Azok az emberek, akiknek az éppen aktuális kormánytól függ az életminőségük (vagy akár konkrétan a megélhetésük), nem érzik kiszolgáltatottnak magukat?
13) Attól, hogy te nem veszed igénybe, más igénybe veszi, és te is kerülhetsz majd olyan helyzetbe, hogy gyakrabban igénybe veszed, mint más. Az energiához direkt hozzátettem, hogy megújuló energia. Nagy bajban leszünk, ha nem készülünk fel időben a nem megújuló energiaforrások utáni világra (már most bajban vagyunk az importfüggőségünk miatt). Az árakat meg lehet, hogy te nem érzed meg - bár ez is inkább csak egy műmájerkedésnek tűnik -, más igen.
"a karosanyag-kibocsatasbol szinten semmit nem veszek eszre"
Ez az év vicce. Bocs.
"a kozbiztonsaggal semmi gond evtizedek ota (pedig miskolci vagyok)"
Megint úgy érzem, valami barlangban vagy kő alatt élhetsz, a valóságtól igen távol. :D
"a munkajogi helyzet detto"
Dettó.
Azt hiszem kérdező, rendkívül primitív elképzeléseid vannak a munkáról, annak minőségéről, társadalomról, gazdaságról és mindezek összefüggéséről.
Megpróbálok mondani egy példát, nem biztos, hogy megérted.
Ma Magyarország egy elmaradott lezüllött mocskos ország a kormánya okán. Nekem konkrétan ez a következő problémát jelenti (akkor is, ha éppen nincs szükségem rá). Nem találok orvost egy adott (náthánál kicsi komolyabb) problémára, ha mégis, a vizsgálatra várni kell; számos dolog tud elromlani egy háztartásba, szokásosnál néha tízeres energiával tudok szakembert szerezni, a szakember gyenge, és sokára jön ki. Nekem pedig azonnal kell; bemegyek a boltba, és alig találok minőségi ruhát (nem anyagában, bár abban is, hanem stílusában); a piacon pocsék árut látok drágán, morcos és udvariatlan kiszolgálóval; általában, ha ügyintézni való dolgom van, gyakran találkozom dilettáns, arrogáns vagy únott dolgozóval, akinek nyűg, hogy jöttem; a szoftverek (appok), amiket e cégek használnak, egyre gyatrábbak; az utcák koszosak, az épületek vedlettek, az utak minden kritikát alulmúlnak. Ezek csak a gyakrabb esetek. Szeretném, ha megértenéd: nem a szolgáltatás megfizetésével van problémám, az fel sem merül. A minőségével, a környezet silányságával, amelyekkel nyugaton nem találkozom (bár a korábbiakhoz képest itt is züllés van). Mondhatnánk, hogy ha nem tetszik. menjek külföldre. Nagyon nem tetszik! Ám én azt mondom, magyar vagyok ez a hazám, a züllött selejt kotródjék külföldre.
Csak reménykedni tudok, hogy valamit fel is fogsz belőle. Mert ha így van, segítesz kitakarítani az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!