Miért nem azzal kampányolnak a jelöltek a választások előtt, hogy ÁFA csökkentés ?
Mert Magyarországon nemzeti sport az adócsalás és ügyeskedés. Még mindig az ÁFA az, amivel a legkevésbé tudnak csalni. Szóval marad a fogyasztás adóztatása.
Persze trendibb módon is meg lehet indokolni. Pl környezetvédelmi okból adóztatjuk a (túl)fogyasztást.
#7. "olyan statisztikát mondj amiben mindenki benne van, nem pedig a szokásos fidesz által szelektáltat."
Szóval pontosan tudod, hogy a KSH statisztikája (ami amúgy az Eurostat által elfogadott módszertan alapján mér) nem a te véleményed támasztja alá, így azt nem vagy hajlandó befogadni. Ez kérlek a kognitív disszonancia minősített esete.
Amikor a KSH átlagbért számol, adattisztítást végez, hogy ne kelljen tételesen, egyesével mindenkit beleszámolni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy akkor ez hamis számokat eredményez, ezt csak a politikailag elfogult laikusok hiszik. Egyébként volt erről korábban egy újságírói kérdés egy kormányinfón, Gulyás azt felelte rá, hogy lekérték a NAV jövedelemadatait mindenkire, kivétel nélkül. Néhány ezer forint volt a különbség a KSH által számított értékhez képest, szóval ez gyenge érv. Ahogy az is gyenge érv, hogy ha te nem keresed meg az átlagbért, akkor biztosan nem is annyi az átlag. Ez nem így működik.
#10. "a gazdag is ugyanúgy 5% áfát fizet a kenyér után mint az utolsó hajléktalan koldus."
Csak tudod a gazdag jellemzően nem tudja le a vásárlását egy kiló kenyérrel, és bizony rengeteg termékre otthagyja a 27% áfát. Ez teljesen rendben is van így.
Nem is úgy gondoltam, hogy a gazdagokat a kenyéren keresztül adóztatja az állam... Vesznek egy 200 000-es robotporszívót, egy Galaxy Fold 3-at, egy 500 000-es hálószóbai ágyat vagy egy Porsche Panamerát, ott adóznak ők eleget ÁFA formájában. Én nem értem, hogyha a szegényeken akarsz segíteni, akkor miért a KENYÉREN akarod behajtani az adót az Airpods Pro helyett??
#14/16
Amire telik nekik, ott alacsony az áfa. Épp ez a lényeg, minél kisebb részét teszi ki az étkezés a kiadásaidnak, annál nagyobb súlyt nyer a 27%-os ÁFA az 5%-ossal szemben, szóval kvázi minél többet költessz, annál magasabb ÁFA vonatkozik rád = minél gazdagabb vagy, annál magasabb az ÁFA kulcsok átlaga. Nem azt mondom, hogy tökéletes ez az ÁFA rendszer, de mindenképpen teszik mögötte az elgondolás.
12)
És ez csak a minimálbéresek aránya.én felette keresek pár ezerrel tehát nem vagyok minimálbéres.mondom én hogy ne dőlj be ilyen blődségeknek hogy adattisztítás(ez szakkifejezés lenne vajon..?)a valóságból próbálj tájékozódni,ne a kormánymédia hazugságaiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!