Beleköthet-e abba bárki, hogy úgy helyeztem el a biztonsági kamerát az üzletemben, hogy az rögzíti az összes járókelőt is akik az utcán elhaladnak az üzletem előtt?
Figyelt kérdés
Az utca felé néző oldala az üzletemnek csupa üveg, amin átlátni. Nyilván azért úgy helyeztem el a kamerát, hogy az üzletet is vegye belülről, illetve azt is ha valaki az ajtót vagy az üvegfalat megrongálná. Azonban közvetlenül az üzletem előtt forgalmas utca van, ahol sok ember sétál, ez nem sérti az ő jogaikat, hogy róluk is felvételt készítek?2021. okt. 30. 21:41
1/9 anonim válasza:
Beleköthet. Sajnos. De bízz benne, hogy nem fog. Én letojnám, ha felvesz egy boltból kinéző kamera az után, mit izgat az engem.
3/9 A kérdező kommentje:
Legrosszabb esetben mire számíthatok? Pénzbüntetésre?
2021. okt. 30. 22:53
4/9 anonim válasza:
nem egyszerűbb egyébként az üzletet vandalizmus ellen biztosítani, mint körülményes eljárásban pereskedni egy nem is biztos, hogy fizetőképes egyénnel szemben?
5/9 anonim válasza:
Ha nagy az üvegfelület, akkor nem tudod úgy bekamerázni a boltot, hogy ne lásson ki a kamera. Kívülre nem tehetsz, de belülről kiláthat a kamera. Nekem anno ezt javasolták.
#4!
Két különböző dologról van szó. A biztosítás még egy betörőt sem fogott el.
6/9 anonim válasza:
Én nem vagyok jogász,sem semmilyen szakértő,de szerintem nem. Az indokom : volt eg olyan munkahelyem,ami előtt sűrűn volt közlekedési baleset. A rendrők minden alkalommal bejöttek hozzánk,és a szomszédos üzletekbe is, hogy van-e olyan kameránk,amin látszik az utca ,mert akkor elvinnék a felvételeket . Ha nem lenne legális,akkor nem kérdezgetnék szerintem.
7/9 anonim válasza:
6: a rendőr eredményt akar, és letojja a jogvédőket meg az adatvédelmi hatóságot.
8/9 anonim válasza:
"Két különböző dologról van szó. A biztosítás még egy betörőt sem fogott el."
engem nem a betörő érdekel, hanem az anyagi károm
9/9 anonim válasza:
"engem nem a betörő érdekel, hanem az anyagi károm"
De nem te írtad ki a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!