Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy nettó 400 ezer Ft körül...

Egy nettó 400 ezer Ft körül kereső egyedülálló fiatalnak mennyivel lesz jobb a fizetése, ha az Ellenzéki összefogás nyer jövőre?

Figyelt kérdés

400 ezer Ft nettó körül keres (plusz-mínusz 30-40 ezer, jutaléktól függ)

Saját házban él

Nincs gyermeke

Számszerűsítve kb mennyivel fog többet keresni?

2021. nov. 1. 18:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező!

De,lényegtelen,hogy 2. vagy 3.lakás.

Gyakorlatilag 10 éve 2 lakást vettél volna abból,amiért ma 1-et kapsz.

Köszönhetően a CSOK-nak és mindenféle állami támogatásnak,ami felvitte az árakat.

2021. nov. 1. 20:18
 32/38 anonim ***** válasza:
59%

Az ellenzék vissza fogja hozni a többkulcsos adórendszert. Valamiből ki kell fizetni azt a hiányt, amivel a Fidesz itt fogja hagyni az államkasszát.

És 400.000-rel már bőven az átlag felett keresel, úgyhogy biztos, hogy többet fogsz adózni. Többen írták, hogy ezzel még nem tartozik a magasabb jövedelmúek közé, hát el kell keserítselek benneteket, hogy de. Az átlagkereset olyan nettó 200.000. Amikor többkulcsos adó volt, tanárként már a magasabb kulcs szerint kellett adóznom. Tanárként, érted?

Szóval szerintem ez úgy lesz, hogy a minimálbéres egy kulcs szerint adózni, aki meg annál egy bruttó 10.000-rel többet keres, az már a magasabb kulcs szerint. Ja, tudom, csak azt a jövedelmet, amelyik a magasabb sávba esik.

2021. nov. 1. 21:24
 33/38 anonim ***** válasza:
50%

Alapvetően úgy terveznék, hogy minimálbérig SZJA-mentesség (de TB-t kéne fizetni), afelett ugyanúgy 15 esetleg 16%, afelett 1M-tól meg sávosan 25-30%

De az államkasszát elnézve muszáj lenne 1 millió helyett 600 ezer bruttónál meghúzni a határt a 25%-hoz, mert a szegények egyre inkább elszegényednek, de valahonnan kell pénzt is szereznie egy olyan államnak, amit a narancsmaffia kiszipolyozott.

2021. nov. 1. 21:49
 34/38 anonim ***** válasza:
40%
Attól is függ, hogy nő és LMBT tag vagy-e. Ha nem, akkor a kvóták miatt jó eséllyel elbocsájtanak majd, így semennyit nem fogsz keresni.
2021. nov. 2. 06:40
 35/38 anonim ***** válasza:
22%

Nos én dolgoztam anno a Gyurcsány érában, egyszerű gyárimelósként, közepesen car órabérben.

Nagyon vicces volt az a helyzet, hogy 2db szombati túlórával, kevesebbet kerestem, mint ha nem túlóráztam volna... Viva la többkulcsos adó ugye kis rencccervátók.

Az adóemelés amit terveznek egy az egyben a fekete/szürke gazdaságot fogja erősíteni. Br 600000 ft nem egy hatalmas összeg,így sok embert negatívan érintene.

2021. nov. 2. 07:22
 36/38 anonim ***** válasza:

#35: Alapvetően sávosan kéne megoldani a többkulcsos adózást.

Mert persze akkor sem érné meg túlórázni, de szigorúan monoton növekvő lenne a nettó bér.

2021. nov. 2. 09:56
 37/38 anonim ***** válasza:
74%
Ugyanannyit.
2021. nov. 2. 15:48
 38/38 anonim ***** válasza:

"Az ingatlan a legjobb befektetés"

Hááát... izé...

Több befektetésem is van. Az egyik például a Tesla. $50-es árfolyamon vettem 2019-ben, most $1200-on áll a TSLA. Eddig 24-szereztem. A többi befektetésem is hasonlóan jól teljesített cirka 2-3 év alatt és nincs velük vesződség (egy ingatlannal van). Nem mondom, aki nem érti, nem ismeri a piacokat, annak persze irtó kockázatosnak tűnhet a tőzsdézés, de aki kicsit is kiműveli magát a témában és figyel, az tudni fogja, hogy hova teheti a pénzét aránylag biztonsággal. Ingyen tipp: a technológiába mindig megéri befektetni, mert folyamatosan fejlődik.

Viszont aki nem tőzsdézik (megértem, nem mindenki kockázatvállaló, az ismeretlenbe ne is ugorjon csak úgy fejest), átlagfizetése van, annak épp az ingatlanokat felvásárló ingatlanbefektetők lehetetlenítik el a lakáshoz jutását, mert a keresleti oldalt erősítik és csökkentik a kínálatot a felvásárlásokkal, aminek egyenes következménye a gyors ingatlanár áremelkedés.

Hogy az ellenzék mit kezdene az ingatlan helyzettel, azt előre nem tudhatjuk (vannak ígéretek, de beváltják-e, nem tudni), de hogy a jelenlegi kormány nem fog tenni semmit, hogy egyensúlyba hozza a kereslet-kínálat egyensúlyt az ingatlan piacon, az biztos (legfeljebb még több támogatást önt a piacra, ami tovább emeli az árakat).

Ezt sokan érzik, tudják és akiket érzékenyen érintenek az ingatlanárak, azok bizony bizony az ellenzékre fognak szavazni, mert nekik még a remény is jobb, mint a semmi.

Ahogy most állnak a dolgok az ingatlanpiacon, a jövőben (10-30 év múlva) az lesz, mint nyugaton (sőt, rosszabb). Kevés ingatlantulajdonostól bérel majd a többség. De olyan áron, hogy nagyon be kell osztania, hogy mikor mit egyen, mert a magyar fizetések (és nyugdíjak) nem biztos, hogy fognak olyan ütemben nőni, hogy a társadalom nagy része jól tudjon élni amellett, hogy magas bérleti díjat fizet. Nagyjából az lesz az életpálya, hogy végig robotolja az életét hogy fizesse a lakbért (a diplomásnak is), ha nyugdíjba megy, mehet nyugdíjas otthonba (ha jó nyugdíja lesz, vagy fizetik neki a gyerekei, mert már most is drágák az otthonok), ha nem, akkor a híd alá, vagy az erdőbe.

2021. nov. 4. 03:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!