Miért számít ez egyáltalán, hogy hányan voltak a Békemeneten és hányan az ellenzéki megemlékezésen?
Mindenki itt méregeti a fa*szt, pedig őszintén, nem lehet a kettőt összehasonlítani. Valóban, a békemeneten sokkal többen voltak, mint az ellenzéki gyűlésen, mert:
- a békemenetet több hónapja szervezik;
- buszokkal szállítottak a fővárosba tömegeket vidékről és külföldről;
- szerintem aki fideszes, kevésbé veszi komolyan a járványhelyzetet, mert hogy Orbán megmondta: itt nincs vírus, legyőztük a vírust, mi vagyunk az egyik legátotlottabb ország (ez már messze nem igaz, érdemes a statista.com-ot megnézni.);
- az ellenzéki nagygyűlést a facebookon szervezték, így nyilván egy bizony réteg erről tudomást se szerez;
- 4 nappal az ünnepség előtt írták ki az eventet;
- rengeteg el sem mennek-köztük én se-ilyen rendezvényekre, megnézem a youtube-on, de ettől függetlenül ugyanúgy szavazok majd áprilisban;
- az ellenzéki megemlékezésre nem volt buszoztatás;
- a hírekből tájékozódva a többség alapból nem pártolja a nagyobb összejöveteleket járvány idején.
Kinek mi a véleménye, hogy látjátok a dolgot?
"buszokkal szállítottak a fővárosba tömegeket vidékről és külföldről;"
Erre bármi bizonyíték?
Mindig megy a farokméregetés, hogy melyik politikai párt által szervezett eseményen mennyien jelentek meg. Itt az oldalon azzal jöttek az ellenzékiek, hogy alig lesznek a birkameneten, mint látod felsültek.
Az várható volt, hogy többen lesznek a békemeneten, de az nem, hogy ennyire leég az ellenzéki rendezvény (nem csak létszámban, minőségben is), szóval most megy az ajvékolás, ez van.
Meg úgy általánosságban kezd kipukkadni a MZP lufi, és ezt érzik egyre többen.
A békemenetet egyfajta megerősítésnek is szánták, hogy a fideszesek lássák, mennyien is vannak, ezt a célt el is érte, szóval az ott résztvevőknek valószínűleg számít.
Az ellenzéki gyűlés megy egy olyan reakció volt, mint amikor a Gyurcsány-showos reklámra megcsinálták az Orbán-showt. Aki részt vett, azoknak a nagyja dk-s, mszps-s zászlóval látható, gondolom főleg a gyorsan mozgósítható DK-szavazók jelentek meg, szóval semmilyen valós képet nem kapsz ebből, MZP-re rengeteg olyan ember szavaz, aki eleve nem megy ilyen gyűlésre, az előválasztáson is ő kapta az online szavazatok nagy részét.
Több portál is mutatott képeket, hogy tele van a város buszokkal, illetve bizonyos önkormányzatok ingyen vállalták a transzportot. Erdélyből is érkeztek.
Szerintem az ellenzék sosem cáfolta, hogy kevesen lennének, míg a Fidesz rögtön bizonygatni kezdte, hogy "máár pedig a drónfelvételből minden kiderül". De kit érdekel mennyien voltak. Utoljára 2017-ben tüntettem, akkor a belvárostól a lánchíd lábáig, sőt még a pesti rakparton is állt a sor. Szóval kamu, hogy az ellenzék nem tudna mozgósítani. De tegnapra alapból nem ez volt a szél szerintem.
Majd tavasszal kiderül, hogy kinek nagyobb a tábora.
Egy biztos: mi mind ott leszünk. 💪
És nem fogjuk elfelejteni, hogy mit tettek!
Lassan mondom, hogy megértsétek: NEM FOGJUK ELFELEJTENI!!!
Tud mozgósítani az ellenzék is, igen. A Gay Pride-ra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!