Ha szóban kiprovokálom a verekedést, akkor fel lehet jelenteni bántalmazásért a támadót?
Gondolom provokálások közt is van különbség
Ha azt mondom például: "úgysem mersz megütni, hang vagy, csak a szád jár" - ezek miatt én is járhatok rosszul?
Persze fel lehet.
... viszont a tettleges becsületsértés, vagy könnyű testi sértés ugyan súlyosabban minősül mint a szóbeli, de azért amikor elbírálják a dolgot, akkor lehet hogy azt mondja az eljáró mint a fülemüle perben
"Bal felől is nekem fütyül jobb felől is nekem fütyül. Elmehetnek."
Mert könnyen lehet, hogy mindketten bírságot kaptok a végén...nagyon helyesen.
Igen, mivel a tettlegességet ő kezdte.
Aljas dolog ilyet tenni hogy kiprovokálni, de nem büntetendő.
Az, hogy provokáltad szóban, nem indíték garázdaságra, testi sértésre. Legfeljebb, mivel hirtelen felindulásból követte el a tettét, ezért enyhébb büntetést kaphat.
Az már egy másik dolog, hogy ha a provokálás során rágalmazást, becsületsértést, kegyeletsértést követsz el, akkor azért ő is beperelhet.
AMúgy szóban kiprovokálod,te is úgyan úgy megütheted az bokádat.
Bíróságon ha elmondják hogy be anyáztál,meg ok nélkül belé kötöttél az másikban,akkor téged meg garászdaságért tesznek az dutyiba..
4-es vagyok
De amúgy külön elmondom,ha olyan félre érhető dolgot pl:elmelgeted az kezed,fejelgetsz,meg úgy félre érhető dolgot csinálsz,akkor jogilag felpofozhatod
7
Épp ezaz,ki provokálja utánna megy az rendőrségre...
Tipikus paktány nyomorék szokás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!