Támogatnátok azt, hogy több magyar általános és középiskolában legyen japán kultúra és nyelvoktatás?
A modern korban a japán popkultúra van a legnagyobb hatással a társadalomra az amerikai mellett.
Ahhoz, hogy valaki hozzáférjen az animék többségéhez, és egy csomó lefordítatlan videójáték gyöngyszemhez, valamint megértse az ezekben lévő kulturális utalásokat elengedhetetlen a japán nyelv és kultúra ismerete.
Ráadásul Japán Kínával ellentétben egy szabad, demokratikus ország, és a legnyugatiasabb és legfejlettebb ázsiai ország.
Ne haragudj, de nem.
Nagy rajongója vagyok az ázsiai kultúráknak (nem csak az animék miatt), de szerintem ez egy rémes ötlet.
Szerintem a japán hasznosabb lehetne világnyelvnek az angolnál. De kétlem, hogy a fenti otthonülő kocka indokokból (játékok, animék, stb.) bevezetnék.
Viszont azt támogatnám, hogy a keleti nyelvek oktatását fejlesszék, és minél több iskolában lehetővé tegyék a tanulásukat (általánostól kezdve). Mivel a jelenlegi világpolitikát elnézve az orosz, kínai meg sok másik keleti nyelv hasznosabb lehet a jövőben, mintsem a nyugati nyelvek.
Sok értelme nincsen.
Ha azt nézed annyi idővel, amennyit egy iskolában tudnak rá szánni a tantervben, még az egyszerűnek mondott angolt sem tanulják meg rendesen a legtöbben, akkor egy japán a teljesen eltérő írással tuti nem menne.
Minden évben nő a jelentkezők száma, az összes Japán nyelvet oktató középiskolai intézményben, így biztos nagy siker lenne! :) És a kommentelőknek: nem az egész országnak kéne pont Japánt tanulni, csupán annak aki ezt választja,/ ez érdekli! Persze ez nyilván a nyelvtanároktól, és sok más mindentől is függ, de érdekes felvetés.
-egy japán szakra felvételizni készülő lány
Mondjuk az a szűk réted, amelyik pont japánul tanulna, az elmehetne nyelvtanfolyamra is.
Vagy ha nem az iskolában tanítják, akkor már nem is érdekel annyi embert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!