Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar oktatásban működne...

A magyar oktatásban működne általánosan a waldorf rendszer?

Figyelt kérdés

Akiket ismerek és odajárnak a gyerekeik, csak pozitívet tudnak róla elmondani.

Ellenben, amikor én jártam általánosba (magyar oktatási rendszerűbe), a legtöbb gyerek, köztük én is, nem igazán szerettük a módszereket, folyamatokat.

A szülők is sokat panaszkodnak, sok a probléma a pedagógusokkal,a metódusokkal...stb

2021. nov. 13. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Erre szokták azt mondani, hogyha az egész világ waldorfos lenne, akkor lehet, de a diákot fel kell készíteni a nagybetűs életre is, ahol aztán sokkal keményebb dolgok vannak, mint egy matekdoga. Talán ráférne valami reform a közoktatásra, de a tiszta Waldorf nem megoldás.
2021. nov. 13. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
39%

Nem hiszem, Rudolf Steiner new age-es antropozófiáján alapul, ilyen korai 20. századi áltudományos baromságok + újpogányság keveréke.

Akkor már legyen inkább minden iskola a katolikus egyházé ahol papok meg apácák tanítanak.

2021. nov. 13. 10:41
 3/7 anonim ***** válasza:
49%
Nem.
2021. nov. 13. 10:44
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, nekem közeli rokonom gyerekei jártak Waldorfba. Valóban, nagyon jó véleményük volt róla.

Egészen addig, amíg közel nem kerültek a középiskolai felvételihez. Akkor kellett szembesülniük azzal, hogy a gyerekeiket nem iskolába járatták, hanem egy olyan óvodába, ahol baromi jól elvoltak a gyerekeik csak éppen semmi olyat nem tanultak meg közben amire szükségük lett volna a továbbjutáshoz.

Az utolsó időszakuk, amíg a felvételire megpróbálták felkészíteni a gyerekeiket, az katasztrofálisan nehéz és rossz volt, nem is tudtak olyan iskolába tovább menni a gyerekeik, ahová szerettek volna és ahol amúgy a képességeik szerint a helyük lett volna. Ezek a szülők azóta ezerszer megbánták, hogy Waldorfba járatták a gyerekeiket.

Ahogy előttem is írták, az élet nem egy nagy napközi, azzal hogy a gyerekeket megkíméljük a valóságtól és egy mesterségesen sokkal egyszerűbb környezetben tartjuk 14-15 éves korukig, azzal nem segítünk nekik, csak elodázzuk azt hogy találkozzanak a valósággal és elveszítjük annak lehetőségét hogy a saját tempójukban, az életkoruknak megfelelően folyamatosan tanulják meg a problémamegoldást, magát az életet.

A Waldorf egy mennyei módszer, maga a harmónia. Csak az élet nem ilyen. Mindenki érti milyen más az ha szépen lassan kezdek hozzászokni a hideg vízhez és tanulok meg úszni, mintha egy hirtelen mozdulattal dobnak bele a jeges folyóba, hogy tessék, oldd meg innentől egyedül!

2021. nov. 13. 10:47
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
Nem.
2021. nov. 13. 10:52
 6/7 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem is Waldorf-, de egy hibrid oktatásféleség ma is megy, lásd az eredményeket:).
2021. nov. 13. 10:59
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
Amikor én jártam isklába, az tényleg borzasztó volt. Viszont pár éve voltam nyílt napokon néhány iskolában. Össze sem lehet hasonlítani a kettő! És azt hallom vissza, hogy a gyerekek sem utálják a mostani sulit. A Waldorf is egy szélsőség, ami a 80-as, 90-es években nagyon vonzónak tűnt.
2021. nov. 14. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!