Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok azt, hogy több...

Támogatnátok azt, hogy több magyar általános és középiskolában legyen japán kultúra és nyelvoktatás?

Figyelt kérdés

A modern korban a japán popkultúra van a legnagyobb hatással a társadalomra az amerikai mellett.

Ahhoz, hogy valaki hozzáférjen az animék többségéhez, és egy csomó lefordítatlan videójáték gyöngyszemhez, valamint megértse az ezekben lévő kulturális utalásokat elengedhetetlen a japán nyelv és kultúra ismerete.

Ráadásul Japán Kínával ellentétben egy szabad, demokratikus ország, és a legnyugatiasabb és legfejlettebb ázsiai ország.

2021. nov. 1. 15:29
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én legfeljebb egy olyan változtatást tudnék elképzelni, a testnevelés órák mintájára, hogy második nyelvként a diák választhassa azt, hogy külső óraadóhoz vagy nyelviskolához, vagy másik iskola órájára jár és akkor tanulhat bármilyen általa választott nyelvet második idegennyelvként. Persze, ez esetben valamilyen központi osztályozással, számonkéréssel, év végi vizsgázással vagy valamivel igazolni kellene, hogy tényleg tanulja is azt a nyelvet, nem csak lóg az iskolából.
2021. nov. 3. 15:50
 22/32 anonim ***** válasza:
84%
Én is azt támogatnám, mint az utolsó. Nekem az első nyelvem az angol volt, de másodiknak csak a szar oroszt tudtam választani, amivel a mai napig nem megyek semmire. Az még hagyján, hogy munkában nem használom, de hobbimhoz sem tudom. A koreait, japánt, olaszt, spanyolt tudnám mire használni. A németet is, de az nem tetszik. Inkább fizettem volna x összeget, de így olyan nyelvet tanulhattam volna az angol mellett, ami érdekel és számomra hasznos.
2021. nov. 3. 15:55
 23/32 anonim ***** válasza:
20-as! Bocsi, akkor ezek szerint rosszul fogalmaztam :) Bár iskolát írtam, de én magára a nyelv oktatására gondoltam. Ha több tanfolyam lenne, az is hasznos lenne, mivel oda is tuti jelentkeznének.
2021. nov. 6. 20:15
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem. főleg hogy magyarból se tudják az alapokat a kölykök.
2021. nov. 6. 20:19
 25/32 anonim ***** válasza:
69%
Osztán miért kéne kérdező? Mert neked ehhez kapcsolódik a hobbid? Attól másoknak még nem kötelező tanulni.
2021. nov. 6. 20:50
 26/32 anonim válasza:
87%
animék miatt? nemár :D nézz jobban körül és rájössz, hogy nem lenne olyan nagy igény rá. Persze, legyen olyan iskola, ahol tanulhatja, aki akarja, de hogy elterjedten oktassák, azt irreálisnak látom
2021. nov. 6. 20:54
 27/32 anonim ***** válasza:
81%
Lennének fontosabb dolgok is ennél, hogy eredeti nyelven animézhess.. Nem, nem támogatnám.
2021. nov. 7. 11:44
 28/32 anonim ***** válasza:
75%
#26! pontosan, egyetértek veled :)
2021. nov. 8. 18:21
 29/32 anonim ***** válasza:

#26 #28

Ha a gyerekes indoklását nem nézzük a kérdezőnek, akkor azért lehet benne valami igazság, hogy lehetne nagyobb a kínálat az oktatásban.

2021. nov. 9. 00:28
 30/32 anonim ***** válasza:
76%

Ezzel nem vitázom: de nevetséges hogy a hobbiját tetetné kötelező tanrendbe, mikor millió más dolog fontos lenne, ami a hétköznapi életben gyakorlatban hasznosítható.

Éppen nemrég olvastam, hogy van olyan amerikai iskola, ahol a gyerekeket vitázni tanítják: nem veszekedni, hanem logikusan, kulturáltan érvelni az igazuk mellett- na erre sok magyar felnőtt sem képes. Ugyanígy tanulják hogy kell sok ember előtt beszélni. (Tanulnak etikát- vallás ellenben nincs rájuk kényszerítve a tanrendbe: a hittant, többféle felekezetnek meghagyják fakultatív lehetőségnek. ha akarják lehet menni, de nem kötelező.) Ezek józan gondolkodásra valló dolgok, a kommunikációt segítik vele, ami a munkakereséstől kezdve a hétköznapi életig jól hasznosíthatóak. A japán nyelv és kultúra csak hobbi. Nyelvekből választhatnak, az adott területen hasznosíthatóak vannak náluk: pl ott ahol ez az iskola van, elég nagy kínai közösség van: az iskolában meg van lehetőség kínait, spanyolt tanulni: utóbbira a spanyol anyanyelvűek magas aránya ad okot. HA a praktikum, használhatóság miatt vesznek fel új dolgokat a tanrendbe, az remek dolog. De ne azért mert valakinek ez a hobbija. Én akkor jöhetnék azzal, hogy technika óra helyett hajómodell építést kellet volna tanrendbe tenni mikor én voltam iskolás: igaz, haszna semmi, de szeretem csinálni.

2021. nov. 9. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!