Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért módosították év közben...

Miért módosították év közben a KSH elhalálozási adatokat évekre visszamenőleg?

Figyelt kérdés

A 2020 évhez hozzáírtak még kb. 2000 elhunytat, ami érthető a lassú könyvelési adatok miatt. Viszont számomra érthetelen okból a 2020 előtti pár évnél évenkénti 1000-3000-es csökkenés látszik.

Idén április 6-án hozta létre az új oldalt a KSH. Viszont még a régi ápr. 6. előtti oldal is elérhető, innen látszik a módosítás.

Régi:

[link]

Új:

[link]

2021. nov. 1. 18:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%

9@

Értem, hogy mire gondolsz. A covid egy új tényező, amivel számolni kell. Viszont ez esetben számolni kell az oltáshalottakkal is. Akik oltás után rövid időn belül hunytak el, s akik jóval később, mert az oltás felerősítette meglévő alapbetegségüket, s akik egészségesen haltak meg, de oltással...

Ne felejtsük el a járványintézkedés miatti halottakat, akik késve kaptak orvosi ellátást, akiket hazakergettek a kórházból, akiket elszigeteltek családjuktól, akik a maszkhordás miatti bakteriális fertőzésbe haltak bele, de nem voltak covidossak. Telefonos gyógyítás, közmédia rémhírterjesztő mindennapos stresszelése, kijárási tilalom, vendéglátó munkahelyek tönkretétele, míg a Tescóban taposták egymást az emberek.....

2021. nov. 1. 19:25
 12/22 anonim ***** válasza:
59%

Valaki vette a fáradságot, hogy le is ellenőrizze, amit a kérdező állít? Mert én vettem. Csak Excel kellett hozzá.

A 2019 és korábbi adatok nem változtak. A kérdező valamit durván elnézett. Mi meg itt vitatkozunk a semmiről.

2021. nov. 1. 19:37
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

Tudom, hogy százalékok miatt reklamálni felesleges, de elárulnák azok, akik lehúzták a 12-es válaszom, hogy mi bajuk van a tényekkel? Vagy ha én tévedtem, akkor mit hibázhattam?

Fogtam a legjobboldalibb "Összesen" oszlopot az első táblázatból. Bemásoltam a táblázatkezelőbe. Utána fogtam a legjobboldalibb "Összesen" oszlopot a második táblázatból, és azt is átmásoltam. Már ránézésre is tökegyforma számok voltak egymás mellett, de biztosra mentem, és kivontam egyik oszlopot a másikból. Minden sorban nulla lett 2019 végéig.

A KSH semmit sem írt át utólag. Ennyi. Get over it! Innen kezdve vírustagadónak azt sem fogom elhinni, amit kérdez.

2021. nov. 2. 16:03
 14/22 anonim ***** válasza:
54%
13, ne keress logikát az értékelésekben. Az ilyen kérdések idevonzzák az oltásfosós konteós birkákat, akik már a kérdés megnyitása előtt meg voltak győződve, hogy ismét sikerült a nagy globális összeesküvés egy kis szeletét, a hamisított statisztikákat leleplezniük. Ez volt életükben a 317. ilyen alkalom.
2021. nov. 2. 17:43
 15/22 anonim ***** válasza:
#13 Én is lepontoztam a 12-est, mert korábban ott van leírva még számokkal is a helyzet. Tehát te nem figyeltél oda arra, hogy volt aki megnézte a számokat. Ráadásul nem a 2019-es adatokról volt szó, hanem az utána következőkről, a kérdésben is a 2020-as adatokra kérdez rá.
2021. nov. 2. 18:13
 16/22 anonim ***** válasza:

Idézem a kérdést:

"Miért módosították év közben a KSH elhalálozási adatokat évekre visszamenőleg?"

Idézem a kérdés magyarázatának második mondatát:

"Viszont számomra érthetelen okból a 2020 előtti pár évnél évenkénti 1000-3000-es csökkenés látszik."

A kérdező azt állítja, hogy a 2020 előtti évek adatait (azaz 2015 eleje és 2019 vége között) utólag módosították. Nem lehet másképp értelmezni a fenti mondatokat. Majd belinkel két táblázatot, ami ezek szerint különböző adatokat kell tartalmazzon ezekre az évekre.

Én pedig ezt vitattam, mert a két táblázat megegyezik erre az időszakra. Ami tény, amit bárki ellenőrizhet.

¯\_(ツ)_/¯

2021. nov. 2. 18:22
 17/22 anonim ***** válasza:

Ezt én másképpen értelmeztem, de értem amit mondani akarsz. Én is megnéztem az adatokat és a 2020-as évben tényleg volt még eltérés, bár kevesebb.

A kérdező idézett mondatát én a halálozások csökkenéseként értelmeztem és nem a két táblázat közötti csökkenésnek.

2021. nov. 2. 18:25
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván sokat segítene, ha a kérdező is bekapcsolódna, és elmesélné, mire gondolt a költő.

De elég nyilvánvaló, hogy a két táblázatnak kellene különböznie szerinte.

Ha csak azt a mondatot nézzük valóban értelmezhető úgy, hogy 2015 óta 1-3 ezrenként csökken a halálozások száma.

De ez sem igaz. 2015 és 2019 között le és felfelé is mozdult a halálozások száma.

[link]

2021. nov. 2. 18:35
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt is értem, de a kérdező szerintem csak addig foglalkozott a kérdéssel amíg kiírta.
2021. nov. 2. 18:41
 20/22 anonim ***** válasza:

13.

Szerencsétlen szám,de mindegy:

"Innen kezdve vírustagadónak azt sem fogom elhinni, amit kérdez."

Bemásolnád melyik hozzászólásban van benne a vírustagadó szó?

Vagy innentől azt sem fogom elhinni,amit kérdezel.

2021. nov. 2. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!