Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól értelmezem, hogy - mivel...

Jól értelmezem, hogy - mivel a kutyaf@sza párt nem része az ellenzéki összefogásnak, külön indulása esetén rontja a kormányváltás esélyét (merthogy tőlük vesz el szavazókat/szavazatokat)?

Figyelt kérdés
...vagyis megélhetési politikát folytatnak?
2021. nov. 2. 11:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
82%
Sokan sem a fütyeszre, sem az ellenzéki összefosásra nem szavaznak (ugy Gy.F.és társulata). Nekik egy harmadik út a kutyapárt.
2021. nov. 2. 12:44
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul értelmezed. A megéhetési politiksokat az MSZP-P környékén kell keresned, akik nem képviselnek már szinte semmit és senkit, de a biztos listát helyekért cserébe összeálltak a többi hatalomra éhes ballib párttal.
2021. nov. 2. 12:48
 13/29 anonim ***** válasza:
38%
Jól értelmezed. Eddig is így volt.
2021. nov. 2. 13:28
 14/29 steven95 ***** válasza:
27%

Az előző hozzászólókkal annyiban nem értek egyet, hogy az MKKP-t bárki értelmes hibáztatná. Ez csak rosszindulatú megközelítése MZP egy tényeken alapuló felvetésenek. Ha Orbán mondana bármit, na ő az aki kierdemelte, hogy elsőre is a rossz szándékot tételezzem fel. MZP messze nem tart itt.

A másik, hogy igen kétélű a dolog. Az MKKP nagyon rendszerkritikus/kiábrándult szavazótömeggel rendelkezik, akik a jelen megcsúfolásakent vagy egy ilyen viccpártra szavaznak vagy inkább senkire. De hiába vicceskednek, biztos van bennük is a változás erőteljes vágya. Ezért is gondolom legitimnek egyszer megkérdezni őket, hogy esetleg segítsenek a jó mederbe terelni a politikát, ahol még bőven lenne min vicceskedni, de mégis jobb, mint hogy vannak elveim, de nem megyek vele semmire állapot. Mert ha OV még marad, akkor hosszú ideig játszhatják az apátiájukat, sokra nem mennek vele.

Röviden, nem megélhetési politikusok, de önmaguk paródiáját is meg kellene vizslatniuk. Illetve nem belekényszeríteni őket az ellenzekre szavazással, hanem meggyőzni őket, egy részüket hogy nekik is ez az érdekük. Egy próbát megért/ne.

2021. nov. 2. 13:35
 15/29 A kérdező kommentje:
Bocsánatot kérek - lehet, hogy én értettem valamit félre, én tudtam rosszul...tételesen azt, hogy én a kutyapártot antifideszesnek gondoltam. Talán rosszul. Lehet persze még olyan verzió is, hogy fidesz-ellenes...csak nem annyira. Vagyis, nem jobban, mint amennyire Gyurcsány-ellenes, jobbikellenes...és minden ellenes. Nyilvánvalóan lehet akár minden-ellenes is...csak akkor azt valahogy jobban hangsúlyozni kellene, ha nem is (vagy nem is csak) nekik, de az összefogás pártjainak is (sőt, főleg nekik). Kellene, hogy tudja egy egyszeri (mezei) választó (akár mint én magam is), hogy természetesen szavazhat a kutyakakira is, csak azzal a viktátort támogatja - amennyiben rontja az esélyét az összefogás pártjainak, rontja a kormányváltás esélyét (hacsak nem a fidesses szavazókat csábítja el...mert lehet olyan is. Minden esetre fontos feladata az ellenzéki pártoknak, hogy felhívja a kormányváltási szándékkal szavazni menők figyelmét arra, hogy a kutyakakiba nem belelépni, hanem nagy ívben elkerülni, különben marad az ország nyakán viktátor, és a viktatúra (2022 április után is).
2021. nov. 2. 13:39
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

A saját intoleraciádról teszel tanubizonyságot. Van a te kurzusod, akinek az a véleménye, hogy az O1G ellen mindent is meg kell tenni. Ebbe a kurzusba be is állt a Jobbiktól a Dk-ig mindenki.

S van egy másik Orbán ellenes kurzus is, aki viszont nem úgy gondolja, mint ti, hogy itt egy rettenetes fasizmus van, ami mindenki életét megkeseríti, ők nem álltak be közétek. Te pedig azt, hogy valaki nem úgy szemléli a politikát, mint te, azt nem tudod tolerálni.

Másfelől az MKKP mindenkit is hibáztatna, viszont a támogatottságuk meghatározza, hogy erre mennyire van igény. Ha senki nem szavaz rájuk, azt jelenti, hogy nem lehet most viccelődni, ha pedig annyian szavaznak rájuk, hogy még a parlamentbe is bejutnak, az azt jelenti, hogy katasztrofális a politika M.O.-n az emberek meglátása szerint.

2021. nov. 2. 13:43
 17/29 steven95 ***** válasza:
#16 Milyen intoleranciámról?? Szerintem elég semlegesen megvilágítottam a két oldalt az én szemszögemből. De ezt is egyből negatív hozzáállással kellett értelmezni...
2021. nov. 2. 13:48
 18/29 A kérdező kommentje:
"esetleg segítsenek a jó mederbe terelni a politikát" - mármint a kutyák. Na, hát, ahhoz meglehetősen kevesen vannak. Téved, aki azt hiszi, hogy aki a viktátort buktatni szeretné, az feltétlen Gyurcsány-fan, vagy Jakab - fan, esetleg MZP - fan. Ez a dolog sem tisztán fehér, vagy fekete. Bőven (sokan) vannak az összefogás pártjaiban is olyan 'világlátással' emberek, mint a kutyapártban, mégsem alakítanak külön pártokat. Az a leglényegesebb kérdés (ill. a kérdésre adandó válasz), hogy pl. útálom-e annyira Gyurcsányt, hogy inkább maradjon a viktátor. Természetesen valójában nem ilyen 'egyszerűen' gondolkodom a lehetőségekről....bár, még mindig fontos a Gyurcsány, közel sem annyira, mint a viktátor belehazudja a magyar fülekbe. 'Mindent és mindenkit összegyurcsányozni, aki nem áll be mögéje (a viktátor és a narancsmámor mögé). Kicsit elkalandoztam. Vissza a kérdés - felelet -hez. Ha pl. valaki úgy gondolja, hogy ő (maga) meglehetősen útálja a Gyurcsányt...de, annyira talán mégsem, mint az orbánt, az a szavazatával a kormányváltást fogja támogatni, vagyis az összefogás pártjaira és jelöltjeire szavaz. Nem szavaz se a fidessre, se a kutyasz@rra, se senki másra.
2021. nov. 2. 13:57
 19/29 anonim ***** válasza:
54%
#11-es ,csak ez a harmadik út ugyanoda vezet ,ahová az első , a fidesz marad kormányon. Ez mitől harmadik? Jelenleg két út van, fidesz,vagy nem fidesz. Ha egy 3%-os pártra szavazol,szíved joga,de tudd,hogy a fidesz marad hatalmon, ezt az utat választottad.Például egy ellenzéki összefogás többségű parlamentben a kutyák is jobban tudnának érvényesülni,mint egy fidesz vezette parlamentben . Mit akarnak ott csinálni? A bohóckodás vicces meg minden , csak a másik oldalon ott van az orbán 2/3-addal , 12 éve, így már nehéz nevetni .
2021. nov. 2. 14:28
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen intoleranciámról?

Ez a "csak itt és most ne viccelődjetek, mert ez a harc lesz a végső" s most "el kell pusztítani a gonoszt" s "nem lehet viccelődni" hozzáállás mellékelve az értetlenkedéssel, hogy valaki hogy tudja az ellenzéki kapálózást és a Fideszes kapálózást ugyanannak látni, ez intolerancia. Fáradt vagyok most ehhez a vitához, lehet, ha nem teljesen értelek (meg valszeg te se engem), hagyjuk.

2021. nov. 2. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!