Az átlagember a magas élelmiszer árakat, benzin árakat és gyenge forintot látva egyre jobban a kormány ellen fordul?
"Tavaly szeptember végéhez képest ugyanis az Aldiban 0,4, a Lidlben viszont 5,6 százalékos az általunk mért áremelkedés"
Értem én hogy mindenki kipécézi azt ami neki a legjobban fáj de közben meg ha ugyanazokat a termékeket veszed akkor elég kicsi annak az esélye, hogy az átlag 10% fölé jöjjön ki élelmiszereknél, miközben az átlagbér 8,5%-ot nőtt.
Benzin mindenhol szívás, sőt ha mondjuk 10 éves átlagot néznénk akkor azon kevés EU-s országok között lennénk ahol ma az átlag fizetésből többet lehet venni, mint 10 éve.
Gyenge forint meg nem tudom hol érint mikor a magyarok olyan szegények, hogy nem szoktak nyaralni, főleg nem külföldön. De azért még így is másfélszer több az átlag nettó fizetésed euróban.
ma 18:56
Nem a nyolcas vagyok de pl. ide lehet jönni ha szeretsz és tudsz is dolgozni és van 8 osztályod. (van ingyen szállás is, mondjuk arra számíts hogy a covid helyzet miatt sok ledolgozás lesz, de az neked mind túlóraként fog megjelenni)
Ha maradsz egy évig garantálom neked, hogy a havi átlagod 250 nettó felett lesz.
ma 19:00
Neked nem furcsa, hogy élelmiszer meg szolgáltatások ára szállt el eddig a legjobban aminek a legkisebb az euró kitettsége? Miközben pl. ruházat, tartós fogyasztási cikkek meg évekig nem változtak érdemben amit tényleg importáltunk.
Mondjuk a sopánkodóknak az a jó, hogy az eurózónában is elszállt az infláció így lehet számolni, hogy onnan is húzni fogják felfele a magyar adatot.
#14 250 nettó 🤣🤣🤣 az egy vicc
#15 mindennek az ára elszállt. Például az autóké is.
Miért lenne kicsi az élelmiszerek euró kitettsége? Szinte minden import.
ma 19:08
8 osztályos melóért mennyit szeretnél keresni? Mi lenne szerinted a realitás?
Főleg úgy, hogy ez a nettó 250 nagy részét félre tudnád rakni, mert ingyen kaja/lakás lenne a segged alatt.
Most komolyan ha mondjuk hülye vagy egyetemhez és elmész egy ilyen helyre dolgozni akkor 3 év alatt 5-6 milliót összeraksz és nem anyádék pénzén élsz. Ha mesterizel is akkor meglehet a 10 milliód. Annyiért meg Budapesten veszel garzont.
Egy nyolcosztályos élhetetlen embernek aki nem talál magának munkát annak mire kell az autó?
Rakjuk előbb rendbe a világképet, kedves budakörnyékről előgurult honfitársak, hogy az ÁTLAGEMBEREK egyik fele harminc éve ki se ment a falujából, a másik fele meg a MÁV, Volán, BKV bérletárakat ismeri...
Valahanyas válaszoló, engedtessék már meg, hogy az a valaki velneszezni menjen halottak napján - elvégre nem csak keresztényekből áll ez az ország. Megnézném én, mit csináltok ti pogány ünnepnapokon.
#16 "Miért lenne kicsi az élelmiszerek euró kitettsége? Szinte minden import."
Szóval te is egy szója lattés belpesti vagy aki avokádót eszik, meg import élelmiszerek.
Az átlagember viszont élelmiszerben nagyrészt magyar termékeket vásárol. Ha még más nem szólt, akkor most megteszem, Magyarországon nem csak hatalmas az élelmiszertermelés, de a minősége is kiemelkedő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!