Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz vagy az Ellenzéki...

A Fidesz vagy az Ellenzéki Összefogás a szociálisabb?

Figyelt kérdés
A tegnapi interjúban Szanyi Tibor azt mondta, hogy az ellenzéki összefogás semmiben sem szociálisabb a Fidesznél

2021. nov. 8. 21:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

"Mert az emberek többségének ez áll az érdekében."

Ez akkor lenne igaz, ha a jobboldal lenne a rossz, és a baloldal a jó. Ennyire nem kétbites a világ. Hogy milyen egy igazán jobboldali kormányzás, ami nem szélsőjobb, azt nem is igen tudjuk :(

Én pl. háromkulcsos adó párti vagyok, és általában gazdasági kérdésekben baloldali értékeket vallok. De emellé kifejezetten pártolnám, hogy erős nemzeti öntudatot neveljünk. Csak ez alatt nem azt értem, hogy utáljunk mindenkit aki más, hanem hogy Magyarországot, a magyar földet, erdőket, tavakat, folyókat, hegyeket, völgyeket, stb. tekintsük Isten ajándékának, mely csodás érték. Ez nem jelenti azt, hogy másoknak ne lehetnének hasonlóan ajándékai.

Tehát szeretni a hazát nem csak úgy lehet, ha mindenki mást ledegradálok.

Ezért nem szeretem a bal meg jobboldali definíciókat. Én konzervatív vagyok a magánéletemben. Nagyon konzervatív. Egy férfi és egy nő az ideális házasság szerintem. Ez jobboldali.

Viszont hiszem, hogy ezt nem kell mindenkinek így gondolnia, és szerintem két meleg is nevelhetne gyereket (jobb, mint az intézet). Ez liberális.

És hiszem, hogy a gazdaság a szegényebb réteget kell támogassa. Ez baloldali.

Én milyen oldali is vagyok?

2021. nov. 8. 22:27
 12/13 A kérdező kommentje:
Az LMBTQ dolgok eredetileg nem voltak részei a baloldalnak. Én a régi, klasszikus baloldal híve vagyok. Amivé elfajult mára, az egy borzalom
2021. nov. 8. 22:30
 13/13 anonim ***** válasza:
40%
12) A jelenlegi baloldalnak is csak egy vékony szelete, csak a jobboldal próbál úgy tenni, mintha csak ennyiből állna a progresszív vonal. Az erős társadalmi tulajdonban, magas színvonalú közszolgáltatásokban, erős szakszervezetekben hiszek. Elosztás terén mindig a baloldal áll a többség érdekében. Az LMBTQ+ dolgot meg addig a pontig támogatom, hogy a jogegyenlőség alap kell hogy legyen, ne legyen senki jogfosztott egy társadalomban. Viszont minél kevésbé szimbolikus témákról, és minél konkrétabb témákról kell hogy szóljon a közélet. Az LMBTQ+ a jogegyenlőségen túlmenően már nem közélet, ezért nem is érdekel, kb annyira közélet, mint az, hogy ki melyik focicsapatnak drukkol. Teljesen szubjektív, magánélet, nem pedig közélet. A jobboldal pont ezért próbál úgy tenni, mintha a progresszív politika csak ezekből a szimbolikus kérdésekből állna, mert az egyébként kevésbé jelentékeny kultúrtémákra terelve a hangsúlyt, próbálja elterelni a lakosság figyelmét annak valós érdekeiről.
2021. nov. 8. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!