Fideszesek! Mitől féltek leginkább a 2022-es választás kapcsán? Mi jelentheti szerintetek a legnagyobb veszélyt a Fidesz győzelmére?
ma 21:43
Számít ez hogy hogyan kommunikálnak? Tényleg ez számít szerinted?
Mert szerintem ez egy hatalomtechnikai eszköz amivel célt tudnak érni, aztán lehet hogy téged ez nagyon taszít de biztos lehetsz benne hogy nem a hasukra ütnek és úgy találják ki ezeket az üzeneteket hanem nézik, hogy melyik választói csoport hogyan reagál rá.
(Fidesz fannak fogsz tartani de pont 98-2002 között első Orbán kormány volt a legsikeresebb, legnagyobb felzárkózást produkáló kormány a rendszerváltás után, de mégse szavazták őket újra, mert az eredményeknél az ígérgetések hatásosabbak)
Aztán egy értelmes meg egy agyhalott ember szavazata is pont ugyanannyit ér és engem mondjuk az jobban izgat hogy zárkózzunk fel az EU átlaghoz mint az, hogy épp hogyan értelmezik a valóságot.
Még negyed annyi a GDP/fő nálunk mint nyugaton addig tök mindegy hogy 5-6-7%-ot költünk egészségügyre, mert nominálisan nézve 3-4-szer kevesebb pénzünk lesz erre mint nyugaton.
#11: Nyilván nem csak ez számít, de számomra ez is fontos. Lehet, hogy bennem van a hiba és ezzel lehet tömegeket megmozgatni, de számomra ez egyszerűen kiábrándító. Egyébként érdekes, mert a 98-2002-es kormányzásuk szerintem is sikeres volt, én személy szerint sajnáltam, hogy utána nem nyertek. Sőt, tulajdonképpen még most is sajnálom, ha akkor ők győznek, akkor minden bizonnyal minden másképp alakul.
Ami a gazdasági teljesítményt illeti, sok mindennel egyetértettem velük, viszont az utóbbi év teljesítményével nem vagyok elégedett. A túlköltekezés pedig a jövőre való tekintettel sem kecsegtet túl sok jóval. Ahogy például a sportra kiadott nagymértékű költekezéssel sem értek egyet.
1%-nyi gazdasági növekedés 150 milliárd forintnyi adóbevételt jelent.
2020-ban kb. 4 000 milliárddal volt több kiadás mint 2019/2018-ban, idén még 2500 milliárdot ehhez hozzá fogunk rakni. Ami őrületes mennyiségű pénz de ennek is hála már az idei második negyedévben utolértük a 2019-es magunkat, 2022-re meg IMF előrejelzés szerint 7-8%-kal lehetünk előrébb mint 2019-ben.
Ez 1100 milliárd plusz bevétel 1 év alatt, szóval azért nem olyan lehetetlen visszahozni azt a plusz költekezést, ami nélkül lehet csak egy jobban elhúzódó válságot sikerült volna magunknak csinálni. Nyilván az idő fogja megmondani hogy mennyire volt okos húzás ez de kb. ezt csinálta minden ország hogy annyi pénzt pumpált a saját gazdaságába amennyit csak tudott. [link]
A költségvetés 1-1,5%-át költjük sportra, ami nem kevés de nem ebből a 372 milliárdból lehet megreformálni Magyarországot és szerintem ez bőven a mellékvágány kategória, amikor így szemezgetünk a költségvetésben hogy honnan hova lehetne tolni egy kis pénzt de közben meg a mostani nem feltétlen jól működő rendszereken nem még 5-10% plusz forrás segítene hanem egy komolyabb reform, átgondolása annak, hogy hogyan is költjük el a pénzeket oktatásban/egészségügyben/... .
Szerintem a koronavírus lesz a gond.
Amit csináltak, borzalom, mindenkinek elege van. Az elején még lelkesek voltak az emberek, hogy ezaz, együtt megcsináljuk, csak vigyáznunk kell magunkra és egymásra meg otthon maradni. Aztán még a második hullámban csak-csak voltak ilyenek, de a harmadiktól már mindenkinek elege lett. Itt volt az oltás, ezaz, csak "oltakozni" kell, hisz akkor vége lesz. Aha... És én nem is értem őt...Nem néz facebookot soha? Hát az emberek hónapok óta azzal viccelnek, hogy vadászkiállítás, békemenet, Mészáros Lőrinc esküvője ha mind lemegy, jöhet újra a járvány. És szinte napra pontosan így lett...Legalább húzta volna el 2 héttel vagy valami... Remélem leváltják, mert nem hiszem, hogy neki politizálnia kellene már. Nem kell elszámoltatni, börtönbe küldeni, semmi, csak tűnjön el.
Aztán ha ez megtörtént, még mindig nem vagyunk kint a vízből, mert az ellenzék.......... Hát, fogalmam sincs, hogy fognak kormányozni, komolytalanok, hozzá nem értőek. De a jelenlegi miniszterelnök akkor is menjen, előbb-utóbb csak lesz egy viszonylag normális politikuskör....addig kell csak kihúzni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!