Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Innentől kezdve komolyan 4...

Innentől kezdve komolyan 4 havonta kell majd beoltatnia magát az embernek ?

Figyelt kérdés
Állandóan az influenzával példálóznak,de ott is kitart legalább 1 nyomorult évig az oltás. A covid oltást miért nem lehet ilyenre gyártani ? Mielőtt valaki beszól, nem vagyok konteós ,sem oltásellenes ,kettőt már beadattam de komolyan most életem végéig évi 3* kell majd oltakoznom koronavírus ellen ?

2021. nov. 1. 20:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

Jó, akkor a legegyszerűbb magyarázat jelenleg az, hogy ahogy a korábbi információk, feltételezések is drasztikusan változtak, úgy a kérdésben (eleve hibásan) írt 4 hónapos szabály is csak a jelenlegi ismereteink szerint legeslegbiztosabb időtartam, ami még a legszerencsétlenebb genetikával rendelkező egyénnél is biztosan működik.

Egyszerűen nem telt még el elég idő ahhoz, hogy biztosabbra ígérhessenek egy hosszabb időtartamot, de ez változni fog.

A 4 hónap valószínűleg erős alábecslés, én 8 hónapra kaptam a 3. oltást a másodikhoz képest és előtte mérettem. Majdnem 900AU volt. 50 a limit, ami alatt nem számítasz védettnek.

2021. nov. 1. 22:49
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

És vannak olyan emberek is,akik az általad használt szavakat akár magyarul is képesek leirni esetleg kimondani. 😝

2021. nov. 2. 08:07
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
Én meg oltás után 2 hónappal teszteltettem 0 ellenanyag-szintet, szóval ennyit az oltásról.
2021. nov. 2. 09:24
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

Az is érdekes dolog, hogy a

covid oltást sehol és senki nem nevezi védőoltásnak. Mert nem is az.

Meg ugye másik vakcinákat 10 évekig tesztelnek mielőtt engedélyeztetik. Tudom ezt magyarázzák azzal, hogy most már sokkal nagyobb az orvostudomány és nincs szükség erre. Én nem is kérdőjelezném meg az orvosok tudományát de azért bárki tévedhet...

Pl én programozóként dolgozom, és vannak néha olyan munkáim, amilyet hasonlót már sokszor csináltam. Teljesen biztos vagyok benne, hogy hogy működik és hogy kell megoldani de a tesztelési fázis soha nem maradhat el. Mert legtöbb esetben elég nagy galibát tud okozni egyetlen apró tévesztés..

Szóval én úgy érzem, hogy túlságosan magabiztosak a vakcinagyártók.

2021. nov. 2. 12:57
 15/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az influenza elleni oltás sem véd 1 évig. Azt mindig ősszel szokták beadni és a hatása kitart kb. fél évig, tavasszal meg véget ér a járvány. De az is lehet, hogy tovább is tart a hatása, csak éppen a következő szezonban másik törzsek, másik variánsok fertőznek. Ezért kell minden évben aktualizálni a vakcinákat az éppen terjedő variánsoknak, törzseknek megfelelően. Az influenzánál ezt minden évben megteszik, a koronavírusnál még mindig az eredeti vuhani variáns ellen fejlesztett vakcinával oltanak.
2021. nov. 2. 13:19
 16/21 anonim ***** válasza:
92%
Az oltás nem működik elég jól, Magyarország szarul működik.
2021. nov. 2. 15:46
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

14es

Semmilyen tesztelési fázis nem maradt el. Bizonyos szakaszokat egymásba csúsztattak, hogy gyorsabb legyen. Alapjuk is volt már amire tudtak építkezni.

2021. nov. 3. 03:22
 18/21 anonim ***** válasza:
24%
Nem érdemes összehasonlítani a különböző oltásokat és kórokozókat mert teljesen mások. Vagy ha összehasonlítjuk, akkor már arányosan tegyük: BCG-t egyetlen egyet kapsz születésed után, MMR-ből meg vagy 3 ismétlést biztos, DiPerTe-ből szintén, de ha ne adj Isten rozsdás szögbe lépsz, akkor is kapsz Tetig-et, hiába kaptál védőoltást. Akkor most a tetanusz elleni se ér semmit? Nem, csak hát az immunrendszer kicsit bonyolultabb a fekete-fehérnél. Érdemes figyelembe venni, hogy a koronavírus egy vírus, ami könnyen mutálódik. Ne felejtsük el, hogy ami az eredeti variáns esetén nagy hatékonysággal védett, az most a deltánál csökkent. Azt se felejtsük el, hogy mindenkinek más a szervezete, valaki beadathat 3 pfizert is, de egy db antiteste sem lesz. Ilyen más védőoltások esetén is előfordul. Az immunrendszer válasza, az antitesttermelés pedig egy idő után (4-5-6 hónap) lecseng, és bár maradnak memóriasejtek, elképzelhető, hogy az egy újabb fertőzés esetén már nem elégséges, és csak a magas antitestszint tudja megfogni. Szóval komplexebb ez annál, és szerintem örülnünk kellene, hogy van egyáltalán hatásos védőoltás (mert az, akkor is ha még hatszor a földhöz veri magát aki nem "hisz" benne), és tudunk védekezni.
2021. nov. 3. 06:57
 19/21 anonim ***** válasza:
54%

17-es:

"Semmilyen tesztelési fázis nem maradt el."

Igen, nem maradt el, mert most is még abban a szakaszban van. De addig nem kötelezhetnének rá senkit, se eü dolgozót, se állami szférában foglalkoztatottat, se Magyarországon se más országokban.

2021. nov. 3. 07:25
 20/21 anonim ***** válasza:
75%

Én azt olvastam, hogy állatkísérletek nem történtek a jelenlegi oltóanyagokkal. Egyből embereken kezdték a tesztelést.

#18: Én nagyon örülök, hogy van oltóanyag. Nyugodtan adassa be, aki akarja, és térjünk vissza a megszokott életünkhöz. Aki nem kéri, azt pedig hagyják békén. De sajnos nem ez történik. Szörnyű ez a bizonytalanság. Vajon nálunk mi lesz ezután? Izraelt, Litvániát, Olaszországot és Ausztráliát fogjuk mi is követni? Attól tartok, hogy sosem lesz ennek vége, a veszélyhelyzetet a végtelenségig meg fogják hosszabbítani, és örökre búcsút mondhatunk a régi életünknek. Mindezt azért, hogy (elméletileg) meghosszabbítsuk pár ezer, javarészt idős, krónikus beteg ember életét. 9,7 millió magyar ember élete évi 31 ezerrel szemben.

2021. nov. 3. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!