Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meddig lehet tartani a rezsics...

Meddig lehet tartani a rezsicsökkentést és miből?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy a baloldal elindulna a piaci árak felé, de azt nem értem, mi az ára a rezsicsökkentésnek. Ki fizeti a különbséget a piaci és a rezsicsökkentett ár között? És meddig lehet ezt fenntartani? Milyen áron? Egyáltalán miről beszélünk? A 25000 gazszamlam mennyi lenne?
2021. nov. 7. 16:14
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Ez olyan kérdés, amire valószínűleg még senki sem tudja a választ.

A Fideszben, kormányban is szerintem csak a választásokig van terv, addig biztosan marad a rezsicsökkentés és addig talán a szolgáltatók által képzett tartalékalap is elég.

De becslések szerint csak a földgáz esetében jövőre már kb. 600 milliárd forint lehet a különbség, amit ha a fogyasztók nem fizetnek meg a gázszámlákban, akkor másnak kell majd megfizetni, például az államnak szubvenciók révén, végső sorok az adófizetőknek, akik feltöltik a költségvetést. De még az EU is beleszólhat a szabályozásba.

2021. nov. 7. 16:20
 2/4 anonim ***** válasza:
72%

Jelenleg állami tulajdonú cégek szolgáltatnak és ha jól tudom ezek a cégek nem csak a lakosság felé szolgáltatnak áramot, gázt, vizet ...

Az egyik ilyen nagy cég pl. az MVM aki a hatósági árak mellett is nyereséges.

Most ha ezeket vesszük akkor én nem látom, hogy egy esetleges privatizálásból és megemelkedő lakossági árakból mit nyerne Magyarország.

Az adott cég aki ezeket szolgáltatná nagyobb bevételre lenne képes mint az MVM de ezt a magyar emberek a hajukra kenhetnék és az állam is.

Ma Romániában ahol 2021-ig hatósági árak voltak mint Magyarországon 1KWh áramért 57,5 forintot fizettünk egy novemberi számlán. (míg ha jól tudom nálatok 36 forint)

A gáz köbmétere az EON-nél 145 lei 1 MWh, amit ha jól számolok akkor 108 forintra jön ki. (Romániában a gáz régen olcsóbb volt mint Magyarországon, mert van saját kitermelésük is.) Nálatok ha jól tudom 101 forint 1m3 gáz ára.

2021. nov. 7. 16:30
 3/4 anonim ***** válasza:
49%
A Fidesz terve csak annyi, hogy a választásokig talán kitart a sok hitel, és kész.
2021. nov. 7. 16:34
 4/4 anonim ***** válasza:
54%
Semmedik már most hiány van azért vettek fel hiteleket csak meg lett tiltva a költségvetésnél hogy, beszéljenek róla.A választásokig meg nem rezsi nő a magyar bérek nem nőnek már évek otta.A forint se ér semmit mivel a világ piacra nem hat a fidesz hir hamisitása.Ja meg globális adó van a multikon itt még 10 évik maradnak a megálapodások de a cégek lépnek inenn mivel nincs több adó kedvezmény.
2021. nov. 7. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!