Támogatnátok azt, hogy több magyar általános és középiskolában legyen japán kultúra és nyelvoktatás?
A modern korban a japán popkultúra van a legnagyobb hatással a társadalomra az amerikai mellett.
Ahhoz, hogy valaki hozzáférjen az animék többségéhez, és egy csomó lefordítatlan videójáték gyöngyszemhez, valamint megértse az ezekben lévő kulturális utalásokat elengedhetetlen a japán nyelv és kultúra ismerete.
Ráadásul Japán Kínával ellentétben egy szabad, demokratikus ország, és a legnyugatiasabb és legfejlettebb ázsiai ország.
#26 #28
Ha a gyerekes indoklását nem nézzük a kérdezőnek, akkor azért lehet benne valami igazság, hogy lehetne nagyobb a kínálat az oktatásban.
Ezzel nem vitázom: de nevetséges hogy a hobbiját tetetné kötelező tanrendbe, mikor millió más dolog fontos lenne, ami a hétköznapi életben gyakorlatban hasznosítható.
Éppen nemrég olvastam, hogy van olyan amerikai iskola, ahol a gyerekeket vitázni tanítják: nem veszekedni, hanem logikusan, kulturáltan érvelni az igazuk mellett- na erre sok magyar felnőtt sem képes. Ugyanígy tanulják hogy kell sok ember előtt beszélni. (Tanulnak etikát- vallás ellenben nincs rájuk kényszerítve a tanrendbe: a hittant, többféle felekezetnek meghagyják fakultatív lehetőségnek. ha akarják lehet menni, de nem kötelező.) Ezek józan gondolkodásra valló dolgok, a kommunikációt segítik vele, ami a munkakereséstől kezdve a hétköznapi életig jól hasznosíthatóak. A japán nyelv és kultúra csak hobbi. Nyelvekből választhatnak, az adott területen hasznosíthatóak vannak náluk: pl ott ahol ez az iskola van, elég nagy kínai közösség van: az iskolában meg van lehetőség kínait, spanyolt tanulni: utóbbira a spanyol anyanyelvűek magas aránya ad okot. HA a praktikum, használhatóság miatt vesznek fel új dolgokat a tanrendbe, az remek dolog. De ne azért mert valakinek ez a hobbija. Én akkor jöhetnék azzal, hogy technika óra helyett hajómodell építést kellet volna tanrendbe tenni mikor én voltam iskolás: igaz, haszna semmi, de szeretem csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!