Mert az elég hatástalan, a kereskedelem rendszerint lenyeli, ellenben nagy kiesés az államkasszának.
2021. nov. 11. 08:02
2/24 anonim válasza:
Hát igen.az élelmiszerek áfáját csökkentették, ehhez képest egyre csak drágul minden,már rég meghaladta a régi magas áfatartalom előtti szintet.
2021. nov. 11. 08:05
3/24 anonim válasza:
#2. Addig nincs gond, amíg a jövedelmek még jobban emelkednek.
2021. nov. 11. 08:17
4/24 anonim válasza:
Hova csökkenteni tovább? Az 5%-os élelmiszer ÁFÁ-t akarod 0%-ra csökkenteni? Biztos az az 5% miatt kibaxott drága a kaja...
2021. nov. 11. 08:18
5/24 anonim válasza:
ugye ugye milyen jó dolog a vadkapitalista nagydemokrácia
Bezzeg a csúnyak kommunizmus ördögtől való
2021. nov. 11. 08:19
6/24 anonim válasza:
3
Ez oké, csak hol emelkednek?
Te mit dolgozol?
2021. nov. 11. 08:21
7/24 anonim válasza:
3) és emelkednek?én nem vettem észre a fizetésemen.mennyivel nőttek a dolgozói bérek az elmúlt 2 évben?olyan statisztikát mondj amiben mindenki benne van, nem pedig a szokásos fidesz által szelektáltat.
2021. nov. 11. 08:23
8/24 anonim válasza:
A legfontosabb árucikk a szegények számára az élelmiszer, minden más valamilyen formában extra kiadás, amin ha nagyon muszáj, lehet spórolni. Na, ez az áfa 5%-on van. Teljesen egyértelmű, hogy nem ettől drága az élelmiszer, nem ez a szűk keresztmetszet, nem itt van a gond.
Miért azt akarjátok elrontani, ami működik? Az nálatok nem opció, hogy a rossz dolgok megjavításán gondolkozzatok a jó dolgok tönkretétele helyett? Szajkózzátok, hogy fizessenek a gazdagok. Hát ez a 27%-os ÁFA odabasz, amikor a gazdag szórja a pénzt. A szegénynek pedig a kiadásait ha kiátlagolod, köszönhetően az 5%-os élelmiszer áfának, valahol 18% környékén lehet.
2021. nov. 11. 08:24
9/24 anonim válasza:
#6. Adótanácsadással foglalkozom, és 2015 óta majdnem triplázódott a jövedelmem. De persze nem az én személyes jólétem a kiindulópont, tény, hogy jópár éve reálbéremelkedés van Magyarországon. Mit érdekel engem, hogy drágult az élelmiszer, ha sokkal könnyebben ki tudom fizetni most, mint akkor, amikor még olcsóbb volt?
2021. nov. 11. 08:25
10/24 anonim válasza:
"Szajkózzátok, hogy fizessenek a gazdagok. Hát ez a 27%-os ÁFA odabasz, amikor a gazdag szórja a pénzt"-a gazdag is ugyanúgy 5% áfát fizet a kenyér után mint az utolsó hajléktalan koldus.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!