolvány mellett bevezetnék a védetlenségi igazolványt is, vagy az emberek személyire rápecsételnének egy A vagy B betűt.

2021. nov. 18. 11:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan oldanák meg az emberek a kutyasétáltatást este azon a héten, amikor nem mehetnek ki?
2021. nov. 18. 13:24
 22/30 anonim ***** válasza:

13-mas azt írta az oltottak kevésbé fertőznek.

16-os kérdező meg erre cáfolatként válaszolta, hogy a celeborvosok is bevalloták, hogy az oltottak is fertőznek. Csak hogy ez nem cáfolat, mert nemmtagadja az előbbi állítást.

2021. nov. 18. 14:01
 23/30 anonim ***** válasza:
91%
Marhaság. Az oltottakat miért kellene korlátozni?
2021. nov. 18. 15:10
 24/30 anonim ***** válasza:

22.

Az ellenkezőjére sincs bizonyíték

2021. nov. 18. 15:32
 25/30 A kérdező kommentje:

Hát mert még mindig félnek, talán ez megnyugvást adna nekik, ha egy idő pontban csak oltottakkal tudnának találkozni. Nem vegyülne a 2 csoport.

2021. nov. 18. 16:04
 26/30 anonim ***** válasza:
Egyébként idővel az oltottaknak csökken a vírus elleni védekezőképessége, ezért javallott a harmadik. Amig nincs hatékony oltás addig ez a sztori életképtelen.
2021. nov. 18. 16:34
 27/30 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, oltott vagyok, nem félek a megfertőződéstől, én inkább attól tartok, hogy ha túlterhelődik az egészségügy, akkor más beavatkozásokat sem fognak elvégezni időben átvezénylés miatt, én most hó végére kaptam egy pár hete fájós fogam miatt csak állapotfelmérésre időpontot, és abban még nincs benne, hogy a fájós fogamat ellátják, csak készítenek egy kezelési tervet.
2021. nov. 18. 16:35
 28/30 Alex Fly ***** válasza:
63%
És egyik héten a kórházakban csak a COVID-osztály működne, a másik héten onnan hazazavarják a betegeket és helyettük a rendes ellátások lennének a védetteknek. Aztán ismét csere...
2021. nov. 18. 18:52
 29/30 anonim ***** válasza:
25) tehát az oltottak félnek,és nekik van szükségük megnyugvásra?én ezt készséggel elhiszem,csak meglep.
2021. nov. 18. 19:43
 30/30 anonim ***** válasza:
87%

Ha én munkaadó lennék, piszkok módon a profit érdekelene leginkább. Szóval az oltatlanokat elküldeném, nem kevergetnék én semmit, sehova.

Mondjuk egy komoly termelővállalatnál, ahol óránként 1-20 millió forintnyi cuccot állítanak elő, az emberi méltányosságot messze megelőzné a profittermelés biztonságának szempontja.

2021. nov. 19. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!