Hungarofób lennék?
Nos, sziasztok!
Tisztázzuk: Én magyar ember vagyok, magyarnak vallom magam, magyar szüleim, nagyszüleim, dédszüleim vannak/voltak, akik Magyarországon születtek és éltek, ahogy jómagam is. Nem vagyok cigány származású sem.
Viszont pár olyan helyen megfordultam, hogy hányingerem lett a saját nemzetemtől és vérciki volt magyarnak lenni. Az egyik ilyen sztori, hogy 4 évig külföldön voltam pincér egy szállodában és ha kevés magyar is volt, de voltak, legalább kéthetente.
Fényesre tisztították a hátsómat, udvariasak és tisztelettudóak voltak de már tenyérbemászó módon. Éreztem a hátsó szándékot, hogy csak azért haverkodnak velem ennyire mert egy idegen nyelvet sem beszélnek és tőlem várják el azt, hogy mindenben eligazítsam őket. Jattoltak is rendesen, az igaz, de biztos voltam benne, hogyha itthon lennénk akkor biztos, hogy sz@rba se néznének vagy ha nem tetszik nekik valami még el is küldtek volna melegebb éghajlatra. A magyar a magyarnak külföldön akár a keresztcsontig, itthon meg...
A másik arcpirító dolog pedig általában a sulis facebook csoport(ok) volt(ak). Történt egyszer, hogy hiányoztam és érdeklődtem mi volt a házi. Másnap bekaptam két egyest is, vajon miért? Mert csesztek válaszolni a drága osztálytársak ráadásul ki is írta a poszt, hogy azt a bejegyzést valami huszon ember látta.
De mondhatnám a szürke hétköznapokat is: mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti ,,nekem nem segít senki, én miért segítsek?" jelszóval. A munkahelyen nem felelősséget vállalnak, hanem áttolják a másikra. A politikusainkról nem is beszélve, még az összefogás sem összefogás, a Fidesz pedig szétlopja az országot.
Plusz a magyar ember mindig irigy a másikra. Irigy a szomszédra, hogy neki jobb kocsija van, irigy a testvérére, mert mondjuk neki már van családja, irigy a kollegáira, hogy kertes házban élnek, Ő meg egy garzonban rohad, irigy a barátjára, hogy a párjával itt-ott kirándulgatnak, irigy akár a saját gyerekére vagy szülőjére. Mindenre irigy, ráadásul potom pénzeken (kb. 5000-10000 Ft) is képesek az emberek akár a családtagjaikkal összeveszni és évekig, évtizedekig nem beszélni vagy haragot tartani.
Külföldi karrieremből tudom, hogy pl. a mediterrán emberek, de még a sokat szidott németek is, ráadásul itthon a cigányság is példaértékűen össze tud tartani, a magyar meg nem.
Bizonyos embereket nem szeretsz.De ilyenek mindenütt vannak.
Az összetartás meg külföldön sincs.Németország egy házmesterország.Simán feljelent, mert másfél centire belóg a te kocsid az ő bejárójába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!