A nyugdíjasok inkább szavaznak a Fideszre?
Sok nyugdíjas szavaz a fideszre, mert abban reménykedik hogy olyan lesz mint a "boldog békeidőkben" a kádár rendszerben.
De elég sok nyugdíjas már felébredt, persze nem az egyszerűbb lelkek, az egyszerűbbeket meg lehet fogni a "rezsicsökkentés" nevű átveréssel, migráncsokkal (akik speciálisan őket akarják megerőszakolni, "ujjazni"), meg a kormányzati fake news-al.
Az idősebbek higgadtabbak általában politikai ügyekben, bár van köztük kivétel, mert csalódtak már eleget különféle pártokban, rendszerekben, de kétség kívül senki nem tisztelte meg őket eddig ennyi zsozsóval, mint most a Fidesz, ez gondolom sokakat elgondolkoztat.
Aztán sok köztük a konzervatív, LMBTQ, vagy migránsügyben hasonlóan gondolkodik a többség, de van azért vérbeli szoci is köztük, vagy liberális, de szerintem kevesebb, mint más korosztályokban és azok sem olyan vehemensek.
Valahogy fura ez, a honvédségről is a szebb emlékek maradtak meg, fiatal voltam és erős, így a Kádár korról is eszembe jutnak jobb dolgok is, mert korántsem volt minden rossz, volt ami jobb volt, mint most, legalább is bizonyos időben, mert hosszú időszakról van szó.
Nem mintha visszasírnám, mert értelmetlen is lenne egy Szovjetunióra épülő rendszerért ácsingózni a Szovjetunió nélkül, meg aztán több volt a rossz, mint a jó, de a fiatalságom hozzá kötődött, elválaszthatatlan tőle és az sokat számít.
Sokan nem is szavaznak, mert nem akarják a fiatalabbaknak befolyásolni az életét, magam is habozok, de ha elmegyek szavazni, akkor csak a Fidesz marad, semmi jót nem várok az ellenzéktől. Vagy soha nem is gondolták komolyan, amiket hirdettek, vagy hamar feladják az elveiket, ha így összemosódtak, kizárt, hogy egy ilyen koalíció életképes legyen, az Orbán meg legalább ad egy kis pénzt, legalább választások előtt, ami rendes tőle, mert eddig túrót sem kaptak az öregek.
Nem olyan rossz a Fidesz, volt már rosszabb is - nem kívánom, de a fiatalok is megtanulják majd, hogy akikért most odavannak, azokat majd rövidesen utálni fogják, mert nem jobb, hanem rosszabb lesz, ha hatalomba segítik őket. Könnyen megeshet sajnos.
#5 ja, én megtanultam. 2010 előtt oda voltam a fideszért.
Ma sokáig tartanám életbe őket, és tanulmányoznám, próbálgatnám rajtuk a legdurvább kínzásokat, és lehetővé tenném hogy más emberek is elégtételt vegyenek rajtuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!