Egyedülálló embereknek is van CSOK-hoz hasonló állami támogatás?
Nincs.
Miért kellene ilyesmi?
Egy egyedülálló nem szorul támogatásra.
# 3
egyedülállónak legmagasabb az egy főre eső megélhetési költsége
4#
De csak magát kell eltartani.Nem szükséges neki nagy családi ház sem.
Nem kell belőle másnak iskolaszereket venni, nem kell nagyobb autót fenntartania....stb
Pontosan, ahogy az 5-ös mondja.
Amíg egyedülálló voltam elég volt kis lakás, sőt amíg csak ketten voltunk a feleségemmel, elég volt egy kicsi autó is. De jött a gyerek, és kellett egy nagyobb lakás (nem kell palotára gondolni, 1 szobásból 2 szobás), a 2 személyes Smartunkat lecseréltük egy új Swiftre, a gyerek megy iskolába, iszonyat pénz a beiskolázás. Mindezt egy egyedülálló megspórolja.
# 6
ezeknek a családtámogatási dolgoknak mi a pontos célja, szándéka? Kifejezetten ez a "fogy a magyar" dolog? Olvastam 1980-tól csökken a lakosság, öregszik a társadalom.
Mi az oka hogy gyerekvállalást nem a te magán projektednek tekintik, tehát hogy ha megszülted, a te "bajod", oldjad meg ahogy akarod?
"ezeknek a családtámogatási dolgoknak mi a pontos célja, szándéka? Kifejezetten ez a "fogy a magyar" dolog? Olvastam 1980-tól csökken a lakosság, öregszik a társadalom.
Mi az oka hogy gyerekvállalást nem a te magán projektednek tekintik, tehát hogy ha megszülted, a te "bajod", oldjad meg ahogy akarod?"
A családtámogatás lényege a demográfiai adatok javításán túl az, hogy aki szeretne gyereket vállalni, annak könnyebb legyen, kevesebb anyagi problémája legyen.
Illetve, még az,hogy a gyerekek minél jobb színvonalon tudjanak felnőni.
Ha megnézed, ahogy megyünk az időben, látható,hogy a fiatalabbak egyre tanultabbak, növekszik a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya.
# 9
igen ennek nem is örül a kormány, hogy mindenki egyetemista akar lenni. Sokakat igyekszenek szakmunkásrabszolga élet felé terelni sajnos. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!