Miért van itt gyk-n ennyi balliberális?
Régebben egy kérdés alatt azért voltak fidesz szimpatizáns válaszolók, ma meg már szinte csak balliberális kommentelők. Ha valaki feltesz egy kérdést, ami a fidesszel kapcsolatos, és a fidesznek a jó intézkedéseit, a családpolitikát, az adókedvezmenyeket hozza fel, akkor is egyből megkapja, hogy biztos bérkommentelő, meg megvolt a napi krumpli.
Néha már sajnálom azokat, akiknek csak ennyi a narratívájuk, hogy a fidesz szimpatizánsok biztos krumplit kapnak, meg fizetik őket, és akkor még a balliberális kommentelők vannak felháborodva, hogy úszitás van, meg gyűlölet, holott ők gyűlölik pont azokat, akik nem úgy gondolkodnak mint ők. Nem tűnik fel, hogy ugyanazt csinálják, ami ellen ők szólalnak fel? Lassan már félnie kell kimondania valakinek, hogy fidesz szavazó, mert még nekiesnek a balliberálisok.
Az esetleg nem fordul meg a nagy diktatúrázók fejében, hogy valaki értékeli azt, hogy 2010 óta jobb magyarnak lenni, mint előtte volt, és hogy számos olyan beruházás történt, amit igen is sokan elismernek? Van negatívum nyilván, de hol nincs? Sokaknak viszont ez a fejlődés megfelel. Egyértelmű a javulás. Aki ellenzéki, az nyilván azt hiszi, hogy már rég Svájcot kellene előznünk, vagy nem tudom mire számítanak, de valamit nagyon félrenéztek. Mi más történelmi multú ország vagyunk, ahhoz képest jól felzárkóztunk. (Majd mindjàrt jön valaki, aki benyögi, hogy Romániában is jobban élnek, mert ezt olvasta valamelyik ballib médiában, az ott élők szerint meg pocsék állapotok vannak)
"Azért ez a valóságtagadás a kedvencem."
Ha zavarna, akkor nem tagadnád a valóságot.
"Még maga MZP is azt mondja, hogy a Fidesz adópolitikája jó"
És ki az az MZP, hogy az ő szava szent? Nekem úgy rémlik, hogy olyan jól kommunikált az elmúlt 2 hétben, hogy kb. 2 naponta bocsánatot kellett kérnie, mert vagy szabályosan hazugságot állított, vagy minimum túlzott.
"ostobaság azzal kampányolni, hogy semmi jót nem csinálnak, mert mindneki érzi, hogy ez nem igaz"
Erről mindig egy interjú jut eszembe, ahol utcán sétálókat kérdeztek meg:
- "És jobban él a fidesz kormány alatt?"
- "Igen."
- "Ez miben nyilvánul meg? Mi az, ami jobb?"
- "Hát, nem tudom... elvesztettem a munkámat..."
Az emberek ténylegesen nem tapasztalják, hogy jobban élnek, hanem elhiszik, ami a tv-ben szól.
Magyarországon a lakosság 70%-a TV-ből tájékozódik, ahol 1-2 csatornát leszámítva fideszes az össze adó.
"-végre az összes NB1-es csapatnak EU-s szintű stadionja van"
Nem játszunk EU-s szinten vagyis ez pénz kidobás.
Ha logikusan gondolkodnál rájönnél.
Pl. amikor a gyereked elkezd focizni, akkor vennél neki fél milliós foci cipőt? Nem, mivel nem játszik olyan szinten, még simán abbahagyhatja stb, ez pénz kidobás lenne.
Akkor adsz ki ennyit, amikor már megéri, pl. profi szinten játszik, és esetleg a szponzorok finanszírozzák.
Akkor érdemes beruházni EU-s szintű stadionra, ha megéri. Nekünk nem érte meg, ez egy felelőtlen, ostoba döntés volt.
Ez nem pozitívum, hanem bizonyíték, hogy nem tdunak a pénzzel bánni.
"-Orbán egy határozott, versenyelvű politikus"
Ez szintén nem igaz.
Akkor lenne versenyelvű, ha nem a haverjai kapnák verseny nélkül az EU-s forrásokat.
Ha Mészáros olyan okos, hogy most hirtelen több száz milliárdja van, akkor 2010 előtti cégét hogy sikerült csődbe vinnie? Miért csak akkor "okos", ha a haverja a miniszterelnök? Ez nem versenyelvűség, ahogy láthattuk az orosz metró kocsiknál, ahol az észtek egy jobb ajánlatott tettek új metró kocsikra légkondival, de ki lettek zárva, mivel felsőbb utasításra az oroszt kellett megvenni.
"egy hatalmas válság idején inkább őt tartanám alkalmasnak a vezetésre, mint egy hatpárti tákolmányt"
Amúgy azt elmondom, hogy egy versenyelvű politika válság idején azt jelenti, hogy nem adnak támogatást az embereknek, mivel az veszteség lenni.
Ezt jelenti a versenyelvűség.
"-Orbán ki meri mondani az LMBTQ lobbi és a pride hibáit,"
Nem, Orbán hazudik ezekről.
Ha olyat keresel, aki hibákat mer kimondani ezzel kapcsolatban, akkor keresd pl. Osváth Zsoltot.
Az, hogy Orbán hazudik róla valamit, ami nem igaz, és rossz, az nem jelent semmit.
"a mai világban még neki lenne kára, ha nem tetszését fejezi ki azzal, amerre halad a vilàg"
Ez simán érvelési hiba.
A pride-ból nem következik, hogy merre halad a világ.
A világ 1-2 kivételt tekintve, pl. Orbán, jó irányba halad többnyire.
"- A határon túli magyarokkal eddig senki nem foglalkozott semmilyen szinten"
Mondjuk ezt pont cáfolja az, amikor az Ukrajnában élő magyarokért volt kiállás és a fideszen kívül minden párt ott volt.
De biztos igazad van. :DDD
És még szerinted én tagadom a valóságot, nevetséges...
"most azért ők is sokkal jobban magyarnak érezhetik magukat"
Ez megint nem igaz, és pont erre mutattam rá fentebb, ami szintén valóságtagadás és te követted el.
Világ és EU szinten is romlott a magyarok megítélése, elsősorban külföldön. Emiatt a külföldön élő magyarokank sokkal rosszabb magyarnak lenni.
Mégegyszer, ez a valóság, ezt kutatások támasztják alá. Nem hasraütésszerűen mondtam, ahogy te tetted.
"még akkor is, ha nagyrészt a szavazatuk számít, de azért időnként segít valamennyit a kormány rajtuk."
Amúgy hallod magad?
Szerinted az számít a határon túli magyarokkal történő foglalkozásnak, hogy csak a szavazatukért foglalkozik velük egy kormány, és szerinted ez jó.
Szerinted jó, hogy egy kormány nem azért foglalkozik a magyarokkal, emrt magyarok, hanem mert hatalomban tudja őket tartani.
Ez rettentő magyargyülölő gondolkodás, ha szerinted ennyit érnek honfitársaid.
Szánalmas, hogy ilyen emberek gondolják magukat nemzetinek.
"Orbán , mint versenyelvű ember ..😂 ez azért meredek kérdező,még ennyi burgonyáért is"
Na az ilyen ostoba prolik hozzászólása úgy is törlődni fog, csak azért reagalok rá, hogy valami nyoma is maradjon annak, ha valaki h.lye. el lett pofázva, hogy senki nem fizet krumplit, ezt csak az ilyen vizelet agyúak nem bírják megérteni, akik valakitől hallották ezt az egybites mantrát és azóta ezt fújják.
A versenyelvűt meg nálatok ezerszer értelmesebb gondolkodó értelmiségiek mondták, nem én találtam ki. A versenyelv azt jelenti ebben a kontextusban, hogy Orbán versenyként, egyfajta focimeccsként tekint a politikára, amit meg kell nyerni. Az egész kommunikációja erről szól. 4 évente ad egy zakót az ellenfelének, aztán elkussolnak újabb 4 évre.
De ugye ti még ezt se bírjàtok felfogni. 😅🤣🤣
Én őszintén sajnálom azokat, akiknek annyi a világ, hogy biztos minket burgonyával vettek meg.
Nem, képzeljétek, egy tisztességes, dolgozni akaró, nem pofázó ember, aki ért is valamihez, az soha nem boldogult ennyire jól, mint ebben a rendszerben. Már a szabolcsi szakmunkás ismerőseim is szénné keresték magukat, és minden ismerősömnek, aki nem csak dumál, meg elégedetlenkedik, hanem dolgozik is, nagyon jól megy, nekem is.
Ez a rendszer annak nem tetszik csak, akit a ballib kamu mantrákkal megvesznek, hogy "elszalasztott lehetőség" ,meg már "rég nyugat lehetnénk". Ezek szerint se a földrajz, se a társadalomismeret, se a történelem nem megy egyeseknek. 🤣
Nem baj, amíg a facebook ellenzéki oldalakon puffog a sok nagyokos önjelölt fotelforradalmár, addig átadnak még pár száz beruházást, növelik további ágazatban a béreket és újabb családpolitikai intézkedéseket hoznak.
De nektek csak jó puffogást.😅🤣
"Orbán versenyként, egyfajta focimeccsként tekint a politikára, amit meg kell nyerni"
Oh, hogy így értetted, így igaz, csak bele kell tennie, hogy mindenképp meg akarja nyerni, ha csalnia kell megteszi, ha hazudnia megteszi.
Normális ember mondjuk tudja, hogy egy ilyen ember csak árt az országnak, mivel könnyebb elcsalni egy választást, mint eredményeket felmutatni.
És ezt történik most is.
"Nem, képzeljétek, egy tisztességes, dolgozni akaró, nem pofázó ember, aki ért is valamihez, az soha nem boldogult ennyire jól, mint ebben a rendszerben"
Ha ez igaz lenne, akkor nem azok az adatok lennének, amiket írtam.
Ha olyan jól boldogulni lehetne, akkor nem azt látnánk, hogy maradunk le és egyre rosszabb adatokat produkál az ország.
"Ezek szerint se a földrajz, se a társadalomismeret, se a történelem nem megy egyeseknek"
Kettőnk közül én voltam az egyetlen, aki TÉNYEKET, ADATOK hozott. Te olyan abszurd állításokkal jössz, hogy "a haverom jól keres, szóval biztos jó itt élni", ami érvelési hiba, és ostobák követik el.
Keresd szépen vissza a gazdasági adatokat, amiket írtam, és kezd el cáfolni.
Ja, hogy az már nem megy?
Szánalmas...
A krumplkzós egybitesekre már nem reagálok érdemben, csak a szánalom amit érdemelnek, még azt sem. Ez az ő szégyenük, ha ennyire képesek, én meg tudom, hogy több vagyok náluk, megbecsültebb vagyok munkahelyemen is, és én köszönöm szépen jól élek, mert pofázás helyett dolgozok becsületesen.
"Ha olyan jól boldogulni lehetne, akkor nem azt látnánk, hogy maradunk le és egyre rosszabb adatokat produkál az ország."
Te miről beszélsz? 🤣 A minimálbér magasabb, mint Gyurcsány idején az átlagbér volt.
A GDP, átlagkereset, munkanélküliségi ráta stb. minden jobb, mint abban az időben volt. Ilyen alacsony sose volt a munkanélküliség. Ezek is tények, csak ezeket meg te nem fogod elismerni, mert nem a te nézetednek kedveznek.
"Te olyan abszurd állításokkal jössz, hogy "a haverom jól keres, szóval biztos jó itt élni", ami érvelési hiba, és ostobák követik el."
Ja, az érvelési hiba ha a valóságban csak olyan embert ismerek még egy viszonylag lepukkantabb megyében is, aki jól keres. 🤣🤣🤣 Igen, biztos a baloldali kamuadatoknak kellene hinnem, nem pedig annak, hogy nem találkoztam még teljesen véleltenül sem olyan szakmunkással, vagy csak segédmunkással, aki a minimálbért keresné. Meg látom, hogy nőnek kifele gomba módon az új társasházak a földből sorra hozzák kifele a szalonból az új autókat, de nem ennek kell hinnem, rosszul látom, valójában mindenki nyomorog. 🤣🤣🤣🤣🤣
Én nem tudom amúgy meddig mentek el ezekkel az idétlen érvekkel, meg mi az amikor már nektek is hiteltelenek lesznek ezek a kamu mantrák, hogy mekkora nyomor van...
Amúgy meg még egy, ami OV mellett szól. Nagyon jó politikai érzéke van, előre lát olyan világpolitikai eseményeket, amiket mások nem. Anmo a migráció idején ő volt az egyetlen Európában, aki határzárar húzott fel, erre ma mindenki határzárat húz fel... ennyit erről. Nyit kelet felé, tegnap Dél-Korea elnökével is találkozott (ennyit arról is, hogy csak diktatúrák felé nyit).
Sokan nem veszil észre úgy látom, hogy az idő őt igazolja, erről beszéltek is már. Amikor mond valamit, sokan meghökkennek rajta, meg támadják, aztán pár év múlva sunnyogva a többiek is azt fogják csinálni, amit ő már évekkel ezelőtt megtett.
Na erre varrjon gombot a sok krumplizós egybites. Ja, hogy ők érvelni nem képesek. 🤣🤣🤣
"Te miről beszélsz? 🤣 A minimálbér magasabb, mint Gyurcsány idején az átlagbér volt."
Ezzel a kijelentéssel derült, hogy fogalmad sincs, hogy mit jelent az infláció.
"A GDP, átlagkereset, munkanélküliségi ráta"
Ezzel kiderült, hogy még csak utána sem nézel annak, amit hazudsz.
Ez úgy kifejezetten szánalmas, hogy a GDP adatokat pont bemásoltam és az látszódott, hogy rosszabb.
"Ja, az érvelési hiba ha a valóságban csak olyan embert ismerek még egy viszonylag lepukkantabb megyében is, aki jól keres."
Ha én a valóságban csak szőke nőket ismerek, akkor minden nő szőke? Nyilván nem, ezért érvelési hiba.
PErsze agy kell hozzá, hogy felfogd.
"Igen, biztos a baloldali kamuadatoknak kellene hinnem"
Szánalom, nem kicsit vagy ostoba, ha nem tudod, hogy a világbank nem baloldali, és olyan nagy cég, hogy nem engedheti meg magának, hogy bármiféle kamuadatokat adjanak ki.
"Én nem tudom amúgy meddig mentek el ezekkel az idétlen érvekkel,"
Én meggyőzhető vagyok, csak akkor cáfolni kéne, amit nem tettél meg, mert ahhoz 8 általánosnál több kell.
"Anmo a migráció idején ő volt az egyetlen Európában, aki határzárar húzott fel, erre ma mindenki határzárat húz fel... ennyit erről."
Megint egy érvelési hiba.
Ha előre látott volna dolgokat, akkor ezzel kapcsolatban az lett volna érv, hogy azelőtt húz fel kerítést, hogy a migránsok elindulnak, viszont nem ez történt, hanem látta, hogy történik valami és arra reagál.
Nem lát előre semmit, ez a 2006-os eseményekből is kiderült. A tömegben valamiért nem igazán voltak nagy fideszes nevek. Miért? Mert Orbán azt jósolta, hogyha elég nagy a káosz, akkor Gyurcsány lemondásával ő kerül kormányra, viszont nem ez történt.
"Nyit kelet felé, tegnap Dél-Korea elnökével is találkozott (ennyit arról is, hogy csak diktatúrák felé nyit)."
Tehát cáfoltál valamit, amit sosem mondott? Gratulálok.
Mellesleg ez megint arra bizonyíték, hogy nem fel akarja emelni a magyar munkavállalókat, hogy jó bért kapjanak, vagy jó magyar gazdaságot akar, ami növeli a GDP-t, hanem kiszolgáltatja a magyar embereket másoknak, és ezek a cégek nyomják fel a GDP-t, amiről már 10 évvel ezelőtt is elmondta, hogy rossz.
"Sokan nem veszil észre úgy látom, hogy az idő őt igazolja, erről beszéltek is már."
Akkor ezek a példákat felhozhatnád, mert még mindig nem sikerült érvet mondanod.
Sokan elfelejtik, pl. te is,, hogy az érvelés nem abból áll hogy mágikus mondatokat mondasz, hanem hogy bozinyítékokat hozol.
"Na erre varrjon gombot a sok krumplizós egybites"
Ahogy látható, te vagy az egyetlen egybites, mivel nem vagy képes érvelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!