Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van itt gyk-n ennyi...

Miért van itt gyk-n ennyi balliberális?

Figyelt kérdés

Régebben egy kérdés alatt azért voltak fidesz szimpatizáns válaszolók, ma meg már szinte csak balliberális kommentelők. Ha valaki feltesz egy kérdést, ami a fidesszel kapcsolatos, és a fidesznek a jó intézkedéseit, a családpolitikát, az adókedvezmenyeket hozza fel, akkor is egyből megkapja, hogy biztos bérkommentelő, meg megvolt a napi krumpli.

Néha már sajnálom azokat, akiknek csak ennyi a narratívájuk, hogy a fidesz szimpatizánsok biztos krumplit kapnak, meg fizetik őket, és akkor még a balliberális kommentelők vannak felháborodva, hogy úszitás van, meg gyűlölet, holott ők gyűlölik pont azokat, akik nem úgy gondolkodnak mint ők. Nem tűnik fel, hogy ugyanazt csinálják, ami ellen ők szólalnak fel? Lassan már félnie kell kimondania valakinek, hogy fidesz szavazó, mert még nekiesnek a balliberálisok.

Az esetleg nem fordul meg a nagy diktatúrázók fejében, hogy valaki értékeli azt, hogy 2010 óta jobb magyarnak lenni, mint előtte volt, és hogy számos olyan beruházás történt, amit igen is sokan elismernek? Van negatívum nyilván, de hol nincs? Sokaknak viszont ez a fejlődés megfelel. Egyértelmű a javulás. Aki ellenzéki, az nyilván azt hiszi, hogy már rég Svájcot kellene előznünk, vagy nem tudom mire számítanak, de valamit nagyon félrenéztek. Mi más történelmi multú ország vagyunk, ahhoz képest jól felzárkóztunk. (Majd mindjàrt jön valaki, aki benyögi, hogy Romániában is jobban élnek, mert ezt olvasta valamelyik ballib médiában, az ott élők szerint meg pocsék állapotok vannak)

2021. nov. 2. 18:04
1 2 3 4
 21/40 Sindelar ***** válasza:
94%
#19 Van egy nem túl intelligens (hűha, remélem, ezért nem leszek cenzúrázva) jobbos fazon itt, aki 0-24-ben tolja a fröcsögést, és mindig görögdinnyét emleget. Már senki sem veszi komolyan, így még csak nem is az a helyzet, hogy beszólogatnak neki, ő kötekszik állandóan, de valami elképesztően ótvarosan alacsony színvonalon. A görögdinnye meg minden hozzászólásában szerepel. Amikor először írt nekem, nem tudtam mire vélni. Mondom, milyen görögdinnye?? És ez a görögdinnye, ez mindig benne volt. Aztán láttam, hogy nem teljesen ép.
2021. nov. 2. 19:25
 22/40 anonim ***** válasza:
90%

Köszi! Ez érdekes, én még nem találkoztam itt vele (vagy csak elkerülte a figyelmemet), pedig én is sok időt töltök a kategóriában.

2021. nov. 2. 20:12
 23/40 anonim ***** válasza:
82%

"Régebben egy kérdés alatt azért voltak fidesz szimpatizáns válaszolók,"

2010 előtt nyílván voltak, csak azóta nagy részük kiábrándulhatott.

Pl. amiatt is kiábrándulhattak, hogy a Fidesz 12 évnyi teljhatalom (2/3) alatt sem tudta elszámoltatni Gyurcsányt, de azért bőszen Gyurcsányoznak még mindig és kvázi ördögnek titulálják.

Pedig 2010-ben megígérték ezt.

De még ez sem sikerült.

2021. nov. 2. 21:24
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem véletlenül nem számoltatták el.

Mert Orbánnak nagyon jól jön egy állandó ellenségkép, amivel riogathatja és összetarthatja a táborát.

Gyurcsány-Orbán concordatum.

2021. nov. 2. 21:36
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Fletó meg egy idióta f*sz, látszik, hogy feltűnési viszketegsése van, egy valóban demokratikus, nyugat-európai országban egy ilyen alak már rég a süllyesztőben lenne...
2021. nov. 2. 21:56
 26/40 anonim ***** válasza:
81%
Mert mi fiatalok tájékozódunk és utáljuk a Fideszt.
2021. nov. 2. 23:08
 27/40 anonim ***** válasza:
89%

Ez tipikusan az a kérdés, ami már sokszor elhangzott, mindig megválaszoltam, de soha nem tanult belőle senki.

"a fidesznek a jó intézkedéseit, a családpolitikát, az adókedvezmenyeket hozza fel, akkor is egyből megkapja, hogy biztos bérkommentelő, meg megvolt a napi krumpli"

Ennek simán az az oka, hogy nincsenek jó intézkedéseik.

Számtalan kérdésben leírtam, hogy ezek miért rossz intézkedések, és pont erre írtam, amikor azt mondtam, hogy nem tanul belőle senki.

Azért emrt jól hangzik egy intézkedés, még nem feltétlenül van jól kivitelezve, mivel a jelenlegi helyzetben pl. nem úgy működik, ahogy kellene.

Rendszerint az autó támogatást szoktam mondani, ami 2.5 millió max, viszont akkor kapsz ennyit, ha ennyit beleteszel te is.

Miközben 2019-ben - vagyis a járvány előtt - a lakosság 2/3-ának kevesebb, mint 350 ezer forint félretett pénze volt.

Vagyis akiknek elsősorban kéne segíteni, azok alig kapnak valamit.

Ez nem egy jó támogatási forma. Erről lehet tudni, hogy rossz.

"Néha már sajnálom azokat, akiknek csak ennyi a narratívájuk, hogy a fidesz szimpatizánsok biztos krumplit kapnak"

Miért is? Szeretnéd, ha inkább az feltételeznék az emberek, hogy puszta rosszindulatból és/vagy ostobaságból szavaznak egy pártra, aki az ország helyzetén csak rontott?

Szerintem még az a legjobb opció, hogy azt feltételezik az emberek, hogy legalább kapnak érte valamit, mert akkor csak arról van szó, hogy mérlegelni, illetve hosszútávon gondolkodni nem tudnak.

"holott ők gyűlölik pont azokat, akik nem úgy gondolkodnak mint ők"

Én nem vagyok balliberális, de nekem sosem a más gondolkodással van bajom.

Ha nem a nem gondolkodással, pl. amikor valaki azt állítja tévesen, hogy a családtámogató intézkedések jók, ami tényszerűen tudható, ogy nem igaz.

"Az esetleg nem fordul meg a nagy diktatúrázók fejében, hogy valaki értékeli azt, hogy 2010 óta jobb magyarnak lenni"

Csak ez nem igaz.

Még felmérések is azt mutatják, hogy rosszabb annak lenni, köszönhetően a fidesznek.

Itt magyarok megítélésére gondolok, ami nem kicsit romlott.

"számos olyan beruházás történt, amit igen is sokan elismernek?"

Ami amúgy elsősorban az EU-nak köszönhető, szóval ezt a fidesznek megköszönni szintén nem értelemre utal.

"Sokaknak viszont ez a fejlődés megfelel. Egyértelmű a javulás."

Mármint milyen javulás? Az mszp-szdsz alatt az egészségügy még középmezőny környékén volt EU-s szinten, most az utolsó 3-ban vagyunk.

A ténylegesen megvásárolt élelmiszerek, amiket az emberek szoktak venni, azok kb. 7 éve évente százalékosan kétszámjegyű dráguláson megy át.

Vagy esetleg az oktatás jó, ahol a tanárok 50%-a 50 év feletti, így kb. 10 év alatt nem marad, aki tanítana, de ezzel a fidesz nem is foglalkozik?

Évről évre rosszabb itt élni, és sajnálatos módon az ország jelenleg a pusztulás felé halad.

A fidesz is azt jósolja, hogy 2030-ra 1 millió ember veszti el a munkáját az automatizáció és mesterséges intelligencia miatt. Ennek ellenére semmit nem tesznek, hogy az embereket olyan munkák felé tereljék, amiket nehezebben vesz el egy gép. (Ezek a munkák egyetemi képzésen tanulhatóak, amit a fidesz nem szeret.)

"Aki ellenzéki, az nyilván azt hiszi, hogy már rég Svájcot kellene előznünk, vagy nem tudom mire számítanak"

Hát, lényegesen közelebb kellene lennünk Ausztirához.

2002-ben az Ausztria GDP 31.5%-ának felelt meg a magyar. 2008-ra ez már 36.5% volt, ami a válság miatt visszaesett és 2010-re 33.5% volt.

Tehát az mszp kb. 2%-kal jutott közelebb egy válsággal együtt.

Ha ugyanezt megnézzük a fidesszel, akkor ugyancsak 8 év alatt, válság nélkül, kb. 3-4-szer annyi EU-s támogatással jutottunk 35%-ra, vagyis 1.5%-nyit sikerült közelednünk.

Ez szánalmas eredmény.

"Mi más történelmi multú ország vagyunk, ahhoz képest jól felzárkóztunk"

Nem zárkóztunk fel egyáltalán.

Ahol az emberek 2/3-ának 350 ezer forint alatti megtakarítása van, ott nincs felzárkózás.

"Majd mindjàrt jön valaki, aki benyögi, hogy Romániában is jobban élnek, mert ezt olvasta valamelyik ballib médiában, az ott élők szerint meg pocsék állapotok vannak"

Nem minden szempontból, de valamilyen szempont szerint már igen, megelőztek.

De inkább a fejlődés mértéket kellene megvizsgálni.

Egy főre jutó GDP-ben Románia 17.5% volt Ausztriához viszonyítva 2010-ben, ami 2018-ra 24% lett. Ez 6.5%-os közeledés.

Magyarország esetében 2010-ben volt 28.15%, ami 2018-ra 31.9% lett.

Ez annyit jelent, hogy kb. 4%-kal közeledtünk, ami elmarad Romániától, vagyis a román kormányzás jobb volt.

Csak hogy az egyfőre jutó gdp-t is viszonyítsuk az mszp-hez. 2002-ben 25% volt Ausztriához viszonyítva, vagyis olyan 3%-kal közeledtünk egy válsággal együtt, míg a fidesz első 8 éve alatt nem volt válság.

Mellesleg úgy, hogy 2008-ban 30.4% volt, vagyis az mszp 6 év alatt egy 5% feletti közeledést hozott össze. Fidesz 8 év alatt 5%-ot se válság nélkül és sokkal több EU-s pénzzel.

2021. nov. 2. 23:30
 28/40 A kérdező kommentje:

"Ennek simán az az oka, hogy nincsenek jó intézkedéseik."

Azért ez a valóságtagadás a kedvencem. Még maga MZP is azt mondja, hogy a Fidesz adópolitikája jó, és ostobaság azzal kampányolni, hogy semmi jót nem csinálnak, mert mindneki érzi, hogy ez nem igaz. Akkor hogy is van? 😅

Plusz pár érv szintén a Fidesz mellett:

-végre az összes NB1-es csapatnak EU-s szintű stadionja van, eddig szégyen volt, hogy egyetlen stadionunk van, az is romokban volt

-Orbán egy határozott, versenyelvű politikus, egy hatalmas válság idején inkább őt tartanám alkalmasnak a vezetésre, mint egy hatpárti tákolmányt

-Orbán ki meri mondani az LMBTQ lobbi és a pride hibáit, amit már évek óta sok jóérzésű ember érez, csak nem meri megdogalmazni, mert a mai világban még neki lenne kára, ha nem tetszését fejezi ki azzal, amerre halad a vilàg

- A határon túli magyarokkal eddig senki nem foglalkozott semmilyen szinten, a DK egyenesen köpött rájuk kb, most azért ők is sokkal jobban magyarnak érezhetik magukat, még akkor is, ha nagyrészt a szavazatuk számít, de azért időnként segít valamennyit a kormány rajtuk.

2021. nov. 3. 06:58
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

"végre az összes NB1-es csapatnak EU-s szintű stadionja van, eddig szégyen volt, hogy egyetlen stadionunk van, az is romokban volt"

Csak EU-s szintű játék nincs. Rongyá vert pár andorai pék...

"Orbán egy határozott, versenyelvű politikus, egy hatalmas válság idején inkább őt tartanám alkalmasnak a vezetésre, mint egy hatpárti tákolmányt"

Miben nyilvánul meg a versenyelve?

"Orbán ki meri mondani az LMBTQ lobbi és a pride hibáit, amit már évek óta sok jóérzésű ember érez, csak nem meri megdogalmazni, mert a mai világban még neki lenne kára, ha nem tetszését fejezi ki azzal, amerre halad a vilàg"

Idézz olyan Orbán nyilatkozatot amiven a pride hibáiról beszél.

"A határon túli magyarokkal eddig senki nem foglalkozott semmilyen szinten, a DK egyenesen köpött rájuk kb, most azért ők is sokkal jobban magyarnak érezhetik magukat, még akkor is, ha nagyrészt a szavazatuk számít, de azért időnként segít valamennyit a kormány rajtuk."

Még ki is mondod hogy csak eszközök :)

Vona és MZP úgy akart/akar értük tenni, hogy ellenük szavaznak. Na, ki a hazafi?

2021. nov. 3. 10:01
 30/40 anonim ***** válasza:
83%

Határon túli magyarok támogatása:

[link]

2021. nov. 3. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!