Szerintetek az oltás valóban csökkenti a halálozási számot?
Be vagyok oltva, en hittem benne hogy segít.
Viszont most, hogy véget ért a vadaszati kiállítás, es egyeb fontos rendezvenyek erdekesek az adatok..
Ha pl 2020 oktober végi adatokat nezem, amikor le volt zarva mar minden a napi halalozasi rata kb 40-50 koze rugott, mostani adatok szerint szinten ugyanarra a hetre megadva 2021ben fenn all ez a 40-50 kornyeki halalozasi rata, ami szinten erdekes hogy a fertozottseg szamok is nagyjabol egalba vannak.
Elofordulhat, hogy a tavaszi oltottaknak nem maradt antitestje?
Szinte a jelenlegi adatok ugy neznek ki, mintha megint a 0bol oltasok nelkul varnank a jarvanyt.
Bar nyilvan most indult meg a fertozottseg szam, majd 1-2 honap mulva talan realisabb kepet kapunk.

Amúgy aki le lett pontozva, mert azt mondta, hogy 4 havonta kell oltatnod magad, ti, oltottak, nem kaptatok olyan e-mailt Viktor bától, hogy aki 18 év felett van és több mint 4 hónapja oltatta magát, az vegye fel a 3. oltást? Mert én kaptam, csak momdom. xd Elvileg a felére csökken 4 hónap után az oltás hatékonysága. De ha nem vagy ebben biztos, nézesd meg az antitested. Ha alacsony, és aggódsz, akkor oltasd magad harmadszorra.
Egyébként van valami adat arról, hogy a fertőzöttek közül mennyi az oltott/oltatlan aránya? Ez érdekelne.

#8 Igen, az ősszel így volt, de elfelejtkeztek a tavaszi teljes lezárásokról előtte. Azért lehetett a nyáron egy viszonylagos szabadság, mert előtte csak a teljes lezárással lehetett megállítani a fertőzést. Nyáron is korlátozottan lehetett csak külföldre utazni.
Amint az őszi időszak elkezdődött, megint nőni kezdett az esetszám és nem volt más lehetőség, mint az őszi szünetet követően már megint online oktatást elrendelni és az éttermek, szórakozó helyek bezárását. Most erről még szó sincsen.

#11 Valódi számszerű kimutatást még nem láttam róla, de a kórházakból olyan hírek jöttek - nem tudom megnevezni vagy linkelni - hogy az oltottak közül nagyon kevesen kerülnek be, vagyis a kórházba kerültek, az intenzíven ápoltak nagyobb része oltatlan.
Gondolom idővel majd erről is lesz statisztika, ahogy korábban az elhunytakról is kijött, hogy közülük hányan voltak beoltva.

12*
arról se volt szó hogy kötelező lesz a vakcina ha a munkáltató előírja. Vagy éppen hogy mától kötelező a maszk a tömegkzlekedési eszközökön! Ha bedurvul a járvány bármit elrendelhetnek mert különben összeroskad az egészségügy!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!